סגנון לבוש (דיון קטן)

סגנון לבוש (דיון קטן)

הילדה עם הסוסים הזכירה לי מקרה של לבוש באורווה שבה עבדתי (או יותר נכון מחסור בלבוש).ורציתי לשאול איך אתם מתלבשים לרכיבה ועל מה אתם מקפידים? אני באופן אישי מתלבש בבגדים ישנים שאפשר להשחית כי רכיבה אצלי תמיד מלווה בעבודה באורווה בין אם זה תיקון גדר או ניקוי אורווה-רצוי חולצה שקיבלתי פה ושם,מכנסי עבודה ישנים ונעלי עבודה. הדברים היחידים שאני דואג להם זה שיהיו לחולצה לפחות שרוול עד המרפק (אם אני לא רוצה להישרף) ושמכנסי העבודה יכסו את כל הרגל. אחרים שראיתי נעולים מגפי בוקרים,צ'אפסים (מגני שוקיים),מחייבים ג'ינס (או להפך מכנס טריקו). איפה לדעתכם עובר הגבול בין גנדרנות גרידא לבין לבוש הולם והאם רכיבה בג'ינס ועם חולצה כמו אצל הילדה עם הסוסים היא דבר מקובל אצלכם? ותחרויות-כמה אתם מוכנים להשקיע כדי להגיע בלבוש הולם לתחרות? והאם רבים כלכך טורחים לעשות זאת?

fliperit

New member
בחווה

אני לובשת ג'ינס וחולצת טריקו (בקיץ אני לפעמים לובשת גופיה ומעליה חולצה מכופתרת של אבא שלי- ככה אני גם מוגנת מהשמש וגם מאווררת). הג'ינסים שלי אלה ג'ינסים מיוחדים לחווה, ולכן הם בד"כ מטונפים כי אני לא מכבסת הרבה...את החולצות אני מכבסת אחרי כל פעם לתחרויות מאוד חשוב לי להתלבש יפה...ולכן קניתי ג'ינס חולצות (3: ורודה, לבנה וכחולה) וחגורה מיוחדים לתחרויות (רק חבל שאחרי חודשיים הפסקתי להתחרות
)

fliperit

New member
אה...ואני נועלת

מגפיים או נעלי ספורט (משתדלת לנעול את המגפיים רק בזמן רכיבה...כדי שלא יהרסו מההליכה)

popi199

New member
לרכיבות לבד

אני לובשת מכנסיים סטרצ'יים, צ'אפס או מגפיים מן הסתם וחולצה (רגילה, אף פעם לא בטן או משהו כזה) או גופיה. בשיעורים אני משתלדת להראות קצת יותר ייצוגית ומשתדלת ללבוש מכנסי רכיבה ואולי חולצה יותר מתאימה. לעבודה באורווה אני לובשת בדר"כ ג'ינס וחולצה שלא אכפת לי אם תיקרע או תתלכלך...בימי חופש אם אני באה רק לזמן קצר ולא רוכבת אני באה גם עם מכנסיים קצרים. לתחרויות יש קוד לבוש, אין דבר כזה להופיע איך שמתחשק. אני אף פעם לא אבוא לאורווה עם חולצות בטן או דברים כאלה, לא מתאים. וגם מהתלמידים אני דורשת קוד לבוש מסויים...

נמנמ....

בחווה אני לובשת מכנס רכיבה וחולצה גדולה גדולה שאפשר ללכלך (כי אצלי הטיפול בסוסים כולל התלכלכות והרבה..חח או גופיה...כי תמיד ממש ממש חם לי... נעלי עבודה שיהיה לי נח איתן. בתחרויות אני ממש מקפידה על לבוש. ז"א לבוש לבן-נקי. ג'קט. נעליים שחורות. צ'אפס של תחרויות-נקי. הציוד של הסוס נקי והסוס מצוחצח. בקיצור...מתותקת. הפזנטציה מבחינתי חשובה..בעיקר בתחרויות. וגם אני פשוט נהנת שהכל ככה יפה יפה
.

למה הכוונה במכנסי רכיבה?

מכנסיים שקונים בחנויות רכיבה שונות ומוקדשות לרכיבה (שכבת עור מגנה וכו')?

באינגליש,

רוכבים עם מכנסי רכיבה מכנס מבד, לא ג'ינס [לרוב, היו מקרים מעולם
] לרוב צמוד או צמדו למחצה, צר למטה בצורה שמתאימה בנוחות למגפיים וצ'אפסים הטייץ' הזה שרוכבי אינגליש לובשים

אני

בשגרה: מכנסי רכיבה, חולצה נוחה, שלא אכפת לי ללכלך, כובע (וקסדה בזמן הרכיבה), נעלי עבודה אוסטרליות (ומגפיים בזמן ההרכיבה). לא גופיות (מטעמי כבוד ומטעמי הגנה על העור, לא בהכרח בסדר הזה). אף פעם לא עם סנדלים ליד הסוסים. על חולצות בטן בגילי, ממילא אין מה לדבר
, בל לא הייתי רואה את זה בעין יפה. לתחרויות, ע"פ קוד הלבוש הראוי לתחרות: ביגוד לבן, ז'קט, כפפות לבנות, עניבה עם סיכה, וכשהיה לי שיער ארוך (הסתפרתי קצוץ
), אז גם רשת לשיער.

אוקי, אחד הנושאים החביבים עליי../images/Emo9.gif

כשאני עובדת בחווה, יותר נכון מטפלת בכל המ שקשור לסוס שלי לרוב אני עם מכנסי רכיבה ולרוב הם גם כהים, ככה שהם לא הכי מתלכלכים - מקיסמום אני מחליפה לזוג אחר. כמוך כמוני, נדיר שאני אלבש גופיה לחווה, ובטח שאני לא ארכב עם גופיה, חוץ מהעובדה שאחרי שתיש ניות אני אשרף - זה ממש לא מכובד לדעתי, לפחות ברכיבה. הרבה פעמים אני מחליפה חולצה לפני הרכיבה, תלוי כמה התלכלכתי באותו יום, אם ניקיתי את הציוד וכו'. כשאני רוכבת לבד אני לא כל כך משקיעה, רק חשוב לי שהנעליים יהיו מצוחצחות וגם הצ'אפסים - שיהיה שחור ומבריק, זה חובה אצלי! אני מכורה לצחצוח. אם אני בשיעור, אני מעדיפה לרכב עם טריקו לא רחבה מדיי כדי שיהיה אפשר רלאות את הישיבה, או חולצת פולו, ו כל חולצה אחרת. לפעמים אני עולה לשיעורים אחרים בהפתעה, אז אני עם חולצה גזורה או משהו אבל זה ממש לא לטעמי. אין אצלי דבר כזה לרכב בלי מכנסי רכיבה, נעלי רכיבה וצ'אפסים[נו עליהם אני כן מוותרת דווקא], רק כשהנעליים במצב קשה כמו עכישו ונקרעות
ואין ברירה. בתחרויות אני סיוטו של כל הורה/מדריך. אם המכנס לא לבן במאה אחוז, החגורה לא מושחלת בכל הטבעות והחולצה לא מגוהצת בדיוק מפחיד - אני לא מרוצה. אז כן, אני מאוד משקיעה. בתחרויות ממש חשוב לי להרואת מכובדת. שהסוס יראה מכובד, עם מגינים לבנים ושמיכה יפה - קטיפה למשל, או לבנה גדולה ונקייה. שהציוד יהיה מבריק. ממש פולניה
אני לא רוכבת רכיבה מערבית, אבל דלעתי ג'ינס וחולצה נקיים זה אחלה, לא??
הגבול הוא כשאתה מוצא את עצמך קצת מתלכלך באורווה, נו סה"כ סוסים זה קצת מלכלך, צורח בקולי קולות "שיייייייט אוי לא רק לא זה"
אני אוהבת שמשקיעים בלבוש, אבל ראבק צריך לנשום גם

אם כבר נעליים

הייתה לי תקופה שבה חיפשתי באובסיביות מגפיים-עכשיו אני רוכב בנעלי עבודה (יותר נכון הרים) מעור קד וגמיש יחסית,הכל סבבה איתם ואני לא מוגבל לנעילה רק לזמן רכיבה. האם יש הבדל משמעותי כלכך בין רכיבה בנעל עבודה (או הרים),רכיבה בנעל ספורט גבוה,רכיבה במגף אוסטרלי,בוקרים או אינגליש עד הברך?

jgut

New member
בחווה שלנו

מקובל לבוא לעבוד ולרכב עם ג'ינס וטריקו. רוכבים עם מגפי בוקרים ועובדים בדרך כלל עם נעלי עבודה. התלמידים חייבים לבוא עם מכנס ארוך ונעליים סגורות (כן יש כאלה שחשבו לעצמם לבוא במכנס קצר וסנדלים ושייתנו להם לרכב). אצלנו גם לא מרשים לבוא בגופיות וג'ינס נמוך מידי, פשוט כדי לשמור על מראה מכובד.

jgut

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo110.gif אה נכון ויש אחת

שרוכבת במכנסי אינגליש... וצ'אפס וכאלה. אבל למיטב זכרוני כשעבדה אצלינו גם ראינו אותה מסתובבת בג'ינס...

שירלי317

New member
אני...

אני באה כל בוקר לחווה לעבוד, כך שאני מגיעה בדרך כלל בקיץ עם מכנס קצר ובחורף עם טרנינג או לעיתים רחוקות ג'ינס שלא איכפת ללכלך (בערך כל המכנסיים שלי ככלל), רוכבת כמובן עם מכנס רכיבה (יש לי שניים) ומגיעה עם חולצה בהתאם למזג אוויר, בקיץ לרב עם גופייה, כי הכי נוח לי, וכמובן שאני מגיעה גם לעבודה באורווה וגם רוכבת עם נעלי עבודה מאוד נוחות, עכשיו כשיש לי מגפי עור חדשות אז מדי פעם אני רוכבת איתן אבל משתדלת לשמור לתחרויות שלא יהרסו, וכמובן כובע באורווה וקסדה ברכיבה (למעט סוסים מסויימים) תחרויות, נגתי להתחרות בתחריות קפיצות ברמת בי''ס לפני כמה שנים, אך כרגע אני מתכוננת לעונת התחרויות הקרובה בדרסז'. מחפשת לקנות את כל הציוד והלבוש התקני, ג'קט שחור, כפפות לבנות, חולצת תחרויות, עניבה, מכנס לבן יש ושמיכה לבנה ומיוחדת
. אפשר לסכם כך שבאורווה ביומיום אני לבושה בנוחות ובטיחותיות, פחות באופנתיות. ובתחרויות לפי התקן הנהוג, למופת.

meedas

New member
קוד לבוש

בזמן בחירת הבגדים שמשמשים לרכיבה, צריך לקחת בחשבון את נושא הבטיחות. הנה כמה כללים בסיסים: חולצה: חשוב לבחור חולצה שיושבת צמוד לגוף. אם יש רוכסן או כפתורים, יש להקפיד לסגור אותם היטב. יש להכניס את קצה החולצה למכנסיים. המטרה היא למנוע גם מצב של פיסות בד מתנפנפות שעלולות להבהיל את הסוס, וגם (בעיקר) למנוע מצב שהחולצה נתפסת במשהו - במושכות, באוכף, גדר המאנג' או בענף עץ בשטח... לרוכבי ווסטרן העניין חשוב במיוחד בגלל הסכנה להתפסות החולצה על הקרן בשעת ירידה מהסוס. וכבר קרו מקרים שאנשים נשארו תלויים על הקרן ונגררו ע"י הסוס המבוהל.. כולל בחורה אחת שנתלתה על החזיה.. אאוץ.. בכל מקרה, כדאי לבחור בחולצה בעלת שרוול. הבד הנוסף יספק הגנה בזמן נפילה וימנע כניסת אדמה וחול לפצעים. וכמובן יגן מהשמש. מכנסיים: מכנס ארוך הוא חובה. אין פתרון אחר להגנה על העור מפני שפשופים מהאוכף או גוף הסוס. הבחירה בין בד "סתם" לג'ינס משתנה בהתאם לסגנון. שתי האופציות תקינות ובטוחות. בשני המקרים יש לבחור מכנס נוח, שלא יהיה צמוד מידי במותניים ולא רחב מידי בקצה הרגל. אצל רוכבי אינגליש מקובל להכניס את המכנס לתוך המגף או הצ'אפס הקצר ולכן כדי לבחור במכנס עם רגל ישרה. בווסטרן, המכנס נשאר מחוץ למגף (המקור לאופנת מכנסי הג'ינס המתרחבים, אגב). נעליים/מגפיים: חשוב מאוד לרכב רק בנעליים המיועדות לכך. נעלי ספורט/טיולים וכדומה לא מתאימות לרכיבה ומסוכנות! הסיבה - לנעלי/מגפי רכיבה יש סוליה חלקה ועקב גבוהה. שני המאפינים האלו נועדו לאפשר לרגל להחליק בקלות מתוך הארכובה במקרה של נפילה (העקב הגבוהה מונע מרגל לגלוש מעבר לקו מסויים בתוך הארכובה). נעלים אחרות, בעלות סוליה מחוספסת, עלולות להתקע בארכובה ולהביא למצב שהרוכב תלוי הפוך ולא מצליח להשתחרר. זו סכנה אמיתית. אגב, והיה ורוכב נתלה מהארכובה כשלרגליו מגפיים, רוב הסיכויים שהרגל תחליק החוצה מהמגף ותשתחרר לבד. עוד סיבה טובה לבחור במגפיים. כמובן, המגף גם מספק הגנה נוספת לחלק הפנימי של הרגל שבא במגע עם גופו של הסוס, ועוזר במניעת שפשפות לא נעימות. אבל את זה גם צ'אפס טוב יעשה. כמובן, כל האמור מעלה לא יעזור אם לא תהיה קסדה על הראש.. זה לא שאלה של גנדרנות. לבטיחות הרוכב בזמן הרכיבה יש חשיבות עליונה. אני מאמינה שחשוב להקפיד על לבוש נכון בזמן רכיבה כבר מהשיעורים הראשונים. זה הבסיס שהרוכבים הצעירים יקחו איתם הלאה. נועה

למעלה