סגירת חלל כפול ?!

elaadz

New member
סגירת חלל כפול ?!

בדירה שקנתי הסלון והמטבח בנויים כחלל כפול, האם ניתן לסגור את החלל לשתי קומות נפרדות ? השאלה עוסקת בפן המשפטי ולא בטכני (טכנית אפשר), ידוע לי שאין יותר זכויות בניה אך האם ניתן לאשר דבר כזה ?. האם ניתן חוקית להנמיך את התקרה במטבח בלבד לגובה סטנדרטי ללא שימוש כגלריהוריצוף לחדר בקומה השניה ? כלומר לבצע סגירה חלקית רק לצורך הנמכת תקרה ? אשמח לתשובות ואם ישנם גם סימוכין משפטיים אשמח לקישור תודה אלעד.

gamari

New member
זכויות

בשעתו, כאשר הבית שרכשת תוכנן ע"י אדריכל, הוא פעל בהתאם להנחיות חוק התכנון והבניה ולפי מה שאני מבין ממך הוא ניצל את מלוא זכויות הבניה המותרות לך ע"פ התקנון. ואם נוצר חלל כפול זה יכול להיות כחלק מהשפה האדריכלית שהוא החליט לתת לחלל בשילוב עם ניצול האפשרות בחוק שעל חלל כפול מחשבים את השטח העיקרי רק פעם אחת. אם השינוי שהנך מעוניין הוא רק בתוך הבית, ככל הנראה אף אחד לא יבדוק אותך ולא יפריע לך בתוך הבית אלא אם כן אחד השכנים יחליט להלשין או שברצונך לחלק את הדירה (זו עבירה פלילית שלא אוכפים אותה מספיק). עליך לבדוק מספר דברים ולפעול על פיהם. ראשית, האם באמת נוצלו כל זכויות הבניה לטובת שטח עיקרי או אפילו לטובת שירות, אם נותרו לך מספר אחוזים המגיעים לך, נסה לתרגם אותם למ"ר ותראה אם באמת זה מסתדר לך עם החלל הכפול. תבדוק אם התב"ע של המגרש שלך נחתמה לפני חודש מאי בשנת 89, זה אומר שיש לך אפשרות לבקש הקלה של 6% לטובת שטח המבנה, כנ"ל עוד הקלה של 5% לטובת מעלית בבית (רק אם מוכח שיש לך 3 מפלסים). לשם כל זה ממליץ לך להעסיק אדריכל או הנדסאי אדריכלות שיודע לתרגם את חוק התכנון והבניה ולהבין ממנו את כל הפרצות. בשלב זה עו"ד רק ייקר לך את העסק כי בכל מקרה הוא יעסיק אדריכל. ברגע שאחד כזה יעשה את הבדיקה ויגיד לך שהכל בסדר ואתה יכול לנצל את השטח, תוכל להגיש בקשה לשינויים פנימיים בתוך מבנה, ההליך הוא די מהיר. כמובן שישנם עוד סוגיות שעליך לבדוק, הן כבר פחות קריטיות ובפגישה תוכל לשאול הכל ולהיענות על הכל. לגבי הצד הטכני, ישנם המון אפשרויות של הנמכת תקרה או הכפלת תקרה וגם לא מעט אלמנטים לא סטנדרטים, הכל תלוי ביד הדמיון של האדריכל בהתאם לקונסטרוקציה.

elaadz

New member
זכויות

ראשית תודה על התשובה המפורטת, אך לא קיבלי תשובה לחלק השני של שאלתי, האם נניח אני סוגר את החלל הכפול אך את החלל העליון שנוצר אני אוטם בגבס כלומר הופך אותו ללא שמיש כלל האם הדבר מותר וחוקי ?

gamari

New member
מה נראה לך ?

אתה הופך את החלל הכפול לחלל שאינו כפול, השטח בר יישום נשאר אותו הדבר, אתה לא משנה את הזכויות ובטח שלא מגדיל או מקטין את השטח. אם אי פעם יחליטו לבדוק אותך בתוך ביתך, תמיד תוכל לטעון לחפותך שבצעת זאת מתוך מניעים של חסכון במזגן, אם באמת החלל יהיה אטום, ללא גישה , ללא חלונות, לא אמורה להיות עם זה בעיה. בנוסף תלוי באיזה יישוב אתה, אם אתה בתוך יישוב שלא מחפשים בציציות על כל פעולה קטנה בתוך הבית, אז אין עם זה בעיה, אם על כל שינוי קטן בבית מתחילים לשלוח פקחים, ממליץ להגיש בקשה לשינויים פנימיים בתוך מבנה. זה לא סיפור רציני, ייתכן ואפילו לא ידרשו ממך תכנית ערוכה ומסודרת (גרמושקה) אלא סקיצה של מצב קיים אל מול מצב מוצע + חתכים, ושזה יהיה חתום ע"י גורם מוסמך כגון הנדסאי אדר', אדריכל, ואם הפעולה כרוכה בקונסטרוקציה, אזי רצוי כבר רק מהנדס או הנדסאי בנין. בהצלחה

למעלה