סדנת מנגה .

Ella lovE

New member
סדנת מנגה .

טוב אז יש בנאדם שקוראים לו אלון והוא מתחיל פרוייקט מנגה חדש. הוא נמצא בלת"ל (תלמידים למען תרבות ונוער) וזה חלק ממנהיגות הנוער של עיריית ת"א. הפרוייקט הוא בשיתוף בית אריאלה ובסופו תהיה תערוכה בנושא תנ"ך אל תקחו את זה כנושא משעמם המורה שמלמד מנגה הוא אלי שירלי אמנם השם לא מרמז על כך אך מדובר במישהו יפני (כבר סיבה ללכת לזה) ע"פ שגרירות יפן מדובר במנגייסט הטוב (כנראה) בארץ. הסדנה באורך 4-6 מפגשים במידת הצורך ובהתאם לרמה היא תתקיים מחודש נובמבר. ובמרץ תהיה פתיחת התערוכה כחלק משבוע הנוער. הסדנה היא לתלמידים אשר לומדים בכיתות ט'-י"ב. הסדנה היא בחינם וממומנת ע"י עריית ת"א ולכן רק תלמידים אשר גרים או לומדים בת"א רשיים להשתתף בסדנה. בנוסף לכך צריך ידע בסיסי בציור (לא רק מנגה, מספיק לדעת לצייר) אני משאירה את הטלפון שלו רצוי מאוד לחזור אליו כמה שיותר מוקדם. 054-7960217 אני מבקשת אם יש אנשים כאלו בבקשה תתקשרו אליו, הסדנה הייתה אמורה להיות באוקטובר אך זה נדחה מכיוון שכל החגים חלים בחודש זה והמטרה היא לעשות זאת ברציפות כדאי שאנשים לא ינשרו. בעיקרון חסרים לנו רק 5 אנשים, ובלעדייהם יש מצב שהנושא יעבור לקומיקס וזה יהיה חבל... בתודה מראש אלה.

lily kane

New member
פופ

אני בת 19 ואני לא גרה בתל אביבT_T אבל מה שאתה יכול לעשות זה ללכת לקומיקאזה ולבקש לתלות את המודעה שם

Ella lovE

New member
קודם כל ממתי אלה זה שם של בן?

טוב לא נורא להבא.... בכל אופן אחלה רעיון- תודה ^.^ הייתי באמת עושה את זה אילולא הייתי גרה במרחק של 3 שעות נסיעה מינימום- אני לא גרה בת"א, אבל אני לומדת שם. וזה באמת חבל שאת לא מתאימה...

lily kane

New member
אלה זה שם של בן ביפנית

כן קראתי מנגות שמוכיחות את זהאתה יכול לנסות לפרסם בתפוז אני יוכל לפרסם בהייד פארק אם תרצה אני יוכל לפרסם שם בקהילת האנימה והמנגה

hazu1

New member
מצטערת מראש

על ההצקה, אבל ממש קשה לי לראות את כל ה"יוכל"ים למיניהם. אמנם זה לא פורום עברית, אבל בכל זאת... אז, לידע כללי- צורת העתיד של גוף ראשון יחיד (=אני) בעברית מתחילה ב'א' ולא ב'י' (זוהי הצורת העתיד של גוף שלישי יחיד = הוא). כלומר, אני אוכל לעשות משהו, אני אלך לקניות מחר וכדומה. ולא אני יוכל לעשות, אני ילך מחר. בהצלחה עם הסדנה

שרית(^_^)

New member
וגם אני מתאפקת כבר המון זמן מלהעיר

על כל השגיאות הצורמות בעברית בכלל (וצורת עתיד גוף I יחיד עם י' בפרט) שמופיעות כאן לעיתים קרובות מדי, במיוחד אצל כאלה שמתיימרים ללמוד יפנית, ועוד לא סיימו ללמוד עברית
כל הכבוד על ההערה

last day

New member
זה למה שכל החברים שלי שונאים אותי.

שאני מעירה להם על א' אות איתן בעתיד ו"שלושה שלוחנות" ולא "שלוש שולחנות" ככה זה שדיקדוק מפריע לך

lily kane

New member
תקשיבו

יש אנשים כמוני שיש להם ליקוי למידה והם יוכלים לכתוב כמוני חצי מהחיים שלהם ולהיות תלועי ספרים ועדיין יהיו להם שגיאות אז בלתי נסבל עד כדי כך שכולם מעירים הערות כמו: "כאלה שמתיימרים ללמוד יפנית, ועוד לא סיימו ללמוד עברית" שאגב בכלל לא פוגעות אז לא צריך אני לא יכנס לכאן יותר אני בטוחה שלרוב האנשים האחרים פה אף פעם לא היה שגיאה ואני סתם מקלקלת

איקידו

New member
../images/Emo24.gif לא צריך ללכת לכזו קיצוניות

אם יש לך ליקוי למידה אז בוודאי שכל מי שיודע מזה עכשיו מקבל את זה בהבנה מלאה. אני אישית אשמח אם תישארי בפורום

lily kane

New member
אני מבינה

שלקחתי את זה בקיצניות אבל אנשים לא מבינים כמה שזה מעליב בעיקר שהרבה מהאנשים שמעירים על זה הם אנשים שרוב חייהם הדיקוק והכתיבה שלהם היו מושלמים והם מעולם לא עמדו בצד השני ולעולם לא יבינו כמה זה משפיל

last day

New member
לי יש ליקויי למידה ../images/Emo9.gif

יש לי גם תסמונת טוראט שכוללת טיקים. וכן זה מעליב שמעירים לך על שטויות . אבל מי שם עליהם בכלל? וגם אפשר לעבוד על זה
יחי הADHD וADD והדיסלקציה!

lily kane

New member
גילו לי את זה

נורא מאוחר בעיקרון אמרו לי שגם הייתה אומרה להיות לי דסלקציה אבל היא נמנעה בגלל שקראתי הרבה ספרים בכל אופן אני משתדלת לעבוד על זה אבל אני לא יוכלה לעשות יותר מזה הפורם הזה אני מאוד מעריכה אותו הוא מאוד חשוב בגלל זה גם התעצבנתי בדרך כלל אני משתדלת לא לחשוב על האנשים האלו...

hazu1

New member
סליחה לא היתה לי כוונה לפגוע

באף אחד ובטח לא לגרום לך או לכל אחד אחר לא לכתוב בפורום. זו היתה הערה כמו כל הערה שהייתי כותבת על שגיאה ביפנית. זו שגיאה מאוד נפוצה גם בקרב ישראלים שאינם עם ליקויי למידה, ולכן לא עלה בדעתי שזה העניין. דרך-אגב, נתקלתי פעם בטענה ש"אין ביפן דיסלקטים". קשרו את זה לעובדה שקריאה והבנה של קנג'י היא אחרת מאשר של כתב אלפאביתי, ולכן קלה יותר לדיסלקטים.

GnomeBubble

New member
אין ביפן דיסלקטים אולי

אבל יש הרבה IMEלקטים (אני חושב שהמונח היפני הוא ワープロ馬鹿, WAAPURO-BAKAטיפש של מעבד-תמלילים). יצא לי הרבה פעמים לראות באינטרנט שימוש שגוי בקאנג'י, וכשתלמיד יפנית כמוני שם לב לבעיה כזאת, זה אומר דרשני...

GnomeBubble

New member
מערכת הכתיבה היפנית

עם כל יוצאי הדופן שלה, וריבוי ההומופונים (מילים שנהגות באופן דומה, אך נכתבות באופן שונה: כמו "כר" ו"קר" בעברית, או see ו-sea באנגלית) מאוד מסובכת. זאת אולי אחת ממערכות הכתיבה המסובכות בעולם. אז אולי היפנים נפטרו מדיסלקציה, אבל הרבה יפנים מתקשים בשימוש בקאנג'י הנכון. אני, בכל מקרה, עדיין מעדיף את מערכת הכתיבה היפנית על העברית, אבל זה סתם בגלל שהיא יפה יותר.

lily kane

New member
אוו

אוקי אז אני מניחה שלא יתבססו שם על שמיעה פונטית לפי זה good for me! וכן יפנית שפה יפה^_^ (גאפן קאווי דאסו!)

למעלה