סדנת תפירה לבנות 12-14

בתיהבלק

New member
סדנת תפירה לבנות 12-14

אנחנו כמה אמהות לבנות בחטיבה שרוצות לארגן להן פעילויות כלשהן בקיץ (כבר בלי קייטנות ועדיין בלי עיסוקים של "גדולים" ואפילו ששלי עושות קייטנה לקטנות, זה רק אחרי הקייטנות הרגילות ורק לאיזה שבוע, בין השאר כי לי אין כח ליותר מזה בבית...). בקיצור, חשבנו על פעילות יומיים שלושה בשבוע, חלק שילכו כקבוצה לבריכה וחלק שאנחנו נעשה תורנות סדנאות. אני כמובן חשבתי על תפירה (ועוד רעיונות יתקבלו בשמחה!!! במלאכת יד הן לא ככ מעוניינות לדאבוני).

מצד אחד הן היו ממש רוצות לצאת עם משהו יעיל שאפשר להשתמש בו (חצאית פשוטה או לא יודעת מה), אבל יש לי רק מכונה אחת כמובן, אז אני לא בטוחה מה לעשות...יש למישהי רעיון?

בכלל רעיונות בכללי יתקבלו בשמחה :)

תודה רבה!

אצל הבת שלי היה הולך

תיק ספר למשל - שידביקו וייקשטו ויצבעו ואז יתפרו. כלומר - חוץ מלתפור יש הרבה התעסקות ולכן המכונה אינה "צוואר בקבוק".
גם להכין פרחים למשל מלבד ולהדביק אח"כ לצעיף/חצאית/כיסוי לפלאפון

בתיהבלק

New member
הן לא קצת גדולות בשביל זה כבר? הייתי מתה להראות להן רקמה

ואז אפשר באמת לעשות כזה תיק עם קישוטי רקמה, אבל הן ממש לא מתלהבות מהרעיון של אשכרה לעבוד עם חוט ומחט...
עוד רעיונות למישהי?
תודה!

יש לי את הספר של "גיזרה פרטית"

ויש שם הדרכות לעציצוני לבד, קישוטים וכולי
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1957174[/URL]
כשבאות לגדולה שלי חברות (הן בנות כמעט 12) הן לפעמים מדפדות, בוחרות פרוייקט ונהנות מאוד...
פעם אחרונה הן הכינו מתנות - כיסויים לפלאפון, לסבתות. לפני כן היה עציץ פרחוני למורה.

אגב- מה שעוד הלך טוב אצלנו זו כרית - הן אוהבות פיצ'יפקס בחדר וכרית שהן עיצבו ומילאו - וואו, הן היו מאוד מרוצות מעצמן

בהצלחה!

בתיהבלק

New member
תודה! איכשהו מהנסיון שלי, גיל 12 הוא בערך הרף

העליון לדברים כאלה, והבנות בנות 12-14, אבל אולי אנסה בכל זאת, אני אוהבת את זה :)

ותודה על ההמלצה לספר - לא הצלחתי לראות בבלוג איך יוצרים קשר ו/או קונים אותו. את יודעת להגיד לי?

ואם למישהי יש בכל זאת רעיון איך לתפור חצאיות לדוגמא, עם כמה בנות ומכונה אחת, אשמח לשמוע :)

שש שבע

New member
אפשר ליצור שיעור שרובו זה הגזירה, והתפירה ממש בקטנה

ריבוע בד 140 על 140 מקופל לארבע וגוזרים חצאית פעמון מלאףף
אפשר את המכפלת פשוט באוברלוק ציבעוני, בתך כלה, או בצבעתואם לבד,
במותן לגזור קצת יותר רחב, אוברלוק, ואז מחברים גומי דקורטיבי במתיחה, והנה לך חצאית.,
היא לא תהיה ארוכה, אבל בהחלט 50 עד 55,ס"מ זה יותר ארוך ממה שהבנות מתלבשות היום

בתיהבלק

New member
חשבתי על זה, תודה, באמת נתקעתי קצת עם האורך (אנחנו דוסים...)

אולי שיכינו לאחיות הקטנות שלהן :)
הכנתי עם הבנות פעם שכמיות כאלה (משמיכות פליז), וזה בלי תפירה בכלל, רק שזה לא בדיוק העונה...
אם נלך על הקו של השכמיה, יש רעיון לאיזו עליונית או משהו אחר יפה שבעצם לא דורש תפירה (או מעט מאד)?

תודה!

shireiter

New member
אולי

פרחים לשיער?
עטיפה לסידור משילוב של בדים מעוצבים וסרטי תחרה? (אולי גם לרקום את שמן, למרות שאמרת שהן פחות בקטע...)

בהצלחה!

בתיהבלק

New member
רעיון נחמד, למרות שאני פחות טובה בדברים כאלה...יש לך

דוגמאות ספציפיות? אחפש קצת בגוגל...תודה על הרעיון

למעלה