סגנון.

אהוד א1

New member
סגנון.

נתקלתי בתמונה הזאת ב"גזיה" של פאנגס. היא ממחישה בצורה מדהימה את העובדה שניתן לתקוף פניה ספציפית בקוו נכון וקצב מהיר אבל בסגנונות רכיבה שונים. הדוקטור והאנימל,רוכבים מהירים ומנוסים,אחד בא מהכביש, השני מהשטח,שניהם מדריכי רכיבה וותיקים שיודעים מה הם עושים ובכל זאת כל אחד עושה זאת אחרת. (בהקשר לשרשור שהיה כאן לפני מספר ימים בנושא ברך/לא ברך).

kangal

New member
../images/Emo47.gif

אגב, גם קישור לכתבה של הפנגס לא היה מזיק , הוא מפליא שם כרגיל והפעם בנושא מצויין. (לא שבד"כ הוא לא...). ואם כבר תמונות ובחירת קו - זו תמונה מהיציאה מהפרסה במסלולים.

yoman321

New member
כן ,אבל

יש פה אלמנט של קו הגנתי וקו עקיפה. חוץ מזה עזוב אותך קו, קוסאומו CRF עולה לווילי ברביעי ביציאה מפניה !

Spondylus

New member
../images/Emo12.gif

אולי אני מפספס, אבל איני רואה כאן את האנימל עושה משהו עם הברך שלו. אלא אם כם אתה מתכוון לחיבוק המיכל ואולי שימושה לדיוק ההיגוי.

אהוד א1

New member
בכלל לא פספסת.

האנימל רוכב בסגנון "כביש"- משתמש בברך ואפילו משייף אותה.עם סופרמוטו. הדוקטור רוכב (כמו כאן בתמונה,למשל) בסגנון שטח/סופרמוטו - רגל שלוחה רחוק קדימה לכיוון הגלגל. שתי גישות שונות ועדיין שניהם מהירים.מאוד.

Spondylus

New member
../images/Emo45.gifבמסלול

בכביש הציבורי אחד מאוד מהיר והשני משמעותית פחות. אבל זה כבר עניין של שפיות וניהול סיכונים

Spondylus

New member
לא.

מה הקשר לפיזיקה בדיוק? לצורך העניין ברור שלא. רוכב אחד מהמדוברים מרשה לעצמו, תוך ניהול מערך הסיכונים שלו, לרכוב יותר מהר עם פחות מרווחי בטיחות. פשוט, לא מסובך. בכל אופן, מאיך שאני ראיתי אותם רוכבים בכביש הציבורי. דיברתי על הרוכבים (אנימל ו-XR) כאופנוענים, ללא קשר לסגנון הרכיבה. יוני

TShavit

New member
../images/Emo3.gif

מהדברים שלך השתמע כאילו אתה טוען שהסגנונות מהירים במידה שווה במסלול, אך יוצרים הבדלים בכביש הציבורי. הרי הסגנון זה נושא הדיון, לא התנהגות של רוכבים... לכן שאלתי את מה ששאלתי. טל

Spondylus

New member
../images/Emo3.gif

אז כנראה ששוב לא הצלחתי להתנסח כראוי.
איזה אבסורד... בכתיבה מדעית באנגלית לכתבי עת מדעיים אני פחות מתקשה. ובפורום 8 לא מבינים אותי
לא נורא. לצורך הדיון, בסופר מוטו איני מבין יותר מידי, כך שלא יהיה רציני מצידי להביע דיעה. בעניין ברך\לא ברך באופנועי סופר ספורט, אני מעריך ש-95% מהרוכבים בא-ר-ץ יהיו יותר מהירים ללא ברך. לגבי מקצוענים אני מעריך שעם ברך הרכיבה תהיה מהירה ובטוחה יותר, אחרת לא היו משתמשים בטכניקה הזו. בין אם זה מסלול או כביש ציבורי הרי שאמרנו כבר שהפיזיקה לא משתנה, אז נראה לי כי גם בציבורי תהיה עדיפות לברך. אני אישית לא מוריד ברך.בעיקר בגלל שאיני יודע איך לעשות זאת ולא בא לי כרגע להתחיל (נסיון די מועט של 3 אופנועי סופר-ספורט ו-5 שנות רכיבה עליהם). יוני אגב, אחלה חתימה

SBTGN1

New member
מאיפה הנתון של ה 95%

בלבולי שכל . הוצאת גוף וברך זה חלק מטכניקה שאחרי שמתרגלים עליה קצת קשה לוותר עליה, אני לא יעיז להיכנס במהיריות שאני נכנס בלי להוציא ברך אז איך זה בדיוק מסתדר עם הנתון שלך.

Spondylus

New member
הנתון שלי אינו מדוד. מודה.

מי בהכרח כלל אותך ב-95%, או בכלל
אליה. אעיז. מהירויות.

גיקסר

New member
מה הנתון שלו אמר שלא הגיוני ?

הוצאת ברך לא תגרום לך לנסוע מהר יותר בסיבוב, אולי תתן לך פחות זוית בגלל הוצאת הגוף, אבל אפשר להוציא גוף ולנוע מהר, גם ללא שיוף הסליידר, אבל ברור שזה מצטלם טוב. אני חייב לציין שראיתי הוצאות ברך היסטריות אבל רוב האופנוע ישר, זוית מכובדת וברך שתולה כהלכה תראה מצויין על הדסקטופ. פאנגס כתב משהו על ברך ומהירות, לא מוצא (יותר נכון אין לי כח), אני מאמין שהמהירויות יהיו זהות.

SBTGN1

New member
כשאתה מגיע לרגליות בלי שאתה מוציא ברך

כדאי שתתחיל להוציא על מנת שלא תגיע ועדיין תוכל לנסוע מהר . וזה מה שהופך אותך ליותר מהיר מה גם שככל שהזוית שלך פחות קיצונית ככה אתה יכול לחזור לגז יותר חזק ולהאיץ מהאייפקס .

Commie1

New member
"רגל שלוחה רחוק קדימה לכיוון הגלגל"

מה היתרון של השיטה הזאת? תמיד ראיתי אנשים עושים זאת מה זה מקנה? יציבות "תחושת ביטחון"? אם כבר עסקינן...

yoman321

New member
בגדול

זה מעביר את המשקל קדימה הכי קרוב לגלגל הקדמי, מה שמעמיס אותו טיפה ומדביק אותו לאספלט, נסיון בשיטה גם נותן לך אמצעי ל"הציל" בהרבה מקרים שהקדמי ברח הצידה. זה גם יכול לשמש כאמצעי עזר בפתיחת גז אגרסיבית מדיי ביציאה מפניה

megahertz

New member
ובשטח (לא יודע לגבי סופרמוטו) גם יכול להציל

מנפילה במהירות נמוכה (על ידי בעיטה בקרקע).

נכון אבל זה גם מסוכן

שליחה של רגל יכולה להיות מסוכן עם זה פוגש איזה סלע או בזוית לא נכונה עם הכביש לכן חשוב לא!!! לנעול את הברך כי אם תקבל מכה עדיף שהרגל תתקפל ולא תאבד את הברך בשטח זה מתבטא יותר כי העיקרון זה רק לתת בעיטות כדי להציל מפילה אבל בכביש אם לא יודעים אולי עדיף לא לנסות. זאת דעתי בכל אופן.

fungas

New member
עסקינן

אז אם כבר, הרגל השלוחה לפנים בסופרמוטו מקורה בשטח, שם הפניות קצרות, איטיות יחסית (יחסית!) ויש בהן פטנציאל החלקה (קדמי או אחורי). כמו בשטח, גם רוכבי הסופרמוטו שולחים רגל קדימה לטובת הרגע הזה שבין סוף הבלימה לפתיחת הגז. בזוויות בהן הם נמצאים, איחור בפתיחת הגז יביא לסכנת איבוד קדמי, ופתיחת גז לא זהירה ומדוייקת תביא להחלקה של האחורי. בשני המצבים, בעיטה באספלט יכולה לסייע (לא בלי הסיכונים הכרוכים בה). עניין נוסף, שאותו קצת שוכחים לפעמים, הוא שהרגל היא רק חלק מגוף שלם. גוף שנמצא החוצה מקו ההטיה, כמעט מעל האופנוע, מוכן למשוך את האופנוע מעלה, לזקף אותו, ובכך לעצור את ההחלקה. במקרה של החלקת קדמי, ההנפה הזו מונעת נפילה. במקרה של החלקה של האחורי, ההנפה הזו היא שהופכת את הפרפור והסחיפה הצידה לתאוצה חזקה קדימה. את הזיקוף הזה אגב, אי אפשר לעשות בתנוחת הברך. מכיוון שהרוכב גם כך תלוי פנימה מהאופנוע, אין לו את המנוף, הכוח, או אורך הידיים, בכדי לזקף את האופנוע במקרה של איבוד אחיזה. אנגלברג, זה שבתמונה שפתחה את השרשור רוכב על אופנוע מס' 26', הוא דוגמה קלאסית למשוואה הזו: תנוחת הכביש שלו איפשרה לו לפתח מהירות פניה גבוה יותר מכל אלה שרכבו בתנוחת סופרמוטו (ואני ביניהם). אבל איבודי קדמי חוזרים ונשנים מנעו ממנו מלסיים לא מעט מרוצים. אין בתנוחה הזו את הגמישות והכוח הנדרשים בכדי לחנך רגע אופנוע שמשתולל תחתיך, כי עדיין יש לו אבק על הצמיגים מקטע השטח. ועניין אחרון, תעיפו מבט רגע בתמונה כאן ליד. אל החלק התחתון של השלדה, היכן שאמורה להיות רגלית רוכב. איך בדיוק אפשר להכניס לשם מגף מוטוקרוס? FUNGAS

למעלה