סדן נפחים

סדן נפחים

שלום לכולם , אני מחפש סדן נפחים ולא יודע איפה למצוא אחד, אולי פה מישהו ראה שמע יודע איפה יש, זה לא חייב להיות פריט אספנות (50 קילו ומעלה), אבל ניראה לי שפה זה מקום שמתעסקים בדברים כאלה,

שיהיה יום נפלא ,

תודה ....

בוקי23

New member
ביפו בשוק מול הטברנה של בני

אצל מוכר שמנמן ראיתי בעום שישי

broadaxe

New member
אצל סוחרי מוצרי תעשייה משומשים

בצע חיפוש מקוון, יש גם עמוד פייסבוק.
בבתי עסק מקצועיים לכלי עבודה יש לפעמים חדשים בגדלים שונים.

יכול להיות שבשוק הפישפשים בחיפה יהיה משהו ?

broadaxe יש לך איזה קישור לתת לי ?
אני מחפש המון באינטרנט ולא מוצא כלום. אני מאיזור הצפון .

גלעד133

New member
סדן

את הסדנים הגדולים מכרתי לפני שנים, השארתי 1 מיניאטורי של 10 ק"ג אם מעניין אותך. חדשים תמצא בחנות של שז"ר בכביש השירות בין צומת וולקן לצומת ק.אתא. יש אולי אצל חופי בקיבוץ משומשים למכירה. נסה גם לחפש באתרי המכירות כמו יד 2 תחת ציוד לתעשיה. נתקלתי שם גם במישהוא מטבריה שמוכר ציוד חדש לנפחות. גם במצפה כחל יש מישהוא שמוכר ציוד. יש את יובל תלם ממצפה מתת שאולי ימכור משהוא מיותר, ויש את גיורא בירן מעוספייה שאולי יסכים לשחרר משהוא. וואלה, החזרת אותי 20 שנה אחורנית בזכרונות. המייל שלי אם תרצה לשאול משהוא [email protected] . יש לי גם מספר צבתות ושאר דברים [מייצור עצמי שלי] אם תהיה מעוניין.

broadaxe

New member
גלעד133 כבר נתן תשובה מקיפה,

בשוק הפשפשים הסיכוי נמוך ואקראי, מאחר שסחורה מסוג זה הולכת ישר לסוחרי מתכת ששומרים אותה ללקוחות ספציפיים. המצב היום הוא כזה שמחיר הסדנים מיד שניה המריא לגבהים לא סבירים ועדיף, מכל בחינה, לקנות חדש - בשזר למשל שבמפרץ חיפה - או בבי"ס של אורי חופי בעין שמר. ותר מראש על נסיון לקנות כלי כלשהו אצל גיורא בירן, ממנו אפשר (ומומלץ ביותר) ללמוד.
ד"א אם תלך על חדש ודא שמדובר על סדן אירופי ולא הודי (למיטב ידיעתי אין סדני נפחות סיניים במשקל גדול). יש בשוק בארץ סדנים פולניים מצויינים, אם תצליח לקנות פדינגהוס אשריך.

אמנון אלבז

New member
מנהל
סדן- המלצות

אני לא יודע היכן תוכל לרכוש סדן במשקל שאתה מחפש, אוכל להמליץ לך לא לרכוש סדן סיני כי הוא ישבר, לא לרכוש סדן חדש בלי מסמכים נלווים מהיצרן שמבטיח שהסדן יוצר ועבר את כל התהליכים המחייבים עמידותו נגד שבר, פריכות ומעיכה. בעבר סדנים הועמדו להתיישנות מספר שנים בטרם נמסרו למכירה. כיום הטכנולוגיה התפתחה והיצרן יכול ליצר סדנים שעברו תהליכים טרמיים שמדמים התישנות סדן במידות שאתה מחפש יכול להגיע לאלפי שקלים אם הוא סדן מבית טוב. מומלץ לעקוב אחר בתי מלאכה שנסגרים ואת מה שהם מציעים למכירה, במקרה כזה תשלם עבור סדן טוב כמחיר ערך משקלו. אני למזלי רכשתי משקל יד שניה במחיר נהדר, הייתי שולח אותך לחפש באותו מקום אך ידוע לי שהמוכר הבין את טעותו ולא יחזור עליה.

אמנון אלבז

New member
מנהל
הסדן

סדן זה נרכש מעודפי הצבא, היה בשימוש כנראה עשרות שנים, משקלו מתקרב לחמישים קילו מחירו היה זול ממחיר ערכו כברזל למיחזור. אם אתה מבין בכלים אין בעיה, אם אתה לא מבין בסדן טוב אז רצוי להתיעץ עם בעל מקצוע על מנת להבין בהבדלים המשמעותיים בין סדן טוב לסדן גרוע.

גלעד133

New member
הסדן שבתמונה

סדן יפה לשים כקישוט בגינה אך חסר כל ערך ככלי עבודה. פגום בכל קצותיו מה שלא מאפשר עיבוד [רק במרכז וזה די שולי] ושבור בפינה אחת. לפני שנים רבות רציתי להשמיש סדן שמצאתי במצב טוב יותר אבל דרשו בעיבוד שבבי על החלקת השטח עד סילוק הפגמים סכום גבוה יותר מעלות סדן חדש. הוא עשוי מפלדה קשה וקשה מאוד לעיבוד, מה גם שלהוריד שכבה כ"כ עבה הופך אותו ללא פרקטי בגלל חוסר פרופורציה. בסדנים החדשים יותר בני עשרות שנים בלבד יש [ברובם] תוספת של "מרפסת" שמאפשרת עיבודים רבים נוספים בקלות יחסית.

אמנון אלבז

New member
מנהל
תודה גלעד

הסדן אכן בלוי ופסול ליצור חרבות סמוראיות, למטרה שאני צריך סדן הוא בהחלט מספק את צרכיו. לאחר שנים של שימוש בקטע מפס רכבת בשבילי זה היה שידרוג.

broadaxe

New member
אכן סדן "שחוט"

כבר ראיתי במצב גרוע יותר. אבל, אין אפשרות להשמיש סדן "מת", לפחות לא לצרכי חישול אמיתי, מאחר שהוא מאבד את הפרופורציות, כדבריך, ויותר גרוע, אין אפשרות לבצע טיפול תרמי למשטח העליון שהוא מחוסם. לעתים המשטח העליון עשוי פלדה מסוג אחד בעוד הרגל עשויה מפלדה מסוג שונה, אלסטית יותר.
אין גם שום הצדקה כלכלית לעשות כן. סדן הוא כלי העבודה הבסיסי ומוטב להשקיע בו סכום מקסימלי.

למעלה