סדנת אפיה- לבת 12

rinatpol

New member
סדנת אפיה- לבת 12

אחיינית של בעלי תהיה בקרוב בת 12 , ואמא שלה מארגנת לה מפגשים אצל כל הדודות.
אני אמורה להכין סדנת אפייה, התאריך שנקבע זה יומיים לפני הלידה, (אני צריכה קיסרי) ואני גם מתכננת פחות זמן בעמידה ליד התנור/מיקסר ויותר בישיבה.
אשמח לרעיונות אם למישהי יצא להעביר משהו כזה.
חשבתי על קייקפופס, מעוגה בחושה מוכנה, ועל קאפקייקס ממתכון קל שהיא תוכל גם לשחזר בבית.
אשמח לשמוע, לראות תמונות ממפגש כזה שערכתן, או לקחתן בו חלק.

shira1960

Active member
את רצינית? יומיים לפני ניתוח קיסרי? תגידי להורים שלה "לא"

לא כל כך הבנתי את העניין - הילדה אמורה ללכת לבקר אצל כל הדודות ולעבור סדנת אפיה? או שזו סדנה משותפת עם חברות? בחיים שלי לא שמעתי על דבר כזה, מקסימום ההורים של הילדה מזמינים מישהי הביתה שעושה סדנה לכולם (ובכלל אני לא מתחברת לעניין ש"בת מצווה = למטבח" אבל זו שריטה אישית שלי. למה חיב להיות סדנת אפיה?)

בכל מקרה, בסוף הריון /לפני לידה/ניתוח לא הייתי משתפת פעולה, עם כל הכבוד.

מקסימום תזמיני את הילדה לכוס קפה ופטפטת.

בדיוק מה ששירה אמרה

rinatpol

New member
זאת אמורה להיות פעילות של שעה, כל דודה מעבירה פעילות אחרת

לשיקולה, בגדול אמרתי שזה נשמע לי קצת לחוץ התאריך, ונראה איך אני ארגיש באותו יום.
אבל בהנחה שאני אהיה בסדר אני ממש אשמח לעשות את זה. רק אני והיא, והאמא מסריטה בוידאו.
אני בחרתי סדנת אפיה, כי זה משהו שאני אוהבת לעשות. אפילו הכנתי לה ערכה להמשך שימוש בבית.
שקיות זילוף, צנטרים, לקקנים, ועטרות נייר מהממות שהזמנתי מאי ביי.

shira1960

Active member
טוב, אני בכל זאת הייתי מוותרת, אבל -

אם את ממש ממש רוצה, הייתי הולכת אולי על קישוט של עוגיות קנויות עם שקיות זילוף, וכו'. עוגיות קנויות, כן? ככה יהיה לה בסוף משהו צבעוני ויפה, ואת לא תצטרכי לקום מהכיסא.

(וחלילה, לא התכוונתי לפגוע בעניין סדנת האפיה, זה בסדר שילדות תלמדנה לבשל וזה גם בסדר שבנים ילמדו לבשל [לימדתי את הבן שלי לבשל, לאפות, לעשות כביסה, לערוך שולחן, לעשות קניות מגיל צעיר - כי לדעתי זה משהו בסיסי שכולם צריכים לדעת]. פשוט שמתי לב בשנים האחרונות שכמעט בכל בת מצווה יש סדנת אפיה או בישול, כאילו שזה מסלול השמור לבנות בלבד ולמה שלא נתחיל מגיל צעיר, ולא ממש רואה את זה אצל בנים...)

rinatpol

New member
זילוף על עוגיות זאת שנאת חיי, :) המון עבודה

לא נפגעתי בכלל לגבי המגדר בנים בנות, אני ממש חושבת כמוך שזה משהו של שני המינים. דווקא יש לי הרבה חברים בנים חובבי אפיה. אני דווקא ראיתי שלאחרונה בנות מקבלות הרבה סדנאות של טיפוח הגוף וספא. בכלל מתוקף היותי גם מאפרת אין לי בעיה אם זה בכלל, אבל הכל בשפיות ובמידה, וגם מאוד חשוב התוכן שיוצקים לבפנים, ולא רק ההתעסקות. יש כאלה שממש נסחפות , למשל מסיבות ספא לגיל 5 נשמע לי מופרך. לרוב שאני אופה, הבן שלי בן 3 וחצי עומד לידי וטועם. והוא קיבל מסבתא שלו ערכת אפייה.

shira1960

Active member
אז אני חוזרת להצעה הראשונית - לוותר.

תזמיני אותה לכוס קפה ו"שיחת בנות". אולי תני לה "לראיין" אותך, על המקצוע שבחרת, ולמה, על אפשרויות של לימודים/קריירה, או על איזה ספרים את אוהבת לקרוא ולמה או משהו כזה. (אני חושבת על מה שהאחייניות שלי אוהבת /אהבו לעשות בגילאים האלה.)

(אין לי התנגדות ל"מסיבת ספא" או"סדנת אפיה" אבל בעיניי יש עדיפות למסיבות יומולדת של פעם - התרוצצות בחוץ, תחרויות ספורטיביות, משחקים, סרט ופיצה. לא כל כך מתחברת ל"סדנאות" האלה כמסיבת יומולדת/בת מצווה)

סמדרה11

New member
לפני ראש השנה עשיתי סדנת אפיה לבן ה-13 ושני חבריו. נהנו מאד!

הכנו דברים שתכננתי לאפות לחג-שבת:

חלות ולחמניות מקמח מלא (את הבצק הכנתי ערב קודם והתפחתי במקרר)
2 X עוגת קפה של שוויצרית
ועוד עוגה , לא זוכרת מה.
סידרתי מראש עמדה עם כל המצרכים, משקל , כלי מדידה והמתכונים מודפסים.
ועבדנו ביחד וגם צילמתי אותם.
הם מאד נהנו מהחוויה. אז לא רק לבנות מצווה....

shiri67

New member
סדנת זילוף זה ארוע בפני עצמו

אם לא מפריע לך התזמון, אני יודעת שבנות אוהבות את זה.אפייה, תשמרי לפעם אחרת.ללמוד לזלף, ליצור צורות, למשך שעה, מספק ביותר. גם יוצאים עם תוצר וגם רוכשים טכניקה. גם על עוגיות פתי בר אפשר להתאמן וגם על עוגת טורט קנויה ופשוטה. הכל בהתאם למה שנוח, טוב ונכון לך

אמרלדה

Active member
לא.

לא עשיתי, אין לי ניסיון ורעיונות.
&nbsp
לא שכנעת אותי שאת צריכה לעשות את זה יומיים לפני. ממש לא. קבעי אתה תאריך אחר.

סמדרה11

New member
מסכימה עם החברות. תזמון ממש לא לענין. רק לנקות את כל הדברים

ממש לא מתאים לסוף חודש תשיעי

yela

New member
חוסר אחריות של כל המעורבים, אפילו רק הרעיון גרוע

ולמה לערב את הילדה במשהו שיכול להיות שלא יתקיים באותה עת מסיבות טובות?
שיסתדרו להגיע אליך ביום אחר לשיחה או שיצלמו אותך אח"כ עם התינוק ויסבירו שיש לך סיבה טובה שלא לקחת חלק כי תרמת לה באותה עת בן/בת דודה חדש/ה.

אכתוב בנפרד משהו בנושא כי לא רוצה להכניס את זה לשרשור שלך.
העיקר שיהיה לך קל ותשובי בהקדם הביתה להמשיך את המשימות הרגילות שלך

rinatpol

New member
לוקחת לתשומת ליבי, תודה על הדאגה :) מאוד מעריכה

יש מצב שהניתוח שלי ידחה בשבוע (יש איזה מדיניות חדשה שלא מנתחים לפני שבוע 39, עדיין בבירורים לגבי.), ואז אולי אני כן אעשה את זה. אבל באמת תלוי איך אני ארגיש.

שריתי76

New member
בניגוד לכל הבנות כאן

חושבת שאם תרגישי טוב, עדיף לקיים את המפגש עם האחייניתלפני הלידה, בפרט שאת לפני קיסרי (=החלמה ממושכת יותר). עם תינוק/ת קטן/ה קשה יותר לערוך סדנה כזו בנחת. זוכרת היטב לחץ דומה שהיה לי לפני מס' שנים (התינוקת דאז תיזמנה היטב, והתעוררה כשסיימתי לשטוף את הרצפה אחרי הסדנה
הלחץ לא שווה את זה)
והעיקר שיהיה בשעה טובה, בקלות, בבריאות ובידיים מלאות בע"ה!

אמרלדה

Active member
שריתי יקרה, אף אחד פה לא העלה על דעתו שהיא תעשה את זה עם

תינוק על הידיים.
&nbsp
הרוב אמרו לוותר.
&nbsp
גם אני, שאמרתי לבחור תאריך אחר, לא התכוונתי לאחרי זה, אלא להקדים.
&nbsp
&nbsp

ואני דווקא לא שותפה לדעת הרוב

לא רואה את הבעיה הגדולה בלקיים סדנה של שעה, רובה בישיבה, בסוף הריון.
אומנם את מכירה את עצמך הכי טוב, אבל לפחות לגבי עצמי (ורבות מחברותיי) יכולה להעיד שבכל ההריונות עבדתי עד יום הלידה (למעט באחרון, שהחליט להיוולד בשבוע 41+4, והימים האחרונים היו קצת טו מאץ' בשבילי).
ביטול יכול להיות באלף נסיבות, לא רק בגלל נסיבות הריוניות, ואני מניחה שיתקבל בהבנה, וודאי כשמדובר בסביבה משפחתית.

rinatpol

New member
כרגע התאריך הוקדם לעוד שבוע, אז יותר הגיוני לטעמי.

אחרי הלידה סביר להניח שלא הייתי עושה את זה, כי בזמן שהתינוקת תישן אני מתכננת לישון גם. או לפחות לעשות מרתון סדרות ולקפל כביסה תוך כדי :)

למעלה