סדרת בקבוקים ראשונה

סדרת בקבוקים ראשונה

שלום לכולם אני מתחיל היום להעלות מספר תמונות בקבוקים מהאוסף שלי להנאתכם בתמונה זו אנו רואים סידרה של מיניאטורות של הוויסקי הסקוטי הידוע,"גלנפידיך" (או בפי הישראלים,"פידיש") סידרה זו מורכבת ע"י 4 קופסאות פח מאוד מיוחדות שעליהם ישנן 4 תמונות שונות של ארבעת השבטים הכי מלכותיים של סקוטלנד בימי הביניים.בתוך כל קופסא יש בקבוק מינייטורי מלא באותו וויסקי סקוטי משובח.פס הייצור של הסט הופסק וניתן להשיג אותו בעיקר מאספנים אחרים או לעיתים ממש נדירות בחנוייות בקבוקים ברחבי העולם.זהו אחד הסטים היפים ביותר באוסף שלי ובהחלט מרשים ויוקרתי לשיפותכם רותם

תמונה מספר 2

בתמונה זו אנו רואים שני מהדורות מאוד מאוד מיוחדות לוויסקי האמריקאי "ג'ורג' דיקל".הוויסקי מיוצר בטנסי שבארצות הברית השיטת ה-sour mash (גרעינים מרוסקים בשילוב גרעינים מהמחזור שעבר לקבלת התיישנות).שני המהדורות המאוד מאוד מוגבלות בוודאי שכבר לא קיימות בחנויות הבקבוקים ונדיר מאוד למצוא אפסנים שיסכימו להחליף אותם.את מחבט הגולף החלפתי עם אספן מארצות הברית ואת הקרן החומה קניתי בביקור האחרון שלי בלינצ'בורג,טנסי שבארצות הברית. מה אתם אומרים? רותם

תמונה מספר 3

אין ספק שפה אתם צופים בבקבוקים אולי היקרים לי ביותר באוסף,ולמה? משום שאותם בקבוקים יוצרו במיוחד עבור השוק היפני שלו דרישות משלו וכבר לא מיוצרים וניתן היה למצוא אותם רק,אבל רק ביפן.הבקבוקים בתמונה הם ג'ק דניאלס "מאסטר" (אותו וויסקי אמריקאי מוכר),"מייקרס מארק" בורבון וספינת הדגל של האוסף-"ג'וני ווקר 1820",אחד הבקבוקים המדהימים והיקרים לי ביותר באוסף.המהדורות המאוד מאוד מוגבלות האלה מזמן יצאו מהשוק היפני ולדעתי אפילו שימשו כדוגמיות ולא ניתן למצוא אותם בשום מקום חוץ מאצל אספנים יפנים או כאלה שהחליפו איתם.אין ספק,בקבוקים מדהימים ויקרים מפז ובלי ספק,ספינת הדגל של האוסף במהדורה מיוחדת ומוגבלת לשוק היפני.היפנים אגב,כשזה מגיע לבקבוקים,מעדיפים בקבוק במהדורה ייחודית ומוגבלת בשבילם ששונה מצורת הבקבוק הרגילה בעולם וזה מה שהופך את הבקבוקים היפנים לכל כך מבוקשים ולכל כך נדירים בקרב אספנים ולכן כבוד הוא לי להחזיק בבקבוקים אלה. מקווה שנהנתם,עוד תמונות יגיעו בקרוב רותם

astrok

New member
אכן אוסף יפה!!!

כל הכבוד לך על המאמך וההשקעה! תמיר.

איך זה שאתה לא מגיב על מה שכתבתי

עליך? האם אני צריך להבין שאתה לא קורא את מה שאני כותב פה?!!! התמונות יפות באמת. לא העליתי על דעתי שאתה גם משקיע באוסף כסף בצורה כזו, וגם, אני מתביש קצת להגיד, לא חשבתי שאיסוף הבקבוקים כרוך בכל כך הרבה ידע. אתה ממש מבין במשקאות עצמם? יש לנושא הזה ספרות? פרט נמק והסבר הכל.

תגובה לאבא של נועם

עכשיו ראיתי מה שכתבת עלי,תודה רבה,אני מוחמא... איסוף הבקבוקים כרוך בהרבה ידע ויש הרבה בורות שלא כדי ליפול בדרך כשמנסים להשיג או להחליף בקבוקים.הידע במשקאות עצמם שיש לי הוא כללי ביותר אבל אני לא צריך יותר מזה,היה חשוב לי לצבור רקע למה שאני הולך לעסוק בו.כמויות הכסף שאני משקיע באוסף הן עצומות,מהפרט הכי קטן עד לפרט הכי בולט.הזמנת מדפים מיוחדים אצל מעצבים,קניית בקבוקים,תשלום אדיר על משלוחים בדואר,תשלום לביטוח מיוחד ועוד המון דברים הסמויים מהעין גורמים לי להוצאות אדירות על הבקבוקים אך ההנאה מכך שווה הכל. לנושא הזה יש ספרות בעיקר באינטרנט ואני מחובר אליה באופן שוטף והיא ממליצה לי באיזה השקעות לעסוק בעולם הבקבוקים.יש לי המון אספנים מהעולם שאני איתם בקשר וכל שבוע או שבועיים אני שולח חבילות ומקבל חבילות מכל קצוות העולם:ארה"ב,גרמניה,פינלנד,הולנד,אוסטרליה ואיפה לא... דבר שעולה כסף רב וכרוך במתח רב לקראת החבילה הבאה,עוד זה כרוך בהרבה אמון מהצד השני.ההוצאות הכספיות בהחלט משחקות תפקיד ולא הייתי ממליץ למישהו להתחיל לאסוף אם הוא לא מבוסס כלכלית ואם בכל זאת הוא מתעקש,שידע שבמטוסים כבר לא מחלקים בחינם... הבקבוקים באמת מהווים אצלי חלק גדול בחיים (שלא תחשבו שאין לי חיים וחברים) ואני באמת פנאט גדול.מספיק גדול כדי להגיע לארצות הברית,לשכור "קרייזלר" ולנסוע ימים שלמים עד שהגעתי לטנסי למזקקת הג'ק דניאלס... היה מדהים ושם למדתי לאהוב וויסקי אמריקאי ואת אלה שמכינים אותו-"רדנקים" טובי לב... אני מקווה שעכשיו הכל יותר ברור,אשמח לענות על כל שאלה שתישאל רותם

coincollector

New member
מרשים מאוד

אוסף מאוד יפה. האם יש קטלוגים בנושא הזה? לפי מה אתה אוסף - האם פשוט אתה מוסיף כל בקבוק שאתה נתקל בו, או שיש סדרות או נושאים ספציפיים שאתה חותר להשיג? אגב, יש לך טעות בססמת המארינס שאתה מצטט בכל הודעה. זה צריך להיות "die like the rest" ולא "dies like the rest".

תשובה לתגובת איש המטבעות

תודה רבה,זה מחמיא לי מאוד אכן יש קטלוגים בנושא אבל אני לא מנוי להם ולכן אני מתעדכן באופן שוטף מהאינטרנט ע"י אספנים אחרים מחו"ל,קטלוגים ווירטואלים ומועדון בקבוקים וירטואלי שדואג לעדכן אותי בכל הסחורה החדשה בשוק.לשאלה לפי מה אני אוסף,ובכן,הדבר החשוב באוסף בקבוקים זה להתמקצע בסוג אחד או שניים של משקה מהסיבה המאוד פשוטה-אין סוף לבקבוקים ולעולם לא תוכל להשיג את כולם אז לכן מתמקצעים.אני מתמקצע בוויסקי אמריקאי שכולל וויסקי טנסי ווויסקי בורבון אך לפעמים אם אני רואה וויסקי סקוטי שאני ממש רוצה אני מציב לעצמי אותו כאתגר,בדיוק כמו סידרת הגלנפידיך והג'וני ווקר 1820.כשיש לך מטרה מסויימת ובקבוק מסויים שאתה שואף להשיג אתה עומד בפני אתגר אדיר ומוותר על המון בקבוקים והמון כסף אבל זה ריגוש שאין כמוהו מקווה שעניתי לך על הכל רותם

חבר'ה אני מאוד רוצה להגיב לכולכם

אבל אני חייב לזוז לבקר חבר שהתגייס בחצרים,אז כשאחזור בלילה אשמח להעלות עוד תמונות ולענות לכולכם על השאלות,וכן אבא של נועם,אני קורא כל מה שאתה כותב ואפילו מתעניין בזה רותם

יש מה ללמוד!!

בדקתי מה יש ללמוד על הקט-בוקים האלה. מצאתי כמה אתרים, האחרון הוא אתר שמפרט רשימה ארוכה של אתרים. נראה שהנושא הזה הרבה יותר פקוק ממה שחשבתי! http://web.ukonline.co.uk/members/chris.r7/ http://www.bottlecollecting.com/ http://www.bottlecollecting.com/ http://website.lineone.net/~laura.r7/scotch/saleswi1.htm http://perso.wanadoo.es/mviceira/Ingles/miniaturas_ing.htm

nissim60

New member
חשבת לעשות קורס ברמנים?

זה לא קורס יקר,זה יוסיף לך המון ידע על כל המשקאות,וגם יהיה לך מקצוע והכי חשוב תהיה לך גישה להמוןןןןן קטבוקים. יודע למה? כי משווקי המשקאות מחלקים המוןןןןן דוגמאות.

JAMES DEAN

New member
הרבה חיילים משוחררים עושים את הקורס

הזה. וזה באמת לא עולה הרבה..
הם עושים את זה על חשבון הפיקדון. (בהתחלה גם אני רציתי לעשות אבל ברגע האחרון התחרטתי) דרך אגב נראה לי שיש בבית של סבתא שלי כמה קט-בוקים אז ברגע שנעשה מפגש אני אביא אותם. (אהבתי את המילה "קט-בוקים")

חשבתי דווקא על קורס כזה אבל

הגעתי למסקנה שזה אולי נשמע נחמד והכל אבל אני לא רוצה לעבוד כמגיש משקאות כל החיים... זה אולי נחמד לאחרי הצבא לקצת זמן ואחר כך זה כבר לא משהו כי אתה רוצה להתקדם בעבודה... ממש תודה אם תמצא בקבוקים אצל סבתא שלך,מעריך את זה רותם

אני לא בטוח שהם

נותנים שם בקבוקים בחינם וכל כך הרבה... חוץ מזה שמכאלה דברים אני כמה שיותר מנסה להימנע משום שאני מנסה למצוא אותם בזיעת אפי רותם

למעלה