סדר בבאלגן

T A L I 5

New member
סדר בבאלגן ../images/Emo92.gif../images/Emo53.gif

כולם בעד כיתת מעבר וכולם אלו,הפסיכולוגית של הגן, הניורולוג והמרפא בעיסוק.בדקתי בעירי כיתת מעבר והרגשתי לא נוחה.משום מה מרגישה שלילדה תהיה סטיגמה כלשהי .כל חברייה בכיתות א' רגילות והיא תהיה בכיתה קטנה של ילדים איטיים. חשבתי על אפשרות אולי להעביר אותה לכיתת מעבר בבית ספר אחר ושנה לאחר מכן להחזירה לבית הספר השכונתי.אבל, הבת שלי סובלת ממעברים הבוקר עלתה לי מחשבה אולי בכלל להשאירה בגן שנה נוספת ולתת לה חיזוקים פעמיים בשבוע לקראת קריאה וחשבון . זקוקה לעצתכם מה אתם הייתם עושים או עשיתם . אגב, בתי בת 5 וחצי.

גם אנו עמדנו לפני השאלות הללו,

למעשה, השנה זה קורה לי בפעם הרביעית
הקוים שמנחים אותי מאחר ולילדים שלי קשה עם המעברים הללו- -בשלות רגשית. האם הילד/ה מתאימים לשכבת הגיל שלהם? האם יחושו יותר בנוח עם שכבת גיל צעירה יותר? -מידת ההסתגלות של הילד/ה לחברה חדשה. לעבור לגן/כיתה עם חברים מהשנה הקודמת, מקל משמעותית את נקודת ההתחלה. את הבכור השארתי שנה נוספת בגן בשל בשלות רגשית +העובדה שהיה זה גן חובה משולב שנתן לו כל מה שהיה צריך כולל אהבה וחום. את האחרים לא השארתי כי לא היתה בעיית בשלות רגשית. הפרעות קשב וריכוז, כמו גם לקויות למידה הם לכל החיים. לא ייתן כלום אם ישארו עוד שנה בגן. כן מטפלת בשיתוף עם הגננת בועדת השמה ע"מ שיקבל בכיתה א' מיד מהתחלה סיוע של מורה להוראה מתקנת ואולי עוד תוספות תמיכה מסל השילוב. אהה- תגובת הבכור שלי כששמע שהגננת הציעה להשאיר את אחיו שנה נוספת בגן (הוא זה שהושאר שנה בחובה) - 'אמא! שלא תעיזי לעשות לו את זה!' וזה לא שהוא סבל מזה. כל שנה שחלפה רק הוכיחה לי כמה היה זה צעד נבון עבורו, כמו ההחלטה לא להשאיר את אחיו. היום כנער הוא שמח על שהצבא התרחק ממנו בשנה, אבל תמיד יהיה לו קצת 'חבל' קטן. אז אם כבר להשאיר - רק כאשר ברור כי התועלת לילד/ה - גדולים מן ההפסד.

zivadina

New member
מציעה לך חוות דעת שניה

אצל פסיכיאטר ילדים שמתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. מציעה לך לבדוק את נושא הבשלות הרגשית. אם לא זאת הבעייה, הייתי מבקשת חוות דעת שניה של פסיכיאטר או פסיכולוג קליני שמתמחה ב-ADHD. ילד ADHD שמטופל נכון ולא מפגין בעיות נוספות על ADHD יכול לעבור לכתה רגילה.

נסיכה ג

New member
טלי קשה לי להשאר אדישה להודעה שלך

אז ככה... כשבני בכורי היה כבר בכיתה א' גילנו שבנוסף להפרעת הקשב שלו הוא גם דיסלקטי, "כל העולם ואשתו" המליצו לי להכניסו לכיתה קטנה ואפילו לבית ספר לחינוך מיוחד. אני התנגדתי נחרצות!!!! לקחתי מורה להוראה מתקנת שלימדה אותו במשך פעמיים בשבוע לפני בית הספר, טיפולים בתרפיה באומנות בקיצור כל מה שרק יכולתי וידעתי על קיומו. היום הילד בכיתה ד' בין התלמידים הטובים ביותר בכיתה, קורא היטב תלמיד מצטיין באנגלית ובחשבון. במקרה הייתה לי שיחה עם פסיכולוגית בית הספר והיועצת בקשר לבתי, היועצת בפגישה זו סיפרה לפסיכולוגית את השתלשלות הענינים עם הגדול, היא החמיאה לילד ולי רבות. בקיצור... לא תמיד ההמלצות של הפסיכו' וכל היתר נכונות. טלי, אשמח מאוד לדבר אתך, אם תרצי תפני אלי במסר ואעביר לך טלפון שלי. בכל מקרה בהצלחה!

התלבטות וסטיגמה

גם אני נמצאת לפני כיתה א עם הבת שלי ובהתלבטויות עד היום אני חושבת שסטיגמה זה לא משהו שיש לי יכולת להשפיע עליו גם במערכת הרגילה יש סטיגמה מי שיוצר את הזסטיגמה זו הסביבה בצורת ההתיחסות שלה לשונה . מה שאני הייתי בודקת הוא מה הרכב הכיתה האם הבעיות הם הומוגניות פחות או יותר ומיהי המורה שזה פרט מאד חשוב - למרות שאת טיבה תוכלי לדעת רק אחרי שתתנסי בהוראתה - וגם הגישה של בית הספר והמנהלת. בהצלחה

רונתי

New member
היי טלי

אני רואה שאת מחיפה, היית במרכז לקידום למידה? אולי כדאי לך לעבור שם אבחונים (הפניה דרך הגננת והפסיכולוג של הגן) ואז הם יגישו אתכם לוועדת שילוב שם, ואם הוא ימצא מתאים, תוכלי להשאיר אותו גן בשילוב עזרה במרכז (הוא נמצא בקרית אליעזר, מול בית החולים האיטלקי והם גם דואגים להסעות)אנחנו עשינו שם אבחון מקיף ונהדר ובסופו קיבלנו את ההמלצה להעלות אותו לכיתה א עם ריטאלין, אבל הורים שהשאירו מאוד מרוצים.

T A L I 5

New member
רונתי שאלה

לא הבנתי האם השארת את הילד שנה נוספת בגן חובה? או שהעלת אותו לכיתה א' עם רייטלין? האם אפשר להגיע לאבחון במרכז הלמידה לפני העליה לכיתה א' ? תודה לך !

רונתי

New member
אני כן העלתי אותו

עם ריטאלין, בהמלצתם, לאחר שחששנו והם ערכו לו אבחון מקיף. המרכז מאבחן רק ילדי גנים, כי הוא שייל לעיריה ובתי ספר זה כבר עניין של משרד החינוך. אני ממליצה לך לבקש מהגננת שתפנה אותך לשם זה יעזור לכם להבין למה באמת הילדה זקוקה, והכי חשוב- האם שנה נוספת/כיתת מעבר תועיל לה? להחלטה על השארת שנה נוספת בגן יש הרבה גורמים העיקריים הם מוכנות ללימודים מבחינה מנטלית , מבחינת בשלות ריגשית ומבחינה מוטורית, הם בוחנים את הכל. הכי חשוב שתהיו שלמים עם ההחלטה ושיהיה בהצלחה.

integrity1

New member
בתי בת 19

כשהיית בגן, גילו לה בעיה התפתחותית שההשלכות שלה שהיא תגדל לאט מהנורמה. כתוצאה מכך, למרות חששותי השארתי אותה שנה נוספת בגן, זה עשה הבדל משמעותי בחייה. לא נורא להשאיר ילד בגן שנה נוספת, במקרה שלי זו היתה ברכה. במקרה של הבן שלי, שהוא אח תאום והיתה התלבטות אם להשאיר אותו שנה נוספת בגן למרות שהשני היה בשל, החלטתי להעלות את שניהם כיתה. בני היום בן 9 והקושי לא היה בגיל או אינטלקט, בדיעבד נודע לי שהוא ADD והיום מטופל בהתאם. אני לא מכירה את הבת שלך ואת צריכה לעשות את ההחלטה שלך, אך אל תפחדי להשאיר אותה בגן שנה נוספת אם זה יכול להועיל למהלך של 12 שנים אחרי.

user1000000

New member
החיפזון מהשטן

לטלי אני לא מבין איך לא הציעו לך את האפשרות להשאיר אותה שנה נוספת בגן. כניסה צולעת לכיתה א' עלולה לגרום לצרות רבות. שנה נוספת בגן עם תמיכה והכנה שאת תדאגי לה יביאו לכתה א' ילדה אחרת לגמרי. שנה נוספת בגן היא לא הפסד. להיפך זהו רווח עבורה ובמיוחד שהיא צעירה יחסית. לילה טוב והחלטות טובות. שלום

סטיגמה

שלום לך, אני לא פוחדת מסטיגמות ומוכנה להסתכל להן בעיניים אבל, מנסיון מר וכואב הטעות הענקית שעשינו עם בבננו לפני 4 שנים, היתה להכניסו לכיתת הסתכלות. מעבר. גנית. איך שלא יקראו לזה. הפער הנורא והאיום בין ההבטחות למה שהיה בפועל היה שורט ומכאיב. אם יכולתי לחזור בזמן, הייתי בוודאי משאירה אותו עוד שנה בגן חובה ומשלימה סיוע ועזרה באופן פרטי. לפעמים האינטואיציות שלנו כהורים צודקים וצריך גם אותם לקחת בחשבון ולא רק אנשי מקצוע מבינים. עם הנסיון שלי כיום, אני כבר לא תמימה ולוקחת את כל ההבטחות לסגירת פערים, להוראה מתקנת, ריפוי בעיסוק, וטיפולים מטיפולים שונים, בערבון מוגבל לחלוטין. הזהרי , שקלי היטב, אכיתת ל.למידה תמיד אפשר להגיע.

zivadina

New member
תנסי להשתחרר מן הפחד מסטיגמה

ורק לחשוב איפה לילדה יהיה יותר טוב. מציעה לך להתייעץ עם המומחים, אבל לבסוף להחליט לפי תחושת הבטן שלך. בדרך כלל התחושות לא מזייפות.

T A L I 5

New member
הרבה תודה לכולכם

אומנם הדעות כאן שונות אבל, החלטתי לערוך סיור בכיתת מעבר ובמקביל לתת לילדה הכנה לקראת קריאה וחשבון. בינתיים הרייטלין עובד טוב . אני מחכה לסיכום האבחון של פסיכולוגית הגן ואז אחליט . כלומר, דחיתי את ההחלטה הקשה . תודה שאתן כאן לילה טוב

למעלה