סגירת הרצועה...

chile776

New member
סגירת הרצועה...

התחושות הקשות של תושבי גושקטיף עם סגירת הרצועה והפיכתה לשטח צבאי סגור (מהלך שהיה צפוי מראש), מצאו ביטוי היום בכתיבת מספרי זהות על הידיים של כמה מן התושבים... יהודה, יהודי יקר ש*לא מגרש יהודי* מגוש קטיף, הסביר את המהלך היום, בחדשות של ערוץ אחד, כדלקמן: "אנחנו רק רוצים לומר שאנחנו מרגישים כמו בגטו. בגטו חרטו לאנשים מספרים על היד, ואנחנו רק משלימים את התפאורה"... סלחו לי על הקטנוניות האלטיסטית, אבל אולי זה זמן להזכיר לו שבגטו *לא* חרטו מספרים על היד?!
זה מזכיר לי את האנשים חמי המזג שצעקו לנו בהפגנת מטה הרוב ש"הבעיה שלכם זה שאתם לא יודעים הסטוריה"... הסטוריה? מי? בברכת "בואו נוציא המון מילים מהמשפט: "סניף צפון פול מאגניב"." והתנצלות כנה על האלטיזם, באמת חד פעמי וכאלה. -יואב.

croovy

New member
../images/Emo107.gif

הם טענו אח"כ שלא הייתה שום כוונת השוואה לשואה, אלא לכבשים ולפרות שמסמנים עליהן מספרים. אז אני מציע שיעשו חורים באזניים ויתלו שם את המספרים. או שיקחו ברזל מלובן ויטביעו איתו את המספרים. זה יהיה הרבה יותר דומה.

גיל14

New member
או שאולי יבינו שאנחנו מנסים להוציא

אותם מהגטו, לא להפך.

לי יש רעיון טוב יותר

שייתחפשו להמבורגר צימחי. גם להמבורגר מן הצומח יש זכויות!!! האם גם לכם ניראה שהם עוברים כל גבול?

ערב רב

New member
הוא שיקר מתוך אפולוגטיקה

הוא כנראה לא העז לומר מהו מקורם האמיתי של המספרים על היד בשל הצנזורה המזוויעה שהוטלה על קורבנות הפשעים נגד האנושות של ממשלת שרון בכל פעם שהזכירו את השואה.

לא צריך להתרגש מהפרובוקציות שלהם

ולא להפוך לסטטיסטים בהצגה הגולה של "הזעם, הכאב, הקשיים" של ה"התנתקות", שכל מטרתה היא למנוע את ההתנתקות האמיתית מהשליטה הקולוניאלית בשטחים הכבושים.

ד ר ו ר 1

New member
משהו שכתב ב. מיכל בידיעות השבת

מומלץ מאד לקריאה
מפי בקיאים ומנוסים - ב. מיכאל [ידיעות אחרונות] עכשו הכל קצת מבולבל, קצת מסורבל, קצת מטומבל. גם החוסם וגם הנחסם לא הפנימו עדיין את נסיבות החדשות. אך עוד מעט תשוב המערכת ותתייצב, ותחזור לתפקד כפי שהיא רגילה ויודעת. מכיון שאני נדרש שוב ושוב לגלות חמלה והשתתפות בכאבם של המוני החלכאים העומדים להתפנות לווילה ולמגרש ליד הים, הנה נתגלגלה לידי הזדמנות פז להזדהות בכל מאודי עם סבלם. הלא הלב ממש נכמר למשמע קול בכיים של שאול יהלום, בני אלון, צבי הנדל ושאר נכבדי העדה, היוקדים באש חרונם למראה קהלם החסום. בני משפחה שאינם יכולים לבקר בני משפחה. תושבים שאינם יכולים לשוב לבתיהם. פרנסות שהולכות ומתקפחות. פועלים מושבתים ממלאכתם.חולים המנועים מלהגיע לרופאיהם. קשישים, נשים וטף הנעצרים על ידי קלגסי הצבא ומעוכבים לשעות רבות בשמש הקופחת. אך אין די בהזדהות שבלב. אני רוצה לסייע ממש. לכן, ללא היסוס ובנפש חפצה, אעמיד לרשותם את הידע ואת החוכמה שנרכשו על ידי בקיאים ומנוסים מהם. ובכן, מתנחל יקר, מותר להניח כי תוך זמן קצר ישוגרו כוחות מחסום מיומנים לאייש את מחסומי הרצועה, והם יביאו עימם את ציודם, שיטותיהם, הרגליהם ושפתם. כדאי שתתוודע כבר עתה לצפוי לך. בשלב ראשון תתבקש להצטייד במסמך בעל שם מוזר במקצת: "תסריח" (מבוטא כמו תכריך, ומשמש לצורך די דומה). זה הרישיון לכל פעילות אנושית: לעבור לעולם שמעבר לגדר. לצאת לעבודה. לבקר קרוב משפחה. לעבור ניתוח לב פתוח. להשתין מעבר למחסום. ללא "תסריח" אתה משול לפגר. את ה"תסריח" מקבלים במקום שנקרא מת"ק. בעצם זה השב"כ, אבל מחמת הנימוס המירו את שמו למת"ק. שם גם טובים הסיכויים שינסו לגייסך כמשת"פ. ואז, אם לא תמשת"פ, לא תקבל "תסריח". ככה זה. כל חייל, שאליו תפנה בבקשה כלשהי, יושיט אליך יד אדישה ויבקש "תסריח". אם יד בידך "תסריח", יעיף בך החייל מבט כעוס על שאילצת אותו לחפש תירוץ אידיוטי חדש כדי לא להיענות לבקשתך. אם אין לך תסריח, הוא יפלוט לעברך את הסיסמה: "אירג^ע לאווארא". כדאי שתלמד היטב את המיכתם הזה. תשמע אותו לא מעט. פירושו: "לך אחורה!" או בעברית מחסומית: עוף לי מהעיניים. למען השם, על תתווכח עם החייל. די שתפלוט מילה כלשהי של תחינה, למשל - "אני צריך טיפול דיאליזה", או "מאבטח הרג את הילד שלי, ואני מבקש ללכת להלוויה", וכבר יכוון אליך המחסומאי את קנה רובהו ויצווה עליך להיכנס ל"ג^ורה". ג^ורה הוא בור מטונף בפאתי המחסום, שאליו משליכים את מי ש"מתחצף". שם יעטרו את עיניך בפלנלית, ואולי גם יאזקו את ידיך באזיקונים עד שיכחילו. אך אל תדאג, לא תשב שם יותר משלוש-ארבע שעות בשמש. במקרים קיצוניים, כלומר, אם גם לאחר שתבלה בג^ורה תמשיך להתעקש שאתה צריך דיאליזה, תחטוף גם כמה זאפטות בראש מקת רובה. אך אין רע בלי טוב: בזכות האמבולנס, שיפנה אותך עם ראש מפוצח לבית-חולים, תזכה גם לקבל את מנות הדם המטוהרות לכליותיך. ועוד עצה קטנה: בעודך יושב במכוניתך וממתין בתור, הישאר חגור בחגורת בטיחות. בתוך זמן קצר תגלה המשטרה הכחולה את מיכרה-הראפורטים החדש שנפתח בפניה, ואתה תחטוף דו"חות על אי-חגירת חגורה בעודך עומד, עם מנוע מדומם, בתור. ככה זה במחסומים. תאמין לי. בינתים גם תלך לך קצת הפרנסה (אלא אם זכית להימנות עם כל אותם"עובדי ציבור" כזה-כאילו, שפרנסתם עלי). לכן אין לך ברירה, אלא לפתח כישורי הישרדות מסויימים. הדרך הטובה ביותר - הקם דוכן סידקית ליד המחסום ומכור כל מה שאתה יכול: ציציות רקומות, כיפות סרוגות, סרטים כתומים. עבודות מאקרמה של הילדים, את תבשילי אשתך, אישורי עבודה של תיילנדים, בשמים להבדלה, בגדים ישנים, לימונדה... הכל. אבל אפשר לחלץ מדוכן שכזה כמה גרושים כדי להאכיל את הילדים. רק תיזהר שלא יתפשו אותך הפקחים של איזו עיריה. הם יהפכו עליך את הדוכן, יגזלו לך את הסחורה, יחטיפו לך מכות וישתו לך את הלימונדה. כדאי מאד שתברח כל עוד נפשך בך, ברגע שתראה את הטנדרים שלהם מתקרבים. אם, אגב, ייכלו כל הקיצין, וההתעמרות בך תעבור כל גבול, אין טעם שתתלונן ב"מוקד ההומניטרי" של צה"ל (יש דבר כזה, בי נשבעתי). מוטב לך שתפנה לנשות "מחסום ווטש" ותבקש מהן להציב משמרת גם במחסומי הרצועה. רק הן יכולות, אולי, להגן במידת-מה על זכויותיך וכבודך. אלו רק מעט עצות, על קצה המזלג, שאולי יסייעו לך להתקיים בצל המחסומים הכולאים אותך במכלאה, כאילו היית חיית-בר מותרת בציד. אך אסור לך, אדוני המתנחל, להתלונן. כי הרע מכל נחסך ממך: כיון שפרק הזמן שבו תחיה כך הוא די מוגבל, לא תיאלץ להגיע גם לרגע שבו תראה את בניך, אכולי זעם ותסכול, שנאה ומרירות, עוטים חגורות נפץ והולכים להתפוצץ על המחסום הנתעב ועל אנשים חפים מפשע, בהאמינם שכך הם גואלים את כבודם הרמוס של אבותיהם. לזה, ברוך השם, לא תגיע בשישה שבועות.. אך מי יודע, אולי בסוף התהליך, כאשר תוסר ממך מארת המחסומים, תגיח ממנו קצת יותר אנושי, קצת יותר מבין, קצת יותר אמפתי לסבלם של אנשים החיים כך כבר עשרות שנים. ב. מיכאל

Deathatred

New member
ב. מיכאל

מדובר באיש רשע ומלא שנאה אנטישמית בדרגות כאלה - שבית המשפט פסק שניתן לקרוא לו "גבלס" בעקבות הדברים המחליאים שהוא כתב. חסוך מאיתנו את דברי הבלע שלו או שתביא כבר ישר את המקור...

מי זה "מאיתנו"?

בינתיים כל אנשי השמאל בפורומים השמאלנים רואים שהרשע ומלא השנאה זה... בכלל לא הוא, ושמי שמרבה בדברי בלע מחליאים זה... גם לא הוא

Deathatred

New member
אלא... זה אתה!

אתה רוצה להצטרף אל ב.מיכאל ואל מה שהוא מייצג - זכותך. אבל יש לכך מחיר. מי שהולך לישון עם כלבים שלא יתפלא מדוע הוא מתעורר עם פרעושים.

../images/Emo6.gif לא נפרט, מי כאן הפרעושים...

ובכן, א. אם אינני טועה - ואנשי מרץ-יחד יתקנו אותי - מה שכותב ב. מיכאל הרבה יותר קרוב לעמדותיהם ממה שכותבים כאן אתם. לכן, פנייתך אל דרור (שהוא, דרך אגב, נוער מרץ-יחד) בשמם של רבים ("מאיתנו"), לא להציג כאן, בפורום שמאלני, את דבריו של עיתונאי שמאלני - נראית - איך נאמר זאת? - קצת מוזרה. ב. שמות הגנאי שאתה מדביק ל-ב. מיכאל (אפילו לא למאמר שלו) - אינם מוכיחים דבר. היחס שלכם אל מה שאומרים אנחנו ידוע מזמן. אז מה חידשת? הזכרת לכולם שישנם אנשי ימין השונאים שנאה לוהטת את השמאל? אז טוב, תודה שהזכרת לנו. ג. המאמר מתייחס באירוניה אל "הסבל הרב" שייגרם למתנחלים המיועדים להחזרה ארצה, בגלל איסור הכניסה על מתפרעים מבחוץ, וסה"כ מציע להשוות עם סבלה של האוכלוסיה הפלסטינית בשטחים הכבושים. מה יותר הגיוני: לכנות "גבלס" את מי שמתחשב גם בסבלם של אחרים (שהוא במקרה סבל אמיתי), או את מי שהתחשבות כזאת גורמת לו אלרגיה בגלל שהוא שונא את האחרים?

Deathatred

New member
אם אלה דובריו של השמאל....

א. זה בכלל לא מפתיע אותי. אני יודע שבקרב השמאל הקיצוני יש הזדהות רבה עם החמאס והטרור הפלשתיני, כפי שאתה ועוד מספר אנשים הוכיחו פה. ב. לא הדבקתי לו שמות גנאי, אלא ציינתי עובדה. ב.מיכאל הגישת תביעת דיבה כנגד "הצופה" שקרא למאמריו של ב.מיכאל גבלסיים. בית המשפט פסק כנגד ב.מיכאל. מה זה אומר עליו ומה זה אומר על מי שמביא מאמרים של אדם שבית המשפט קבע שלהשוותו לגבלס לא עושה לו עוול?

אז נכשלתי בגדול ../images/Emo8.gif

יומם ולילה חושב אני על דבר אחד ויחיד: איך להפתיע את Deathatred ?! אבל, מתברר, שכל המאמצים היו לשוא. "זה בכלל לא מפתיע אותו"! לדעתי, בכלל צריך לסגור פורומים שאינם מצליחים להפתיע את Deathatred. איזה טעם יש בכלל לקיומם של פורומים כאלה?

גיל14

New member
הוא לא מדבר על מחבלים.

הוא מדבר על פלסטינאים חפים מפשע.

../images/Emo6.gif אתה מנסה להסביר לו? ../images/Emo8.gif

לא שמת לב, שהמשפטים שהוא כותב, כביכול בעברית, בכלל לא מתחברים לתוכן הדיון, ולא לתגובות ל"דבריו"?

croovy

New member
../images/Emo107.gif אני דווקא מסכים איתו

אז אל תגיד "תחסוך מאיתנו", כי "אנחנו" לא רוצים שזה ייחסך. אם אתה רוצה שזה ייחסך ממך אתה לא צריך להיות כאן בכלל.

למעלה