סדנא לאלמנים/ות

hhhh1234

New member
סדנא לאלמנים/ות

מצטערת "שנעלמתי" לתקופה לא קצרה. מסיבות בלתי צפויות עירית המנחה לא יכלה לקיים את הסדנא. אני כל כך מצטערת כי לאחר מאמצים הצלחנו הפעם לאתר גם קבוצה של כ- 12 אלמנים/ות הורים לילדים צעירים וכל כך רצינו לקיים את הסדנא שהיא כל כך חשובה להורים שנשארו לבד. אנחנו מתכוונים לחזור לפעילות אחרי החגים. להזכירכם, אנו מקיימים את הסדנאות בויצ"ו בפתח-תקווה. המפגשים מתקיימים אחת לשבוע בשעות הערב, במשך 12 שבועות. נשתדל לפתוח במקביל שתי קבוצות, אחת לבני גיל 50+- והשניה להורים עם ילדים צעירים. כל אותם אלו שהיו רשומים ושעדיין רוצים להצטרף לסדנא שתפתח לאחר החגים ולכל האחרים שלא נרשמו ומעוניינים לקבל אינפורמציה על הסדנאות אנא פנו אלי, אני זמינה ומוכנה לתת מענה לכל שאלה. שיהיה רק טוב לכולנו נילי 052-6864668

hope555

New member
האם תיפתח סדנא גם לחיפאים ולקרייתים?

שלום נילי האם הפעילות שלכם מוגבלת רק לפתח תקווה? אני מהקריות שבת שלום הופ

hhhh1234

New member
תשובה ל hope555 - לגבי הסדנא

הפעילות שלנו היא במסגרת ויצ"ו בפתח-תקווה, ויצ"ו למעשה לקחה תחת חסותה את הפעלת הסדנאות. כפי שכבר כתבתי בעבר אני מארגנת לוגיסטית את הסדנאות רק מפני שאני באופן אישי עברתי את זה וזה היה כל כך מוצלח, כל כך חיזק אותי (ואת החברים שהיו איתי) שלאחר שסיימתי לקחתי על עצמי בהתנדבות לארגן את הנושא. ההצלחה הגדולה של הסדנאות בפתח-תקווה היא לדעתי בגלל המנחה אירית שהיא אשה מדהימה מאוד מנוסה במפגש עם אלמנים/ות, עושה את עבודתה מתוך שליחות, משקיעה את כל כולה ונשמתה, אין לה שעות עבודה, לא "נופל" שום דבר בשעה שהסדנא צריכה להסתיים, היא תמיד תהיה כתובת בשעת מצוקה, היא נשארת בקשר עם כל מי שעבר את הסדנא אצלה ולא פעם אנשים שסיימו עם הסדנא שזקוקים להתייעצות פונים אליה. לכן זה כל כך מיוחד וכל כך מוצלח. יש מסגרת בחיפה שמעבירה אותה בחורה בשם נירה אם תרצי אתן פרטים יותר מדוייקים, זו מסגרת אחרת לחלוטין, אם איני טועה היא מבקשת התחייבות ל- 30 מפגשים זה הבנתי משיחות עם אנשים מאיזור חיפה. איני יודעת איך לשכנע אנשים שחוו חוויית פרידה שכדאי להם לעבור סדנא (כמובן אם המנחה טוב), אין לי כל ספק שהסדנא הזו הובילה אותי למקום אחר, ההתמודדות היא אחרת, לא שאין געגועים,לא שזה לא קשה, אולם קיבלנו כלים שעוזרים בהתמודדות, עוזרים להמשך הדרך. אנחנו נוהגים לומר שמי שעבר סדנא כזו, מדבר בשפה "סדנאית". יש לציין שבפתח-תקווה נוצרה קבוצה חברתית מאוד מגובשת וטובה עם פעילות קבועה, עם תמיכה בשעת הצורך וכל זה "נולד" מבין אנשים שסיימו את הסדנאות. יש צורך לאנשים למצוא חברותא בין אנשים שנמצאים באותו מצב וסדנא כזו גם היא מסגרת להיכרות ולחברות. זו הזדמנות לומר שהקבוצה החברתית בפתח-תקווה פתוחה לאנשים נוספים. אם תרצי פרטים נוספים על פעילותה של נירה אשמח לתת לך. את תמיד מוזמנת למרכז, אולם אני מבינה שזה רחוק. שיהיה רק טוב לכולנו נילי 052-6864668

חגית520

New member
סדנה בצפון???

אני מזכרון. ניסיתי להתחבר לנירה דגני שאמורה היתה לפתוח קבוצה בחיפה. לצערי מחוסר משתתפיםואולי מעוד סיבות לא ברורות לא נפתחה שום סדנה. ישנה בזכרון אישה מקסימה בשם איריס סולומון. היא עובדת סוציאלית ןיש לה ניסיון רב בעבודה עם אלמנות. הבעיה (וטוב שכך....) שאין בזכרון מספיק משתתפים. אני מתרשמת מכם שיש בהחלט התענינות. למה לא תבואו לזכרון??? נוכל אחרי או לפני המפגש לטייל ברחובות המקסימים, לשתות קפה, להתארח בבתי המקומיות, למה לא??? אנא חשבו על הזדמנות זו. זו בהחלט לא פרסומת. אני אלמנה מזה חצי שנה ש"מצותתת" לכם כבר די הרבה זמן ומייחלת בכל ליבי שתעזרו בהרמת הסדנה פה וכך כמובן תעזרו קודם כל לעצמכן. הסדנה אמורה להפתח בתחילת/אמצע ספטמבר. קצת עלי: אני קרייתית לשעבר. מזה 8 שנים בזכרון. 3 ילדים גדולים, נכדים. עובדת מלא ונהנית מהעבודה (עובדת בחיפה. זה ממש 30 דקות מפה). לפני 5.5 חודשים קרה לנו הנורא מכל. מה שהתחיל כ"מחלת חום" נגמר תוך 7 שבועות מול חוסר אונים טוטלי של כל הצוות הרפואי. היינו כולנו בהלם. לא היתה פה פשלה. טופלנו כמו אחמ"ים (הבוס שלי הוא אדם שחוב מאוד בתחום הרפואי כך שכולם "רקדו" סביבנו). לא היתה בדיקה שלא עברנו. היו גם בדיקות שחזרנו עליהן שוב ושוב. אחרי 3 שבועות, נדמה היה שיש דיאגנוזה אך ההדרדרות רק המשיכה והגוף קרס. ראש המחלקה בא אלינו בשיבעה: "לא ברור לנו מה קרה פה" הפרופ' המוכשר והדגול (אני אומרת את זה ללא שמץ ציניות) הודה במה שכולנו יודעים אך לא מוכנים להשלים: רב הניסתר על הידוע!!! למרות כל המחקרים וכל מעבר האינפורמציה, כל כך הרבה לא ידוע... בעלי ואני חברים מגיל 16. הכרנו בתנועה. הרומן ביננו התחיל ביום בו נחת האסטרונאוט הראשון על הירח: יולי 1969. אנחנו יחד 40 שנה. אני עושה הכל כדי להמשיך בדרך שלנו. הילדים עוזרים מ א ו ד. בעבודה כולם מתנהגים מקסים אבל שום דבר לא ימלא את החלל שנפער. עוד מעט הסתיו הראשון בלעדיו. איך נעבור את זה???

גם בקריות היו נסיונות לפתוח קבוצות

וזה לא צלח ... אני רואה שאין העינות לקבוצה גם בזכרון וזה חבל אל תתיאשי ,פני לעבדת סוצאלית בביטוח לאומי האחראית על שיקום אלמנות . ונטו דרכה ליצור קבוצה . :)

למעלה