סדנת שדות ים

Zeev Foux

New member
סדנת שדות ים

נו, ספרו איך היה? (אני מכין משהו, יעלה עוד כמה שעות) זאב

Zeev Foux

New member
שלושה ימים בשדות ים...

הסתיים המפגש שארגנה ענת בשדות ים, ולי לא נותר אלא לספר מעט... השתתפו במפגש תשעה מורים, שהעבירו שיעורים שונים בני כשעתיים כל אחד לעשרות רבות של תלמידים וחברים שבאו להשתתף. זו הייתה הזדמנות נדירה לפגוש מורים מכל הארץ, ולהתנסות בשיעורים ובתפיסות שונות – והכל מתוך פתיחות אמיתית ורצון לשתף פעולה. עד כמה שראיתי, תלמידים לא הלכו לשיעוריו של המורה שלהם, אלא ניסו לעשות סבבים ולהעמיק בידע מכיוונים שונים. לאחד השיעורים שלי, לדוגמא, שנסב על אפליקציות לחימתיות, באו תלמידים שחלקם לא מתעניינים כלל וכלל באספקט זה של הלמידה (כפי שהם עצמם הודו באזני), וגילו פתיחות, רצון ללמוד ויכולת הטמעה נדירה של החומר. בסופו של דבר, התהליך הזה לימד לא מעט אותי, ואני אכן מודה להם על כך! מעבר לתכנים החייתיים משהו (המפגש סבב על ציר "חיות באומנויות לחימה פנימיות"), היו כמובן מפגשים ושיחות עד השעות הקטנות של הלילה (אני התרשמתי במיוחד משיחה שהתפתחה לה בלילה השני על "direct transmission"), וכמובן הים. כאמור, בכל פרק זמן נתון היו מספר אפשרויות ולכן לא ניתן היה ללכת ולהשתתף בכל השיעורים – למעשה ניתן היה להשתתף בשיעורים של שישה מורים, ועוד בחמישה שיעורים כלליים שאותם העביר אחד מהמורים. לא ראיתי את כל השיעורים, לכן קצת על השיעורים שראיתי/יצא לי להשתתף: מארק וויסמן חיבר אותנו בחזרה אל תרגילי הבסיס, והעביר שיעור מעולה בפושהנדס מובנה וחפשי. דורון לביא הדגים כתמיד מהי דייקנות בתנועה ושיתף אותנו באחד מסוגי הצ'י גונג המיוחדים – צ'י גונג אווז הבר – הנלמדים בארץ. אבי מוריה היה מהיר, מדויק ועוצמתי כדרכו, והדגים קונג פו יפה ומשובח... דודי נתנאל הזכיר לנו מדוע לטאי צ'י יצא שם של אומנות לחימה יעילה וקטלנית, שהתאמנו בה שומרי ראשו של הקיסר.... תמיר אלוני הוכיח לי בפעם המי-יודע-כמה כי בתחום הפושהנדס והחיבור העמוק בין התיאוריה לפרקטיקה הוא פשוט "כוכב בשמי הטאי צ'י" בארץ, ואולי בכלל... אלזה פו יין הוסיפה נדבך מעניין וחשוב על הקונג פו של הקליגרפיה – ונגעה אגב כך בחלקים מהיסודות הקולקטיבים של נפש האומה הסינית. גם תיאוריה וגם מעשה... היו עוד מורים שלימדו שלא ראיתי (אהד, סיני, ענת), וכמובן היו גם מורים אחרים שבאו להשתתף בסדנה. עם כולם נפגשנו בין השיעורים, בערב לשיחות ממושכות ובמפגשי הפושהנדס הקולקטיביים. תודה רבה לענת שארגנה את האירוע, והרימה אותו, בבחינת "יש מאין" ואני מקווה שנוכל לעשות כן גם בשנה הבאה – למרות שרוב השנה הקרובה ענת מתכוננת לשהות בטאיוואן ולהמשיך ללמוד שם אומנויות לחימה. זאב

תמונות יש?

לא צילמת - לא עשית!

למעלה