סדנת שוקולד

מייכלוש

New member
סדנת שוקולד

היי, איזה פורום מדליק יש לכם!! אני חייבת עזרה... אני צריכה להעביר לנערות סדנת שוקולד, ואין לי מושג איך עושים את זה. מישהו יכול לתת לי הנחיות לסדנא פשוטה וחווייתית??

מני.ת

New member
ברוכה הבאה.

שלום לך מייכלוש, האם את יודעת לטמפרר שוקולד? אם את לא יודעת לטמפרר או לא יודעת מה הכוונה, אז לא תוכלי להעביר סדנת שוקולד לנערות. אם את רוצה משהו פשוט, תמיסי צמקאו בבן מרי וצקי לתבניות בצורות שונות. זה הדבר הפשוט ביותר. בהצלחה

Rockamora

New member
למה לעשות שדנה אם לא יודעים איך?

תשלחי אותם למאיה, הם יהנו

passioneta

New member
קודם כל תרגעי

הגעת לפורום שיש בו הרבה מקצוענים, ולכן התגובות. נכון שסדנת שוקולד אמיתית דורשת ידע מקצועי, אבל אם מדובר בפעולה בתנועת נוער או משהו דומה אפשר גם לעשות את הדברים הבאים: 1. טעימת שוקולד בעיניים עצומות (חלב, מריר, לבן ומריר איכותי) 2. הכנת מתכוני שוקולד פשוטים כמו כדורי שוקולד 3. אפשר להמיס שוקולד ןלצקת בתבניות קרח גמישות. לאחר קרור לחלץ את השוקולד. הוא עלןל להראות פחות יפה אבל הטעם יהיה סביר. 4. לעיתון עיניים לילדים היה גליון שוקולד - אני בטוחה שיהיו בו הרבה רעיונות

מייכלוש

New member
תודה על ההתייחסות

באמת מדובר במשהו שהוא לא תנועת נוער אבל מועדון של נערות ואין לי את התקציב להביא מנחת סדנא מקצועית, ולכן חשבתי , על אף שאני לא מבינה בזה הרבה, כן לעשות להן משהו נחמד בכל זאת. ולכן, אשמח לקבל מכם את הטיפים. אז נראה אם הבנתי נכון: 1) שמים סיר גדול של מים ומחממים אותו. בתוכן שמים סיר קטן עם שוקולד (איזה שוקולד?) וממיסים. 2) שמים את השוקולד בתוך משהו שיעשה צורה נחמדה. 3) מקררים וזה מקבל את הצורה. 4) מוציאים מהתבנית. האם זה נכון ככה??? תודה לכם!

זהו ש...לא כך עושים

ראי את תשובתו של מני, תנסי למצוא כיוונים אחרים כמו כדורי שוקולד או טראפלס, שלא מצריכים ידע בטמפרור ועבודה עם תבניות,

passioneta

New member
אפשר לעשות ככה

עם תבניות גמישות לקרח, ולקחת בחשבון שכיוון שהשוקולד לא מטומפרר הוא יתגבש בצורה פחות אסטתית. נכון, זה לא טמפרור, ולא הכנת פרלינים אבל זה בסדר אם מודעים למגבלות. אפשר לעשות דברים עם שוקולד גם בלי לטמפרר. בכל מקרה אפשר גם לטבול דברים בשוקולד המומס, או לערבב לתוכו דברים ולשפוך על ניר אפיה.

אפשרי- אבל בהסתייגות גדולה..

אם לא יקפיאו את השוקולד, הוא יתקשה אחרי המון זמן, וזה לא מתאים להפעלה שצריך לחכות שעות.. וזה מאוד מתסכל שבסופו של תהליך השוקולד ידבק לתבנית וימס בכל נגיעה.

passioneta

New member
את צודקת

צריך לקרר במקרר. עשיתי ככה תפוחים בראש השנה ויצא אחלה (בלי לטמפרר כי שכחתי)

למעלה