סדנת
לד

סדנת ../images/Emo185.gifלד

שלום חברים יקרים אני יודעת שדובר כאן הרבה על נושא הסדנאות, אבל בכל זאת אשאל: אני רוצה לעשות לאמי מתנת יום הולדת, סדנת שוקולד. הייית בסדנא בבנימינה, אבל שם הבחורה דורשת מינימום 12 איש ואנחנו עם כ-ל המשפחה מגיעים ל-5... אשמח אם מישהו ימליץ לי על סדנא טובה, שהיה בה ונהנה. האיזור לא משנה אם כי רצוי במרכז. ושוב, חשוב לי להדגיש שאנחנו רק 5.. תודה מראש אוהבת ה
לד

נון5

New member
שאלה על סדנת שוקולד

רציתי אם תוכלו לומר לי את דעתכם...יש סדנה עם יניב גור אריה, נשמע שיהיה ממש מתוק וטעים...זה עולה 210 לשלוש שעות. יקר? שווה? מומלץ?

צר לי לאכזב אך יקר ולא שווה../images/Emo31.gif

יש סדנה בלגעת בטעם עם השוקולטייר יהונתן וקסלר הוא השוקולטייר של ורד הגליל והמחיר הוא 149 ש"ח אז עשה את החשבון שלך ותחילט מה כדאי ומה לא מה שכן גם אני ביררתי על הסדנה עם יניב גור אריה והתברר שהוא כלל לא שוקולטייר אלא "שף" שלמד בישול

bakery

New member
זרובבלה יקרה, לא הוגן ....

לחלק ציונים לבעלי מקצוע בתחום, יהונתן שוקלטייר מצוין וגם יניב שהוא אמנם שף בכללי אבל התמחה בשוקולד ועובד מצוין, מבחינתי זה יכול להיות מישהו/י שאינו בעל תואר כלל אבל עם נסיון וידע עשיר, לכן לא מחלקים ציונים (זאת זכות ששמורה רק לבעלי מקצוע). אני מכיר כמה שעוסקים בתחום שאין להם תואר ועובדים יוצא מן הכלל, כל אחד נבחן בתוצאות. לגבי המחיר, יעשה כל אחד את השיקול שלו, מה לומדים, צורת הלימוד, חומרי הגלם הכלולים וכו'.

אין פה עניין של הוגן

ללמוד לומדים אצל המומחה ביותר ,איפה ראית עניין התואר? אדם שעובד כשוקולטייר של חברה מסויימת לעומת אחר שלא , נו באמת אין פה ענייין של חברות אם יש בינכם , אנו מחפשים ללמוד מקצועית ולא חברית וזו דעתי ללא עניין לפגוע באחר האמת שגם העניין הכספי לא חשוב לי , אך על אחת כמה וכמה פער שכזה בן המקצועי ביותר לאחר ואכן אתה צודק לומדים צורת עבודה וכו' ומחפשים שוב ללמוד אצל הטובים מיותר לציין ש-אני לא מכירה את השף יניב גור אריה אלו הדברים שנאמרו בפור שף לא המצאתי אני

ובנוסף

עניין התואר כלל לא חשוב פה יש פה כמה וכמה סדנאות של אחרים שהאמת שאין לי מושג אם יש להם תואר או לא , אך הם עוסקים בזה המקצוע ועובדים ויודעים את רזי המיקצוע ולכן עליהם הייתי ממליצה יותר מאשר להמליץ על אחר שלא

bakery

New member
כאן ראיתי....

"והתברר שהוא כלל לא שוקולטייר אלא "שף" שלמד בישול..." מה זה שייך לענין? אז הוא שף ושף טוב, כל שף יכול לבחור לו מה הוא רוצה ללמוד כהשלמה או כיוון חדש לכן אין לזלזל במיומנותו או בכישוריו. כל אחד יכול גם לבחור כמה הוא רוצה לגבות עבור ההדרכה שהוא מעביר, אין לזה כל קשר לוותק או לתואר, ראיתי חובבים שגובים סכומים גבוהים ומצד שני מקצוענים שדורשים פחות. הכל לגופו של ענין, לבדוק מה לומדים, לקבל המלצות, זה כל הסיפור. אה, לא מכיר אישית את יניב ואין לי אחוזים בסדנאות שלו. שבת שלום

אתה עדיין טועה ידידי

זה שהוא שף אין לי ספקות ואף לא לגבי טיבו כשף אך אינו שוקולטייר ועל זה מתנהל הדו שיח לגבי מחירו ,עניין שלו אך יש טובים וזולים ועליהם מותר להמליץ , לא? שבת שלום

bakery

New member
את שוב טוענת לתואר שאינו רלוונטי...

לדעתי ואיני יודע אם ישנו או איננו, בכל מקרה אין לכך כל משמעות. ישנם כמה "שפים" מאד פופולרים שאין להם אפילו שעת לימוד אחת, אז אולי אינם שפים עם תעודה אבל זה אינו פוסל אותם מלהיות בשלנים או קונדיטורים ברמה הכי גבוהה. ושלא תביני אותי לא נכון, אני בהחלט טוען שיש ללמוד בישול, אפיה/מגדנאות/שוקולד בצורה מסודרת לפחות בשביל הבסיס הנכון.

אני טוענת

ל"תואר" השוקולטייר ולא לתואר השף זה הכל כפי שרשמתי בהודעותי הקודמות אין עניין של תעודה אלא נסיון והתעסקות וגם לימוד והתעסקות ברזי זה המקצוע ומי שלמד להיות שף ולא שוקולטייר לא כל כך מתאים ללמוד אצלו ולא משנה מה שמו מה שכן עוד שלהיות שף אין דיוק כמו בקונדיטוריה או כשוקולטייר ולכן לדעתי האישית ולשמחתי של עוד כמה שעדיף ללמוד אצל אדם שבקיע בתחום הנבחר שבת שלום

bakery

New member
את טועה בגדול בכל מה שכתבת...

כולל ענין האבחנה שלך בדיוק העבודה של שף, קונדיטור או שוקלטייר, אני בא משם, את טועה. אבל לא נמשיך את הויכוח. שבת שלום.

ים 36

New member
ההבדל בין הסדנאות והמחירים...

אז זרובבלה יקרה, גם אם תשלמי 149 או 210 או יותר, את לא תצאי אפילו קצת שוקולטיירית, שום סדנא של כמה שעות לא תלמד אותך לטמפרר כמו שצריך (בבתי ספר אמיתיים לשוקולד מתאמנים על זה חצי שנה) ולא תדעי מלבד כמה מתכונים בודדים של שוקולד שום דבר ( ושוב - לימודי שוקולד רציניים אורכים 3-4 שנים) רק בישראל החפיפניקית אנשים חושבים שאחרי 3-4 שעות הם ידעו משהו, מטרת הסדנאות היא נגיעה קלה ומהנה בנושא רחב עמוק ועתיק מסורת - השוקולד. (עדיין אין שום מקום רציני בישראל ללמוד שוקולד- לצערי הרב) ההבדל במחירים נובע בעיקר מכמות המשתתפים ומידת מעורבותם בתהליך ההכנה, באופן טבעי בסדנאות זולות יהיו הרבה משתתפים שבעיקר ישבו ויצפו בהדגמה וכמובן יטעמו שוקולד, ובסדנאות היקרות יהיו מעט משתתפים שיחוו באופן מעשי את כל! תהליך ההכנה של השוקולד בסדנה, בדרך כלל סדנאות זולות יהיו בבתי הספר לבישול, כשאת עיקר הרווח הם יעשו בסוף הסדנא ממכירת ציוד יקר שאף אחד ממילא לא צריך ולא ידע מה לעשות איתו בבית... לכן- לדעתי , עדיף לבחור בסדנא שבה לומדים עשייה מעשית של שוקולד שתוכלי ליישם אחר כך ולא דורש תהליכים של טמפרינג, כך גם תהני מהסדנא שתהיה אישית יותר, וגם תלמדי משהן מבלי להוציא עוד הרבה כסף על ציוד מיותר, גם בתחום הזה כמו בכל תחום- בזול מקבלים משהו זול, ומשהו טוב עולה יקר! והאמירה שלך על השף לעומת השוקולטייר... זה מצחיק אותי, זה חשוב בעיקר לאגו שלך שתספרי שלמדת אצל השוקולטייר של ורד הגליל (שזה לא כבוד גדול אגב...וזה לא מעיד על יכולת מרובה...ורד הגליל מייצרים שוקולד פשוט ביותר, ובכלל לא פרלינים או טראפלס) ומאוד יתכן שדוקא יניב חי את התחום יותר מקרוב, בתחומי הבישול/ קונדטוריה/ שוקולטייריה וכדומה, הכשרון חשוב הרבה יותר מתעודה... אבל אם את אוהבת לשלם על תארים ותעודות- שלמי ותהני, בכל מקרה מאחלת לך הנאה בכל סדנא שתבחרי, כי שוקולד הוא חוויה תמיד!

בחלקית אני מסכימה עימך ../images/Emo13.gif

ובחלקית לא לפני כמה שנים עשיתי סדנה בת שבוע וחצי בלונדון בקורדון בלו ואין מה להשוות בכלל לסדנאות בארץ האמת שלסדנאות בארץ אני הולכת יותר בשביל הכיף מאשר ללמוד כמו ברמה של חו"ל , אבל לגבי הויכוח על השף או שוקולטייר , אלו הדברים שנאמרו לי בפור שף לא המצאתי אני , ולכן שוקולטייר אף אחד לא יצא מהסדנאות יחד ואנני חושבת שבמקרה זה יש פה זול ולא טוב או יקר עם איכות במקרה הנ"ל אני חושבת שיש פה סתם הפקעת מחיר על לא מאומה ולא יותר לגבי ורד הגליל אין קשר בין החברה למוצריה לבין הנלמד בסדנת השוקולד והאמת ויתכן ויש צדק בדברייך , אני אכן מעדיפה לשלם לפעמים מעט יותר (לא כגון במקרה הנ"ל ) ולהנות מאדם שלדעתי כן מקצועי יותר מעולם לא הצליחו ל"דחוף " לי כלים שלא רציתי בהם ומה שרשמת אכן באמת קורה גם בפור שף בסדנה היקרה וה-"מקצועית " כביכול שנחשבת במקרה הנ"ל לגבי כמות המשתתפים לאחר בירור מסתבר שבשתי הסדנאות כמות המשתפפים אכן זהה , כך שלא תמיד זה נכון (וכן השתתפתי שם במבחר סדנאות) אומנם לא של אותו השף המדובר כל אחד חושב אחרת ולכן תמיד כדאי לשמוע מבחר של דעות ולבחור את המתאים והרצוי שבת שלום

ים 36

New member
ושוב קצת על ההבדל..

יתכן שההשוואה בין הסדנאות האלו אינה במקומה, (אני לא יודעת נתונים) כוונתי היא לסדנאות הפרטיות שמונות 4-6 משתתפים שממש לומדים ולא רק מסתכלים איך שוקולטייה מעולה ככל שיהיה עושה שוקולד, לדעתי שווה להשקיע יותר בסדנאות בהן המשתתפים פעילים ב100%, ויש כאלו, צריך לחפש, כאן בפורום למשל יש משתתפות עם סדנאות כאלו:יעל שוקולדה , מיה שטרן, ואולי עוד נוספים, אני חושבת שאם זו סדנת הצגה בה הקהל צופה מהצד - כבר עדיף תכניות טלויזיה של בישול עם קופסאת פרלינים משובחים, זול יותר ולומדים לא פחות..

tsoff

New member
השתתפתי בסדנת שוקולד

לפני כשנה וחצי בלגעת באוכל ברשל"צ זה היה ערב חד פעמי של 3 שעות בערך עם יהונתן וקסלר . זה היה נחמד , טעים ונתן הצצה לתחום. השאלה למה מצפים בסדנא כזו. בעיקר צפינו בשוקולדטייר בפעולה ראיתי בעינים מה זה לטמפר ואיך להכין פרלינים. קצת מושגי יסוד בשוקולד. למען האמת יצאתי בתחושה של פוספוס, אבל להפתעתי הצלחתי להכין פרלינים וטראפלים לא רעים אחר כך לבד בבית ככה שבכל זאת הסדנא בהקיף הזה , במחיר הזה היתה בעלת ערך.

למעלה