סדנא לאלמנים/ות

hhhh1234

New member
סדנא לאלמנים/ות

לחברים הקבועים בפורום דבר הסדנא אינו חדש, אני מוצאת את עצמי מידי פעם "מרעננת" את הדברים ע"י העובדה שאני פונה ומזכירה על קיום הסדנא לאלו החדשים שנכנסים לפורום (ואכן יש לי תגובות מפורום זה) הסדנא בפתח תקווה יוצאת לדרך, ב - 24 לחודש ינואר יחל מחזור חדש שהוא אחרי סידרת מחזורים ארוכה שמתנהלת בויצו פתח-תקווה במשך כמה וכמה שנים. עדיין נותר מקום לאחד/שניים, חברים המעוניינים לברר פרטים, לשאול שאלה כל שהיא - מוזמנים לפנות אלי. בעבר היותר רחוק בפורום זה הזכרתי שאני באה ממקום של אלמנות (האובדן שלי היה לפני 4.5 שנים) ואני מברכת כל פעם מחדש את העובדה שהגעתי לסדנא הזו. (והגעתי אליה במפורש באקראי) איני יודעת איך הייתי מתפקדת היום אלמלא החיבוק,האמפטיה, ההכוונה, יכולת ראיית דברים אחרת, העוצמות,הדרכים לקבלת האובדן ... ועוד ועוד... דברים שקיבלתי במסגרת הסדנא. זו הייתה עבודה קשה ללמוד לשרוד אחרי אובדן כל כך כואב, ללמוד לחיות לצד האובדן אבל לחיות חיים מלאים. לקחת ולאסוף את כל כולי להתרומם ולהמשיך קדימה. אותו חלל שנוצר התחיל "להתמלא" אותה שמחת חיים שהייתה לי החלה אט אט לחזור אלי, ואני כמו רבים אחרים מרגישה עד כמה הנתינה מחזקת אותי - ואני עושה את זה. הסיפורים שאני קוראת מרגשים אותי כל פעם מחדש, אני מאחלת לכל אחד ואחד מכם שתהיה לו היכולת להתמודד מול הקושי ושיהיה לו הכי טוב שאפשר. נילי 052-6864668

../images/Emo91.gif חמה

שמה של הסדנא בויצ"ו פתח תקווה יצא לרחוק ,וישנם רבים שעברו אותה והמליצו בפניי עלה! תודה לך נילי

hhhh1234

New member
סדנא

את יודעת, הרבה פעמים אני תוהה למה אנשים לא מצטרפים למסגרות של סדנאות? כל כך רציתי לארגן סדנא להורים של ילדים צעירים, הרבה פעמים ראיתי אנשים (צעירים) שכתבו כאן בפורום כמה קשה להם, למה לדעתך הם לא רוצים להיפגש ביחד ולדבר על הנושאים המשותפים המטרידים אותם? ההתמודדות מול האובדן הנוראי כאשר בתמונה נמצאים ילדים צעירים המחפשים את האבא ו/או האמא, היא התמודדות מאוד קשה, היו לי שיחות עם כמה הורים שנשארו לבד. חשתי את הקושי, אותה אמא שסיפרה לי שהיא כבר שנה אחרי אובדן בן הזוג אבל קשה לה להתמודד מול הילדה בת השמונה שעדיין קמה כל בוקר ורוצה את אבא, או את אותו האבא שבבית הספר הילדים (שהרבה פעמים הם אכזריים) התגרו בבת שלו שאמא שלה מתה, - זה כל כך קשה וכואב. הרגשתי את הצורך שלהם לחלוק את ההרגשה הזו עם חברים לצרה. על מנת להרים סדנא כזו הייתי צריכה לאתר 12 אנשים כאלו ולא הצלחתי ואני לא מאמינה שזה קורה. בסדנא שעומדת לצאת לדרך היא שוב סדנא של אנשים יותר מבוגרים, כאלו שהילדים שלהם כבר פרשו כנפיים ולא נמצאים בבית. אנשים אלו (שבדרך כלל הם אחרי הרבה הרבה שנות נישואים) צריכים ללמוד לחיות מחדש ואחרת. שיהיה לנו שבת שלום ורק טוב לכלום נילי

סדנאות

התופעה הזו שאנשים צעירים לא מצטרפים מוכרת לי מהימים שהיתי פעילה במרכז למשפחות חד הוריות, המקום נועד לאנשים בעליי משפחה וילדים צעירים, אבל לפעילויות הגיעו מבוגרים/ות ואנשים עם ילדים בוגרים . החלטנו להציע שרות ביביסטר למשפחות צעירות עם סבתאות מתנדבות לשמרה על הילדים בזמן הפעילויות .גם זה לא צלח . בברור שערכנו עלתה ההשערה שאנשים צעירים הטרודים עם מליון בעיות וילדים קטנים, עבודה ובעיות פרנסה אין את כוחות הנפש לצאת לסדנאות . רק טוב טלי

למעלה