סדנאות

hhhh1234

New member
סדנאות

בעקבות הפרסום שלי על הסדנאות לאלמנים/ות שאנחנו מקיימים בפתח-תקווה, אני מקבלת טלפונים מאנשים שגרים רחוק מהמרכז, צר לי שאיני יכולה לעזור כי איני מכירה מה קורה במקומות אחרים. אני יודעת שלנו במרכז פשוט התמזל מזל עם מנחה מצויינת, שאת הסדנאות שלה אני מריצה, לנו אין בעיה, כל אחד יכול לקחת חלק בסדנא, כל עוד הוא/היא יכולים טכנית להגיע. לא פעם בשיחות הטלפון מספרות לי נשים שהתאלמנו על הבדידות הגדולה, על העובדה שקשה להן להיות עם הזוגות הנשואים, על הצורך במפגש עם נשים אחרות שיכולות להבין את מצבן - ולהן אני אומרת: זו עבודה קשה, לצערי,אף אחד לא יעשה את העבודה במקומינו, צריך ליזום, צריך לרצות, אולי זה קשה אבל אפשרי - אפשר ליצור חברויות חדשות. מהר מאוד אחרי שבעלי נפטר הבנתי שאני צריכה חברות שנמצאות במצבי (כל חברי זוגות נשואים) לא ידעתי עם מי אלך להצגה, עם מי לסרט, עם מי אסע לחו"ל, הייתי כל כך מודעת לצורך ובמקביל ידעתי שזו עבודה לא פשוטה. ולשמחתי אני יכולה לומר שעם הזמן הצלחתי ליצור לי מעגל של חברות, מעולם לא ויתרתי על חברי הנשואים איתם אני מבלה במפגשים של ימי ששי, בראנ"צ של שבת בצהריים בטיולים בארץ ובחו"ל ועוד.., ועם החברות "החדשות" אנחנו בסרטים, בהצגות, בחו"ל, סתם על כוס קפה ושיחות חולין על דברים משותפים. אין סיבה להיות לבד, זה תלוי אך ורק בנו - . ברצוני לציין שבמסגרת ויצ"ו בפתח-תקווה הוקמה קבוצה חברתית של אלמנות, גרעין חזק וטוב של כ - 15 - 20 נשים שניפגשות אחת לשבועיים נוצרו קשרים מאוד יפים, יש תמיכה, יש חברותא. במידה ויש מישהי שמעוניינת בפרטים על הקבוצה אמסור בשמחה. שיהיה לכולנו רק טוב נילי 052-6864668

יש לי שאלה אליך

האם תוכלי להפנות הצורך להנהלת ויצו הארצית אולי יוכלו לעשות קבסוצות נוספות כאילו בארץ אני שמה לב לזה שיש צורך בסדנאות הללו גם בחלקי הארץ האחרים אולי אפשר ללמוד מכם ולפתוח קבוצות בצפון ובדרום מקום שבהם יש סניפים של ויצו ותוכלוט להעזר בסניפי ביטוח לאומי שיפנו אליכם אנשים ונשים שצריכים את הסדנאות

hhhh1234

New member
תשובה

אין לי כל ספק שיש משמעות וחשיבות מאוד גדולה למסגרת של סדנא, אני עצמי הייתי בבור עמוק מאוד, לא ראיתי שום דבר, העובדה שיש לי ילדים ונכדים לא גרמה לי שום הקלה, אני הגעתי לסדנא באקראי, היינו 12 חברה שניפגשנו במשך למעלה משנה, כאשר סיימנו 12 מפגשים עשינו הפסקה וביקשנו להמשיך בעוד 12 מפגשים ושאלו הסתיימו ביקשנו עוד 12 מפגשים. החומר לא חזר על עצמו, יחד התעצמנו, יחד יצרנו קבוצה מאוד מגובשת, יחד תמכנו, היחד עשה לנו מאוד טוב. האמת היא שאנחנו בפתח-תקווה הצלחנו, ואני אומרת את זה בכנות מלאה רק בזכות המנחה שהיא דמות מיוחדת במינה, לא הכרתי אותה לפני האסון שלי, וכל כך שמחתי שהייתה לי זכות לפגוש בה. לצערי הרב, לויצו אין תקציבי פרסום, עובדת קיום הסדנא עוברת מפה לאוזן, כל מי שחווה את הסדנא הזו ופוגש לאחר מכן באלמן/ה יציע לו את הסדנא. נכון, הלוואי ואפשר היה להקים מסגרות כאלו בכל הארץ, אולם אף אחד לא מרים את הכפפה. האמת שלדעתי גם למצוא מנחה טוב/ה זה לא פשוט. אירית היא משהו מיוחד, זו אומנם עבודתה אבל זה הרבה מעבר לעבודה, אנשים ממשיכים להיות איתה בקשר, היא נמצאת עבור כל אחד ואחד בכל רגע נתון, מלווה, מייעצת (אפילו אם זה בהתלבטות על זוגיות שניה, על בעייה שצצה עם ילדים...) אולי לא תאמיני, ביטוח לאומי ממש ממש ממש לא משתף פעולה ובאמת חבל!!!! יום אחד פנתה אלי בחורה צעירה (כל כך רציתי לעשות סדנא להורים צעירים שכל כך קשה להם ההתמודדות, היא הייתה בביטוח לאומי, הם יודעים על קיום הסדנאות שלנו, אפילו לא אמרו לה ולעומת זאת בביטוח לאומי באותה תקופה לא הייתה שום סדנא) אני אישית פניתי לביטוח לאומי בכל המרחב, לא מגיעים אלי משם אנשים (למרות שאני יודעת שהסדנא במסגרת הביטוח הלאומי לא חופפת ולא דומה למה שאנחנו עברנו) אני מציעה לכל אחד שיכול להגיע לאזור להתאמץ ולהגיע, כל טוב נילי 052-6864668

שתעשון ותצליחו

לצערי ויצו סגרה את הסניף שלה בשכונה שלנו כי המתנ"ס המקומי לקח את ההפעלה לטובת הנשים יש מאכזת לגיל השלישי שעושה נפלאות , אני התחברתי איתה והצלחתי את אמי ז"ל לצרף לפעילות שם שנים אמי ז"ל היתה פעילה בויצ"ו בשכונה ועשו המון , , חושבת שטוב שיש מרכזים קהלתי פעיל יודעת שאמי המשיכה במרכז שפועל בעיר אבל זה לא היה כמו הסניף שבשכונה שהחיא התאלמנה השתלבה בהתעמלות ובהרצאות של מועדון הנשים במתנ"ס זה היה במקום ללכת לסדנא , מה גם שאני הייתי איתה באותו הבית ודאגתי לכל מה שהיא היתה צריכה לי כך כך חבל שהסניף נסגר , יודע שהוא עשה המון עבור הנשים בשכונה ותעשי ותצליחלי בכל מעשייך ותעזרי בקהילה שלך למי שצריכה את העזרה שלך עדיף להיות עם חברות במצבך , הם מבינות הכי טוב מה עובר עליך ומאחלת לך המון הצלחה בסדנאות של האלמנות והאלמנים

למעלה