סגרטי

DORIY1

New member
ל- rivers of babylon

רק לגברים . לבניתי , בנת ביית . بنت بيت

סועד

New member
יהודה לפי עניות דעתי סגרתי זה גם

דייר משנה. אני כמעט בטוחה שזה הפירוש של סגרתי. יתכן גם אדם בודד שגר בשכירות. בברכת חג שמח, שוש.

נדמה לי שבנת בית

מתייחס לצעירות...בין היתר, השתמשו בביטוי כשרצו לשבח מישהי כדי למצוא לה חתן. מה בקשר לאשה זקנה שלא התחתנה? עאנס عانس, האם יש מילה בערבית יהודית?

DORIY1

New member
ל- rivers of babylon

אני לא מכיר מילה מיוחדת חוץ מאשר " ע ז ב א " عزبا כמו أعزب . אולי עזרא לוי יודע , תשאלי אותו ותמסרי לו בשמי חג שמח .

לדורי- תודה

דרך אגב אני חושבת ש"אעזב" מתייחס גם לאלמן. אני לא בקשר עם עזרא לוי. כמו כולם, גם אני זכיתי להכיר אותו במפגשים של הפורום. בנת אל ראפידיין בקשר איתו.

DORIY1

New member
סגרטי

סגרטי = סוכן ביטוח = סיגורטה = SECURITY . תשמע את חסניין הייכל באלג'זירה איך מבחין היטב בין SAFETY לבין SECURITY בהרצאתו על נושא בטחון האומות לעומת בטחון האוכלוסייה שלהם. ההרצאה כל יום חמישי ב-9 בערב , וגם באתר AL JAZEERA NET . בהקשר לסגרטי יש להזכיר גם את " מכיג'י " = مكيغى = עמיל מכס . אלה מושגים מסחריים שהשתמשו בהם יבואני הסחורות בעירק . כגון יבוא בדים מאנגליה ומהודו ומסוריה או יבוא כלי חרסינה מסין . אתם זוכרים את כוסות התה עם התחתיות המקושטות בכחול העשויות חרסינה מסוג משובח ומשתמרות לאורך שנים ודודות .הכוונה לאסתיכאן [ כך קוראים לזה גם ברוסית ] . ארגזים שלמים עברו מייד ליד בקנייה ובמכירה כאשר הקונה וגם המוכר יודע שמרוב טלטולים מרבית הכלים שבורים לרסיסים והמסחר בהם התנהל כך שתמיד תקנה בזול ותמכור ביוקר ולא חשוב מה . .

ב ג ד ד י

New member
לא התכוונתי לסיגורטה

לא זכור לי שהשתמשו בסגרטי כסוכן ביטוח, אלא רק בסיגורטה כפוליסת ביטוח. אולי דרך הדוגמא שנתתי תזכר בפירוש שידוע לי.

לדורי, חידשת לי- מכיג'י

חשבתי שעמיל מכס- وَكِيل جُمْرُك או عَمِيل جُمْرُك קשר לכוסות התה שאני זוכרת, הן עשויות מזכוכית שקופה עם פסי זהב

סועד

New member
סתיכנאת מל צ'אי יש לי ורק בהן אני

משתמשת לשתיית התה המח'אדע'. צודקת ריבר זכוכית דקה עם פסי זהב או פרחים.

סתכינת מל צ'אי

שלום לך וחג מבורך גם לי יש כוסות כאלה של תה ואפילו התחתיות שלהם עם הכפיות הקטנות הכוסות מעוצבים בצורה יפה מאוד ומעוטרים למעלה בפס מוזהב בבית שלי אני לא מגישה או שותה בהם כמובן הם מזכרת מאימא מהיום שנשאתי קיבלתי גם אותם בנדנויה רק אני מסתכלת עליהם וכבר מתגעגעת לימים של ההוסה המשפחתית עם כל הדודים של העירקים שבאים אליה ושותים ככה תה מח'אדר על הקורי עם הל ונהנהם אךךךך ממש היו קטעים עם העירקייןןןן

סועד

New member
אשרת יקרה בילדותי שמעתי את הביטוי

הזה כשאמרו על אדם שגר כדייר משנה בבית. "קיעיד זגרטי". מה דעתך על הבטוי הזה האם ידוע לך.

למעלה