סדק בשלדה

annatpo

New member
סדק בשלדה

שלום. יש לי אופני שטח של פוקוס בערך 7 שנים, בטיפול האחרון שבוע שעבר הודיעו לי שיש סדק בשלדה, יש אחריות חברה על כזה דבר??
תודה רבה

The Pinky P

New member
תדבר עם החנות בה קנית...

הם צריכים לדאוג למוצר במסגרת האחריות שנתנו לך.
אותך לא צריך לעניין החברה או היבואן.

rubber duck

New member
פנה ישירות ליצרן

אין כיום יבואן רשמי לאופני פוקוס לארץ
תעד את הסדר בקצורה הכי טובה שיש
גש לחנותך מוכרת ככל האפשר וקבל חוות דעת

מה שכן
כדאי לבדוק אם כל ההתעסקות שווה את זה
האם האופניים הם דגם קצה או דגם פשוט ( במצב כזה סביר להניח שההתעסקות תהיה הרבה יותר מהשווי האמיתי )

נסה גם לבדוק באתרים בעולם מה מדיניות היצרן
והכי חשוב , חפש את הוכחת הקניה

בהצלחה

שרון

meedas

New member
תלוי כמה זמן האחריות בתוקף

יש לי בבית אופניים עם אחריות לכל החיים לשלדה, אז אם אי פעם יצוץ בהם סדק היא תוחלף (כמובן בכפוף לתנאי האחריות).
במידה שהשלדה עדיין תחת אחריות צריך לפנות ליבואן ולפתוח מולו בהליך של תביעת אחריות. אם האחריות שקיבלת קצרה מ- 7 שנים, תצטרך לספוג את עלויות רכישת השלדה החדשה בעצמך
&nbsp
כל האמור תקף אם אתה הקונה המקורי של האופניים. לאופנים שנרכשו יד שניה אין אחריות

The Pinky P

New member
אני לא מבין למה אתם מנערים את החנויות מאחריות....

בכל מוצר שאתה קונה, החנות בה קנית היא הכתובת שלך במידה ויש תקלה.
קניתי טלפון ב"מחסני חשמל" שהתקלקל - לא התחלתי לרוץ אחרי יבואנים
ומיילים ומפעלים בחו''ל,
החזרתי לחנות בה קניתי,שהם ישברו את הראש.

יש חנות שצריכה לעשות את כל התהליך הזה, אתה בתור לקוח שקנה בחנות צריך
לגשת אליה להגיד שלום יפה, יש בעיה במוצר שמכרתם לי, מעכשיו הטיפול הוא על אחריותכם.

לא מבין את זה.

steiff

New member
לא בכל מוצר...

כשאתה קונה מוצר חשמלי, למשל, האחריות ניתנת על ידי היבואן או היצרן או מי מטעמו ולא על ידי החנות.

גם באופניים, האחריות ניתנת על ידי היצרן, ממומשת על ידי היבואן (והיצרן) והחנות רק מתווכת בין הלקוח ליבואן.

העניין הוא שמרגע שאין יבואן מסודר לארץ (היבוא הופסק) הקשר צריך להיעשות ישירות מול היצרן. אם את הקשר הזה צריכה לנהל החנות או הלקוח הסופי זו סוגיה שכל אחד יכול להחליט מה מתאים מבחינתו. מבחינת החנות היא לא נותנת האחריות. מנהל החנות יכול להחליט, על דעת עצמו, אם להעמיד לרשות הלקוח אופניים חלופיים באופן זמני, אבל במידה וצריך יהיה ליבא ארצה שלדה חלופית והחנות לא עוסקת ביבוא באופן מסודר - לא יהיה לחנות יתרון מבחינת הלקוח הסופי לעומת התדיינות ישירה מול היצרן ויבוא אישי של השלדה החדשה. המעט שהחנות תוכל לעשות יהיה לבצע בחינם העברה של הרכיבים.

מצטרף לגישה שאומרת שאם מדובר בשלדה זולה יחסית ולא בשלדת קרבון מפונפנת - עדיף לנסות להגיע עם החנות להסדר של הנחה על רכישת שלדה חדשה של מותג עדכני.

meedas

New member
האופניים בני 7, כן?

שבע שנים, לא שבעה ימים או אפילו שבעה חודשים...
לא נראה לך קצת מוגזם לדרוש מהחנות אחריות למוצר שבסיכוי גבוה כבר לא נמצא תחת שום אחריות משום סוג? למה אתה בכלל מניח שהחנות עוד קיימת? (בקצב שחנויות אופנים נפתחות ונסגרות ומחליפות ידיים במדינה הזאת זה גם בכלל לא בטוח)
&nbsp
אתה באמת תיגש לחנות חשמל עם טלפון שהתקלקל שנים אחרי שנקנה ותדרוש שירות??
&nbsp

למעלה