סדר בבלאגן המושגים

fliperit

New member
הסיבה לכך היא

שבווסטרן התרגילים הלטרלים, מלבד ספין, הם תרגילי אימון בלבד ולא נמצאים במסלולים של התחרויות. לכן אין צורך בשפה מאוד אחידה, אלא יותר בהבנה מה רוצים להשיג בתרגיל (שהסוס יזיז יתר את הכתף, את הצלעות וכו').
בגלל שבדרסז' יש שימוש בתנועות הלטרליות בתוך המסלולים, חייבת להיות שפה יותר אחידה

jgut

New member
חשבתי על כך

אבל נניח במסלולי טרייל והורסמנשיפ אצלנו כן מכניסים תרגילים ליטרלים.
מעבר תנועה על ציר קידמי\אחורי, יש לג-יילד, האף-פאס וסייד-פאס. לכן חייבת להיות הסכמה לפחות על המושגים האלה.

כשאני כותבת אצלנו, אני מתכוונת בליגה הארצית פה בישראל. אין לי מושג מה קורה בנושא בחו"ל.

יש הרבה מיקצים שאין אותם בארץ ונחשבים חלק מהווסטרן. בכל מקרה הווסטרן מוגדר פחות טוב בגלל שזה לא סגנון אחד (הרי סוס ריינינג יכול לעבוד אחרת לגמרי מסוס פלז'ר וכו'). אולי זה כמו לטעון שאינגליש כולל בתוכו דראסג', קפיצות ומרוצים, כי לכולם יש אוכף שניראה לעין הלא מבינה דומה. למרות שאלה סגנונות וענפים שונים לחלוטין.

popi199

New member
יש הבדל

כי סוס פלזר לא צריך לדעת ריינינג או רופינג, זה דברים שונים לגמרי וגם תקני אותי אם אני טועה בתוך הגזע של הקווטרים יש קווי דם שיותר מתאימים לתתי סגנון שונים, כלומר יש יותר הפרדה בין תתי הסגנון.
באינגליש סוס קפיצות טוב צריך לדעת דראסז, זה בסיס שאי אפשר בלעדיו, ככה שהמושגים הם בול אותם מושגים.

jgut

New member
את לא טועה

וכמו שכתבת בהודעה אחרת שלך, אני מסכימה שההבדל נובע גם מצעירות הענף, גם מריבוי הסגנונות ובטח בגלל שמראש לו הגדירו דברים בצורה ברורה.

popi199

New member
גם באינגליש יש

תרגילים שהם יותר לאימון כמו טרוור, רנוור, שולדר אין שלא רואים אותם בדרכ תחרויות.

אם תלכי למאמני אינגליש בחירים את רואה שלכל אחד יש משהו טיפה שונה מהיותו בן אדם שונה אבל כולם מדברים פחות או יותר אותה שפה. את חושבת שאם תלכי לכמה מאמני ווסטרן בחירים כולם ידברו בדיוק את אותה שפה? ואני באמת שואלת כי לא רכבתי אצל מגוון כזה גדול של מאמני ווסטרן.

ההשערה שלי היא שבווסטרן יש הרבה תתי סגנון ואולי בגלל זה בא השוני? ואולי גם בגלל שהווסטרן הוא סגנון יותר צעיר...

kenz

New member
טוטראק אומר פשוט שאתה זז "בשני מישורים"

קדימה והצידה, כמו שנאמר זה יכול להיות לג יילד, זה יכול להיות האף פאס...
לפי מיטב זכרוני זה פשוט שם כולל לתנועה לטראלית עם שני "כיוונים".

kenz

New member
וקצת מהאינטרנט...

Two tracking can be a general term for forward lateral movements referring to the fact that you are going in two directions at the same time - forward and sideways.

two-tracking (also called the two-track) is when your horse moves laterally (to one side) and forward simultaneously at any gait

two tracking: to move forward and to one side simultaneously without turning the neck or body

kenz

New member
אני שמעתי על המושג הזה בקורס של אורי פלג...

מאז לא שמעתי על זה עד השרשור כאן :)

Half Halt

New member
דוגמא למסלולים

בתמונה שבקישור רואים שולדר אין(כתף פנים) כפי שהסברתי מעלה, אפשר לראות שהסוס הולך בכיוון הקווים, אם נסתכל עליו מאחורה (מהחלק התחתון של התמונה כלפי מעלה) נראה שלושה מסלולים נפרדים (ימנית אחורית, אלכסון, קדמית שמאלית).
https://www.google.co.il/search?q=l...%2F12%2Fleg-yield-vs-shoulder-in.html;411;788

Half Halt

New member
טו טרק, ניחוש שלי two tracks

שני מסלולים כפי שהסוס הולך במצב רגיל (אם נדייק אז סוס לא הולך ישר אם לא גורמים לו ללכת ישר, כלומר 2 מסלולים מדויקים נראה רק בסוס רכוב ומאומן).
בכל התנועות שאינן תנועות הצידה, כמו גם בלג-יילד יש שני מסלולים.

kenz

New member
כתבתי למעלה... טו טראק זה אכן שני מסלולים

אבל זה מסלול קדימה מסלול הצידה. תנועה לטראלית של גם וגם...

kenz

New member
מה שכן, הרבה אנשים מאוד מבולבלים בעניין :)

יש דיון שלם באיזה אתר פורום על מה זה טו טראק, וכל אחד זורק משהו אחר... אז אנחנו לא שונים

jgut

New member
מעולם הווסטרן

או כפי לפחות איפה שאני למדתי -
לג יילד והאף פאס, זהים לאיך שהאלף האלט תיאר. שתי נקודות למי שיצליח לקרוא את המשפט הקודם בפעם הראשונה
.

סייד פאס - זה תנועה שהולכת רק הצידה בדומה ללג יילד, ללא תנועה קדימה. גוף הסוס אמור להיות אנכי לתנועה, כאשר אפשר שיהיה מעט כיפוף בהתאם לקושי התרגיל.

תודה לכולם!

נראה שביחד הגענו לתובנות של מה כל תרגיל אומר,
במה הם שונים ובמה הם זהים אחד לשני.
אז תודה לכם חברי פורום יקרים, אתם אדירים

למעלה