סדנת קשתוּת

קשת מערבית, מהסוג המשמש באולימפיאדה

מופיעה במחירים המתחילים (בארץ) בסביבות 700 ש"ח, ומגיעים בקלות ל-5000 ש"ח לקשת "ערומה", ללא כוונות, מאזנות, בולמי-זעזועים, מפצי סטיית-רוח, ועוד ציוד נוסף שקשתים אולימפיים משתמשים בו, ואנחנו ממש לא
. יש סוגי-קשת יותר זולים, מחומרים "נחותים" (פיברגלס).

Erunaamo

New member
700 ש"ח לקשת עץ? ../images/Emo12.gif

איפה?? כשאני בדקתי וקניתי, קשת העץ הזולה ביותר שמצאתי עלתה 900+ ש"ח (בתמונה שהעלית - זו הקשת שאלנדיל אוחז).

פעם אחרונה שהייתי ב"עולם הנשק",

הקשת הכי זולה היתה בסביבות 700 ש"ח (לא כולל מיתר [50-60 ש"ח], ארו-רסט [כמה שקלים], נוקינג-פוינט [כמה שקלים] וחיצים [30-50 ש"ח לחץ, תלוי בסוג]). מצד שני, אולי באותו הזמן לא היתה להם קשת "זולה" במלאי. ומצד שלישי, זה היה לפני שנה, והמחירים זזים לפי הדולר/יורו.

Erunaamo

New member
טוב לדעת.

(למרות שגם אני הייתי שם לפני כמעט שנה, כך שזה כבר מצטמצם). בכל מקרה, עכשיו כבר מאוחר מדי.

בינתיים איתי בודק תאריכים.

ברגע שיספר לי, אעביר לכם, ניפגש, ואז נראה את הקשת שלך.

broadaxe

New member
longbow "אמיתית"

מאושרת לשימוש ע"י אגודת הקשתים הבריטית המלכותית (הקשת הארוכה היא כידוע מנדט אנגלי וולשי) עולה כ 3000 ש"ח באנגליה- לזה צריך להוסיף משלוח ומע"מ. את הקשת מזמינים מראש ועושים אותה לפי מידותיו של הקשת- גובה, מוטת זרועות ומשקל דריכה רצוי. היא עשוייה למינציה של שתי שכבות עץ שונות, חיקוי למקור שהיה עשוי מעץ טקסוס. אישית אני מסתייג מתוספות מודרניות כמו כוונות ובולמי זעזועים- מוציא את הכיף של השחזור התקופתי.

למעלה