סדנאת "איך ללמוד"/מאמן

YAEL20051

New member
סדנאת "איך ללמוד"/מאמן

שלום , אני סטודנטית שנה א לרפואה ,בהונגריה, ואובחנתי לפני כשנתיים כ ADHD.אני לא ADHDטיפוסית :יש לי חשיבה אנליטית (מספרים ולוגיקה הם הצד החזק שלי -756 בפסיכומטרי)וסיימתי תיכון בציונים טובים ,בלי צורך ביותר משתי מחברות. לפני כ 4 חודשים התחלתי לקחת ריטלין(ניסיתי את כל הסוגים הקיימים )אבל רוב הסוגים לא עזרו ואף הזיקו (חוסר שקט נפשי ,דופק מואץ,נדודי שינה) .אני משתמשת בריטלין 10 מ"ג לפני מבחנים ,ולא תמיד. רמת הריכוז שלי גבוה (לא זו הבעיה )אבל הזיכרון לטווח קצר שלי לא משהו (לטווח ארוך מצוין) אבל....באונ' קשה לי -לא יודעת למה,החומר מעניין אבל אני לומדת המון(הרבה יותר מאי פעם בעבר) ולא מרגישה שאני ממצה את היכולות שלי.אני עוברת -אבל לא הרבה מעל עוברת (לעבור=60 נק') אני בארץ לחודשיים 7-8/2005 ואני מעוניינת לנסות סדנת "איך ללמוד יותר טוב "או משהו בסיגנון- תודה מראש , יעל

zivadina

New member
איך ללמוד

כפי שהמליצו לך, יש את פורום "אסטרטגיות למידה" ופורום "לקויות למידה" בניהולה של יונה שורק הנהדרת, ואני מקווה שהיא תוכל להמליץ לך. בנוסף לאסטרטגיות למידה, ישנם טיפולים קוגניטיביים בעזרת תוכנות מחשב בגישות שונות, אבל הן דורשות זמן אימונים שאין לך. בנוסף, קיימות התוכנות לאימון ביתי. עדיין אין מחקרים עליהן. לדעתי, את צריכה להגיע לפסיכיאטר מעודכן שמתמחה בטיפול ב-ADHD של מבוגרים וללבן אתו את הבעיות שלך. לצערנו, לא כל הרופאים שמוזמכים על ידי משרד הבריאות לאבחון ADHD מכירים לעומק את ההפרעה ואת התנהגות התרופות שלה. יש גם תרופות חלופיות לריטלין. נשמח להמליץ לך על פסיכיאטר טוב. בקשר להקדמה שלך, אין שום סתירה בין ADHD ליכולות שכליות גבוהות. העולם מלא גאונים שהם ADHD.

YAEL20051

New member
על מי את ממליצה?

איזה פסיכיאטר ,איך את חושבת שיוכל לעזור לי במסגרת הזמן הקצובה מראש?

zivadina

New member
המלצות

הפסיכיאטרים למבוגרים שאנשינו הכי שמעתי עליהם הם ד"ר אורי שוורצמן בקליניקה פרטית בתל אביב וד"ר אלון אשמן במכון אניגמה ברמת גן.

YAEL20051

New member
תודה!!!!!!!!

האם את מכירה משהו שעבד איתם ויכול להמליץ?

spidergirl

New member
אני לא ממליצה על ד"ר אשמן

על שוורצמן שמעתי דברים טובים אבל שהוא עובד ממש לאט (ומאידך יסודי)

למעלה