סדרות

orsela88

New member
סדרות

כבר שאלתי את השאלה הזאת אבל אף אחד לא ענה לי... ולא נראה לי שזה בגלל שאתם לא יודעים איך לפתור את זה...
בסדרה חשבונית האיבר הראשון 56-, האיבר השני 53- והאיבר האחרון 250. בסדרה זו מחקו את האיברים שמקומותיהם הם איברי הסדרה החשבונית ...2,6,10 מצא כמה איברים נותרו בסדרה המקורית. תודה מראש

בבקשה ../images/Emo107.gif

שלב ראשון - למצוא כמה איברים יש בסדרה המקורית. עושים זאת באמצעות הצבת האיבר האחרון 250 בנוסחת an (בתור בדיקה תקבל/י שיש בה 103 איברים). שלב שני - למצוא כמה איברים נמחקו. ידוע שנמחקו האיברים שבמקומות השני, השישי, העשירי וכו´ - המקומות האלה מהווים בעצמם סדרה חשבונית. האיבר האחרון בסדרה הזו (של המקומות) חייב להיות קטן או שווה ל 103 ! ולכן :
an < 103 2+(n-1)3 < 103​
פתרון אי השוויון הזה יוביל למספר האיברים שנמחקו. שלב שלישי - מחסירים את מספר האיברים הכללי (103) ממספר האיברים שנמחקו.

אם כבר מדברים על סדרות אז אני

לא מצליח לפתור תרגיל: בסדרה הנדסית מספר זוגי של איברים והסכום שלה גדול פי 7 מסכום הסדרה כאשר הופכים בה את הסימנים של האיברים שבמקומות הזוגיים א. מצא את מנת הסדרה ב. מצא את היחס בין סכום הסדרה כאשר הופכים בה את סימני האיברים שבמקומות האי זיוגיים, לבין סכום האיברים שבמקומות הזוגיים. (התשובות הם: א. 3/4 ב. 1/3-)

למעלה