סדנת אהבה

hilawe

New member
סדנת אהבה

שלום הייתי בהרצאה (ערב מבוא) לפני סדנת אהבה שמקיים חיים פיין. בגדול הוא הוא טען כי כולנו מודעים ל"הצגה" שלנו מול הסביבה ולכל אחד מאיתנו קיימת בעיה בהערכה העצמית שמשפיעה על עיסוק וזוגיות לצורך העניין. אני מסכימה איתו מאד . כששאלתי מהו הכלי להיות אמיתי , ובעצם מהי אבקת הקסמים שהוא מפזר , נאמר לי כי על זה אני אלמד בסדנא. המצב האוטופי הוא למשל בזוגיות שמערכת היחסים לא תהיה מורכבת מהדומיננטי והמרצה (שלטענתו כל מערכת יחסים מורכבת ממרצה ושולט כי בעצם זה הכל עניין יחסי אם אין מרצה אז אין שולט ולהיפך) אלא נסיון להגיע לשוויון מסויים או לרמה שווה (לא שלובה אלא של שותפות) . השאלה שלי אם מישהו שמע על הסדנא וכן אם באמת מוצאים שם את ה"כלי" על מנת להשתחרר מהתפיסות והאמונות שלנו לגבי עצמנו שיצרו אצלנו את הערכה העצמית הנמוכה . בטח לא בדיוק הייתי ברורה , אבל ניסיתי בערך להעביר את מה שהבנתי בהרצאה. שאלתי האם מישהו שאל על סדנאות האהבה של חיים פיין (שכן הן יחסית יקרות) והאם באמת ניתן להגיע לתוצאות טובות?

כמה דברים שאולי יעזרו../images/Emo41.gif

ראשית לא שמעתי על הסדנה ולא על מי שמלמד אותה. לגבי נושא המערכות יחסים, אני מסכים עם מה שהוא אומר לגבי מצב של דומיננטי ומרצה. למעשה זהו אחד הנושאים שאנו מלמדים בקורס שלנו. לגבי הכלים שהוא מלמד, אם אני מבין נכון מהתיאור שלך (ומהשם של הקורס), אז הוא מתמקד בעיקר בנושא של מערכות יחסים, ולכן הכלים שלו מותאמים בעיקר להתמודדות בנושא זה. בדוגמא שנתת למשל לגבי הערכה עצמית נמוכה, אני לא חושב שניתן לפתור רק דרך בחינת "דומיננטי ומרצה" את הבעיה. עצתי היא לבדוק מה היית רוצה לשפר בחייך ועל פי זה להחליט.

hilawe

New member
בוקר טוב יוסי יהלום

עבר אמנם זמן ורק עכשיו פתחתי את ההודעה. לגבי הסדנא .בעלי כרגע עובר אותה. אני לא יודעת אם ההתמקדות בסדנא היא רק דרך מערכות יחסים, מכיוון שאני לא נמצאת שם ולבעלי אין יכולת להסביר לי כי לטענתו הוא כרגע בתהליך. קצת לא הבנתי אותך לגבי ההתמקדות במערכות יחסים, הסדנא כאמור עובדת בשלושה שלבים: שלב ראשון של מציאת האני שבעצם נתנות מטלות הביתה , בינהם חיטוט אל העבר ושחרורו. אלא השלב השני עדיין לא הגענו (אני חושבת שזה קשור לזוגיות) והשלב השלישי הוא יצירת עתיד. יש עוד עניין ששמעתי מחברו של בעלי (שנמצא כבר בשלב השלישי) ולא במילים מפורשות של בעלי , והוא : שעליי להיות סבלנית כדי לא להכשילו. לצערי יש לי נפילות וזה בגלל השינוי שחל בו (ובעצם הפחד שלי מהשינוי הזה) . אני יודעת שהשאיפה היא להגיע לשחרור וחופש ושזה אמור לעשות טוב לשנינו אבל כנראה הבעיה שלי היא חמורה יותר (ע"פ מה שאני מבינה מהסדנא) ואני צריכה להרפות . רק לא יודעת איך. בגדול הסדנא מנסה להעביר רעיון של דרך חיים שאתה יכול לקבל אותה או לא. אני שומעת מילים כמו אין גבוה בלי נמוך , אין דבר כזה זוגיות או אהבה לא קיימת במובן שאנחנו חושבים שהיא קיימת (היא בעצם קיימת אבל בדרך אחרת , כי הדרך שאנחנו מכירים היא של אינטרסים והיא שגויה). ובעצם אני מוצאת את עצמי מול בעלי נלחמת על כלום כי הוא בעצם צודק . אתמול הוא שקל לעזוב את הסדנא כי לטענתו הוא התחיל אותה לא טוב ושהוא לא מאשים אותי אבל "ההתקפות" מצדי עוצרות אותו. ומצאתי את עצמי נופלת לשיחה קשה שהוא הציע גירושים , לא בגלל שהוא רוצה (כי הוא אומר בפירוש שהוא רוצה אותי ובוחר בי) אלא מתוך הבנה שמצב הרוח שלי הוא הברומטר ליחסים שלנו ואם אני פוחדת לקום ולעזוב זה אומר שאני אומללה וכל עוד אני אהיה "אומללה" לא נהיה מאושרים ושהוא בעצם לא רוצה להביא ילד "שכפול גנטי שלו" ובעצם ידפוק לו את החיים. הכל נכון והכל הגיוני. לבסוף לאחר בכי וחיבוק חם מצדו הרגשתי מותשת והנחתי לכל העניין. הוא הציע לי לעבור גם את הסדנא (ואין לי ספק שלי יש בעיה חמורה עם ה"אני" שלי) . העניין שאני לא באמת יודעת אם הסדנא הזו היא טובה. כי אני מבינה שצריך לבחור בדרך חיים מסויימת (של מחוייבות וסביבה מחוייבת) ואני לא יודעת אם זה נכון. יש לי גם תחושה שיש נסיון לפתח "כת" מסויימת בשל הרעיון ליצור גם את הסביבה של חברי הסדנא כסביבה קרובה ומחוייבת. יכול להיות שאני מגזימה עם המילה כת. אבל אני מבולבלת אם להיכנס לשם ("ולסדר את הראש" אם בכלל) . אני מבקשת עזרה. נ.ב - יש לציין שעלות הסדנא לא זולה. תודה

בוקר טוב גם לך

ראשית הייתי מציע לצאת מנקודת הנחה שאת בסדר גמור כפי שאת. אחד הדברים שאנו מלמדים זה קודם כל לבדוק את עצמנו, כפי שבעלך אמור לעשות, במקום לבוא אליך בטענות. אני מציע לך להכנס לסדנה במקום אחר (ולא לזאת), כך שתוכלו שניכם לאזן את המסרים והנושאים שאתם מכניסים לחייכם. מעבר לדברים אלו, את מוזמנת ליצור קשר לשאלות נוספות.

אני השתתפתי בסדנה...

אני השתתפתי בסדנה, ואני לא ממליצה ללכת לסדנה! יש הרבה דברים נכונים שחיים מלמד, אבל ופה האבל הגדול! חיים בן אדם כריזמתי שעושה מניפולציות! חיים בונה את האמון של האנשים לאט לאט, ואחר כך מנצל את האמון הזה ומנצל את החולשה של האנשים. מה שמעניין אותו בסופו של דבר זה הכסף שלך, לשלוט, ולהשפיל אנשים! אני חושבת שהוא עושה ועשה נזק בחיים של מספר אנשים. בקיצור לא ללכת!!! רוצה עוד פרטים?

למעלה