סגנון רכיבה

45degrees

New member
סגנון רכיבה

לצערי - יוצא לי פחות לרכב ויותר להסתכל/לדבר על לרכב בזמן האחרון. בכל אופן, אני מסתכל על הרוכבים בישראל ורואה במובהק 2 סגנונות רכיבה שונים: 1. חלק וזורם 2. אגרסיבי ומרובה החלקות באופן לא כל כך מפתיע (סופרמוטו מאפשר), אין יתרון בחוד לבעלי סגנון אחד על השני. כדוגמא אני יכול לציין את הקרבות של 2 רוכבים מאוד מהירים שרוכבים כל אחד בסגנון אחר - שפיצר וטל ציון. עוד דוגמא - הכניסות לפניה של שחרלרט ואנדרה, לעומת הכניסות לפניה של SM ANIMAL ופאנגס. השאלות הן: 1. איזה סגנון אתם חושבים שהוא יותר מהיר? 2. האם לדעתכם, הסיבה שניתן לרכב סופרמוטו חלק ועדיין לנצח היא כי מהירות הרכיבה שלנו בארץ עדיין נמוכה מדי? 3. איזה סגנון רכיבה עדיף ללימוד לרוכב הסופרמוטו המתחיל?

r929

New member
תשובות

1. הסגנון שבו אתה מרגיש בנוח היה המהיר ביותר בשבילך. 2. לא, גם בחו"ל ולצורך הענין גם בAMA רוכבים חלק חלק וזורם וחלק רוכבים מלחמה. (ב2003 המנצח בAMA רכב חלק וזורם). 3. אני חושב שסיגנון זורם, יתן ביטחון לרוכב מתחיל ויאפשר לו לעבור לסיגנון אגרסיבי. 4. בזמן שאתה בוחן סגנונות זה הזדמנות להסתכל בפרטים הקטנים: מבט, תנוחה, רגלים, גוף, מיקום על האופנוע.(דברים קטנים אך חשובים לא פחות)

fungas

New member
אוהו, 45, פתחת כאן תיבת פנדורה...

והדיון הוא ארוך ומתמשך. קיים מאז התחלנו את הספורט הזה בארץ. הפילוסופיה שלי אומרת ככה: בארץ אנחנו עדיין לא רוכבים במהירות מספקת בכדי לספק הוכחה ניצחת ליתרון אחד הסגנונות. אנחנו אפילו לא קרובים. אבל ההיגיון אומר שאם האנימל אנגלברג רוכב היום בערך 15% יותר מהר ממני ולא מחליק אפילו מילימטר, מכאן שהגברת כוחות, דחיית הבלימה, והקדמת התאוצה - יביאו בסופו של דבר את אנגלברג להחלקה מבוקרת ומהירות הקפה הרבה יותר גבוהה. במילים אחרות: קח את אנגלברג בכניסה לפניה: תוסיף 15 קמ"ש (בלי לזיין ת'שכל אם זה מספר ריאלי או לא, OK?), תאחר לו את הבלימה בעשרה מטרים ותגביר את העוצמה שלה: אתה תגלה שאנגלברג יתחיל בלימה, יטה את האופנוע ויוריד הילוכים כמעט בו זמנית כי פשוט אין זמן. ואם אתה עושה את כל הפעולות האלה בו זמנית בעוצמה פסיכית, מה קורה? נשמע מוכר? כן, טכניקת הכניסה בהחלקה. אותו הדבר ביציאה מפנייה. חשוב לזכור שהחלקות ארוכת מדי, יהוו הפסד מהירות בסופו של דבר. בגלל זהצריך הרבה אימון, ביצים וכישרון. בגלל זה אנחנו עדיין לא שמבון, ושמבון הוא כן שמבון. שמבון בבסיסו, בשביל להבהיר את הנקודה, רכב כמו אנגלברג והמשיך לרכב חלק כמו אנגלברג אפילו יותר מהר. ואז הגביר את המהירות, עבר את נקודת המאה אחוז אחיזה, והמשיך להגביר מהירות. אז היום הוא גם מחליק (יותר מהמאה אחוז שהצמיגים מסוגלים לספק) וגם מהיר בצורה דימיונית. ואנחנו יכולים רק לעשות עליו ביד. סיפור דומה יש לרוכבי כביש עם שליפת הברך: גם אצלם, לצערם, זה מתחלק לשניים: או שאתה נראה טוב (ברך באספלט), או שאתה מהיר (ברכיים צמודות וריכוז ברכיבה). פוזה ומהירות ביחד זה משהו מעולם מירוצים מקצועני. אפש רלהגיע לזה, בהחלט. אבל זה קשה. קשה מאוד. אני יכול להמשיך עוד 2000 מילה בנושא, אבל הסיכום: לדעתי - החלקות ברמה מקצועית/עולמית, מהיר הרבה יותר. וכאן בארץ... נו... נהנים, מנסים, אבל (בנינו) עדיין ברמה של משחקים בקקה.

TShavit

New member
מאיפה אתה יודע ששמבון זה שמבון?

אתה לא חושב שאתה קופץ למסקנות? אולי זה בכלל השמבון השני? טל

fungas

New member
סטפן, סטפן... בוריס, בוריס

בהחלקה? רגל בחוץ? על הרגליות? פול גז מהאפקס? עשן ביציאה? כן. אם זה מסריח כמו שמבון, זה שמבון. FUNGAS.

alophind

New member
פאנגס , ומה לגבי תווי המסלול ?!

בתקופה שרכבתי , המסלולים שהיו (ק.א ו ק.מ לדוגמא) לא איפשרו למיטב זכרוני גם החלקות זנב מכיוון שהקפנו צמיגים במסלול צר יחסית (או שאני טועה ?!) ושאלה נוספת , מה התרומה של האספלט במגרשים שלנו לעומת האספלט במגרשי מרוצים ?! (נקי יותר - אחיזה טובה יותר...)

fungas

New member
אלופינד? אתה מתחיל איתי?

"לא איפשרו"? "אי אפשר" זה רק להוציא מטריה מהתחת. FUNFAS.

alophind

New member
הבנתי ת'רמז... ../images/Emo8.gif

ולגבי המטריה , עבר ב SPAM מייל אתמול תמונה שמפריחה את עניין המטריה.. אבל נחסוך את זה ממך...

Little Max

New member
אל תחסוך עיוני,

תעלה תעלה. הילדודס של הסופרמוטו מחושלים מספיק כדי לראות דברים כאלה. Little Max, דוחף את חוטמו הזב המנוזל לפורום של "הילדים הגדולים" (בדגש על "ילדים" - מתי תתבגרו כבר ותעברו לאיזה VFR???
)

*Trinity*

New member
../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif

תוקי

הופה הופה תיראו מי פה??

מה קורה איתך יא אומו?מה עם הקטנוע המגעיל שלך?ומתי אתה עובר לכלי של "ילדים" כמונו.

Little Max

New member
של נעליך מעל רגליך פשוט עם זבלולי,

כי הקטנוע עליו מדבר אתה, קטנוע פרארי הוא (בייצור בלעדי ע"י קימקו). אז קצת כבוד למיטב האקזוטיקה האיטלקית... Little Max

שחרלרט

New member
אלברטה זה אקזוטיקה איטלקית

קימקו זה מיחראה קוראנית,אני יודע גם לי יש כזה. ודרך אגב קימקו זה בקוראנית קקי מטומטם.

Little Max

New member
זה לא קימקו, זה פרארי.

אפילו יש מדבקה. וחוץ מזה מה אתה עושה פה עכשיו, אתה לא אמור למכור איזה מחזיק מפתחות של לארט? Little Max

fungas

New member
הרשו לי תיקון קטן:

"אי אפשר" זה רק להוציא מטריה פתוחה מהתחת. fungas

*Trinity*

New member
אם הצליחו להוציא גרביל מהתחת של

ריצ'ארד גיר... אני בטוחה שאפשר להוציא מטריה פתוחה. השאלה היא עד כמה התחת פתוח לדברים חדשים.

*Trinity*

New member
רוצה להוסיף שאלה על השאלה...

נניח שאנגלברג מתחיל להחליק, משנה תנוחת ישיבה ושולח רגל בפניות... יש מצב שהוא יפסיק עם ההתרסקויות?? השאלה נשאלה בנימה מליצית, אך זו שאלה רצינית. האם ההתרסקויות של דני קשורות לתנוחת הרכיבה שלו?

45degrees

New member
לפי דעתי לא לתנוחה אלא למהירות

ממה שאני ראיתי עד היום - בתוך בפניה הוא הרוכב הכי מהיר
כלומר - הוא הכי קרוב מכולנו למגבלות הצמיגים בתוך הפניה.

sm animal

New member
צודקת!

האנגלברג הזה (ההומו ב"ש") פשוט לא עובד מספיק עם הגוף שלו! לא לוחץ מספיק על הרגליות, יוצר עומס יתר על הקדמי, ומגיב בהתרגשות מרסקת על כל תזוזה של האחורי,ממש כמו ילדה בת 16 למראה המורדים. אני מסכים לחלוטין עם דבריו של הפנגס (כי הרי גם אני חבר פלצן שלו), אם אנגלברג רוצה להיות מהיר יותר אז הוא חייב לשנות סגנון רכיבה.

למעלה