סגירת בתי עינוגים

איילת1974

New member
סגירת בתי עינוגים

לפני שנה ראש עיריית ת"א החליט לפתוח את כל בתי העינוגים בערב ט´ באב, והשנה מסיבותיו שלו החליט שלא, ואף ישלח פקחים מטעם העירייה. הדתיים מצידם מתנגדים בכל תוקף על פתיחת בתי עינוגים בערב זה ואף מפעילים איומים כנגד מי שכן פותח. השנה נציגנו המכובדים נתנו להם סיבה למסיבה ע"י חוק שאוסר על פתיחת בתי עינוגים, מה שבעבר היה תלוי בהחלטת מועצת העירייה, וגיבוי בטענה חוקית כביכול למה אסור לנו החילוניים לבלות ביום אבל זה. האין קץ לצביעות??? הרי בערב יום הזכרון רובם הגדול של בתי העינוגים בבני ברק פתוחים, וחלקם אף בערב יום השואה. נאה דורש נאה מקיים- מי שלא רוצה שחילוניים ישבו בבתי קפה בערב ט´ באב- שלא ישב בבתי קפה בערב יום הזכרון. נ.ב. לאלו שבינכם שלא אוהבים שכופים עליהם ימי אבל דתיים- לחם ארז החליט קנס או לא קנס הוא את סניפיו פותח!

begone

New member
מעשים במקום דיבורים

אם החילונים רוצים להשפיע - שיחפשו בתי-קפה פתוחים וילכו לבלות, על אפם וחמתם על העסקנים. זה המרד השפוי והאפקטיבי ביותר. לחיות כמו אדם נורמלי - במדינה לא נורמלית. אין מרד נכון מזה.

answers2

New member
נו באמת........

ביום שבו תתנגדי לחוק האוסר פתיחת בתי עינוגים בליל יום הזיכרון לחללי צה"ל (ובכלל תתנגדי לחוקים האוסרים\מחייבים פתיחת בתי עינוגים באיז יום שהוא ) , אהיה הראשון להצטרף אלייך בעליה על בריקדות בהתנגדות לחוק הנ"ל בתשעה באב. עד אז - מספיק עם הצביעות . עם אחד מהחוקים לגיטימי אז גם השני לגיטימי. ודרך אגב , טוב לראות מובאה חד משמעית שבו אנשי חופש מסיתים בריש גלי לעבור על חוק במדינת ישראל .

alond

New member
איפה ההסתה?

וזה לא חוק במדינת ישראל. זו תקנה(?) בת"א.

אלדד27

New member
ונניח לרגע קט שאתה צודק,

ונניח שמדובר בהסתה. אז מה? אנשי חופש אינם מגדירים את עצמם כאנשים שומרי חוק. יש לנו מטרה - לעצור את הכפיה הדתית. ואיך אומרים אצלכם, המטרה מקדשת את האמצעים. מעבר לכך, אם יחוקקו חוק לא מוסרי, תסכים לו? או, לחילופין, נניח שיחוקקו חוק שאסור להניח תפילין לעולם. תסכים לו? אל תקשקש לי על חוקים. חוקים, במיוחד במדינת ישראל, הם גחמות של נבחרי העם שלמרבה הצער מגיע מהם יותר רע מאשר טוב, והם נתונים למניפולציות של חרדים. ואגב, אם אני הולך ויושב בט´ באב בבית קפה, אני לא עובר על החוק. מקסימום, בעל בית הקפה עובר עליו. או שמא אתה רוצה שיקנסו גם אותי? אולי צריך להשליכני לכלא ודי. וגם אם (רחמנא ליצלן) אכלתי צלופח באונמי, אולי יש לסקול אותי באבנים?

answers2

New member
יפה.

טוב לדעת ש"אנשי חופש אינם מגדירים את עצמם כאנשים שומרי חוק" . וכן ,"יש לנו מטרה ....והמטרה מקדשת את האמצעים".בהרבה ויכוחים עם אנשי חופש חיפשתי ציטוטים כאלה . טוב שיהיה.ומכל מקום הפסיקו להתקיף את החרדים (שאינני נמנה עמהם) על כך שהם אינם כפופים ל"מדינת חוק" , ומתנגדים לשלטון החוק , הם בדיוק כמותכם "אינם מגדירים את עצמם כאנשים שומרי חוק" , ומאמינים ש"והמטרה מקדשת את האמצעים". ולעצם העניין , אתה קשקשן . אני מתנגד בכל תוקף לחוק לאיסור על פתיחת בתי עינוגים בת"ב . אין זה ענינה של המדינה . מה שמפריע לי זו הצביעות. אדם שמכיר בזכותה של המדינה לחוקק איזשהוא חוק הנוגע לאיסור פתיחת עסקים פרטיים (לדוגמא - ליל יום הזיכרון לחללי צה"ל) , איננו יכול לפסול את הלגיטימיות של חוק זהה לגבי יום שבמקרה לא מתאים לו אישית. זה מה זה פשוט.

alon14

New member
האמצעים מקדשים את המטרה...

...אבל אין מדובר על החוק. ה"אמצעים" הבלתי כשרים במובן הזה הם שקר מכוון, פגיעה בחפים מפשע, הכפפה של היחיד אל הכלל, וכו´.

אלדד27

New member
על ההבדלים ועל הדקויות

"אדם שמכיר בזכותה של המדינה לחוקק איזשהוא חוק הנוגע לאיסור פתיחת עסקים פרטיים (לדוגמא - ליל יום הזיכרון לחללי צה"ל)" העניין פה, יקירי, הוא לא החוק. העניין הוא הרציונל הפשוט. הרבה מאזרחי מדינת ישראל מחויבים בשירות צבאי. המיעוט שאינו מחויב או המיעוט המתעלק על המדינה ועל שירותיה (החרדים, אם אתה צריך תרגום), והמיעוט שלו שירות בצה"ל הוא בעיה מצפונית קשה (הערבים הישראלים). שני המיעוטים האלו לא השתתפו במלחמות ישראל, למעט מקרים יוצאי דופן. הרוב המכריע של אזרחי המדינה שירתו בצבא. רבים שכלו אח, אב, בן, דוד, חבר וכיו"ב. הרבה מאוד משפחות בישראל שכלו מישהו. גם מי שלא שכל אף אחד, ולא ידע סבל כזה, עדיין מתאבל ביום הזכרון. לא יודע מה איתך, אבל אני ביום הזכרון נמלא עצב רב מאוד על אותם בנים שנפלו כדי שלי תהיה מדינה. כשהחברים שלהם ישבו ולמדו תורה, הם חטפו כדורים ופגזים ונהרגו. לעומת זאת, גם אותם 72 או 73 אחוזים שתומכים בסגירת בתי עינוגים, לא ממש מתאבלים בט´ באב. אני היום בעבודה, כולם כרגיל. אף אחד לא בוכה, אף אחד לא מתאבל. אנשים צוחקים ומאושרים. ראיתי אפילו כמה דתיים מצחקקים להם. וביום הזיכרון, לעומת זאת, רוב האנשים מדוכאים, וממילא לא יילכו לשום בית עינוגים שהוא. אם כן, בוא נראה מה היה לנו. שני ימי אבל: האחד כולל 20-30 אחוז מהעם שצמים בו. אחוז גדול מתוך אלו לא באמת מתאבלים ביום הזה, אלא רק צמים כי זו המצווה. לכל היותר הם חושבים פה ושם על כמה נחמד היה אם היה בית חדש (וזה כי הם לא יודעים כמה נורא ומסואב היה בית המקדש, כמובן). השני כולל משהו שיותר קרוב ל - 70-80 אחוז מהעם, שאבלים בו ממש. לא צמים אמנם, כי זה סתם מיותר, אבל בהחלט אבלים. לאף אחד מהאנשים האלו ממילא אין חשק לצאת. המדינה באה וחוקקה חוק יפה, כדי למנוע מבעלי עסקים רודפי בצע לפתוח בתי עינוגים ביום שהוא יום רגיש למדינה ולרוב האזרחים בה. לעומת זאת, ט´ באב אינו יום אבל לכל המדינה. הוא יום אבל לקומץ פנאטים שחושבים שיום אחד יקום פה בית מקדש שלישי, הוא יום צום לעוד איזשהו אחוז מינורי, והוא סתם עוד יום של שירים שקטים לשאר העם. אין שום סיבה לסגור עסקים ביום זה. ועכשיו, משהבהרתי את עמדתי, אמשיך לעניינים אחרים. כן, אנשי חופש אינם מוגדרים כאנשים שומרי חוק. לא ראיתי שום הגדרה כזו. לעומת זאת, כדאי שתשים לב למה שלא אמרתי. הרי לא אמרתי שאנשי חופש מוגדרים כאנשים שאינם שומרי חוק. אמרתי שהגדרת האדם כאדם שתומך בחיסול הכפיה הדתית אינה בהכרח צריכה לקטלג אותו כאדם שומר חוק. יכול להיות גנב (כמו דרעי) שיהיה תומך נלהב של הכפיה הדתית. מה הקשר בין כפיה דתית לבין שמירה על החוק? נכון, יש איזושהי התייפייפות בקרב אנשי חופש שאומרת "אנחנו לא נרד לרמה של החרדים. אנחנו נשמור על החוק". זו גישה נחמדה, אבל "ברומא נהג כרומאי". זה יעבור להם, לאותם אנשים. כשתתחיל מלחמת האזרחים נראה מי ינסה לשמור על החוק. המטרה אכן מקדשת את האמצעים. האמצעים, אגב, הם "פתיחת בית עסק בט´ באב", להזכירך. הם לא "זריקת אבנים על שוטרים באמצע הצפירה". הם גם לא "סקילת בחורות שעובדות במכון הדסה", למשל. יחי ההבדל הקטן. המטרה שלנו היא ביטול הכפיה הדתית. ואם האמצעים הם חיזוק ידי בעלי העסקים שלא נכנעים לחרדים - אז האמצעים האלו מקודשים הם וניתן לעשות בהם שימוש, בהחלט. אז הנה, ציידתי אותך בשלל ציטוטים, וכדי שלא תוציא את דבריי מהקשרם, אפילו ביארתי אותם במיוחד בשבילך. אני מזהה איזושהי נטייה כזו בך, לקחת שתי מילים ולעשות מהן מטעמים. ובכן, שיבושם לך. קיבלת בדיוק מה שרצית, וקצת מעבר. אולי תלמד משהו.

begone

New member
אתה בעצמך נו באמת

"ביום שבו תתנגדי לחוק האוסר פתיחת בתי עינוגים בליל יום הזיכרון לחללי צה"ל" אני בהחלט מתנגד לסגירת בתי עינוגים ביום הזיכרון וגם בליל יום הזיכרון. מי שרוצה - שיילך לבית קפה. מי שלא רוצה - שלא יילך. אני נגד סגירת בתי עינוגים מכל סיבה שהיא. תמיד. גם ביום כיפור. המדינה לא צריכה להפריע לבתי העסקים לנהל את עצמם, ובוודאי לא לסגור אותם.

איך אומרים המתחכמים,

אני שמח ששאלת את זה, גם אם זה לא היה בדיוק שאלה החוקים האלה לכאן או לכאן הם פסולים וכמה שהייתי רוצה שכולם יכבדו וישמרו את ימי הזיכרון שלי אני יודע שאסור להכריח או לגרום למישהו לעשות כן ובאשר להסתה זו שאלה קצת פחות טובה מה שניסו להגיד הוא בעצם שצריך לשנות את החוק ולא לעבור על החוק וזה חוקי לחלוטין.

אמיר.

New member
הרוצה לשקר - תרחיק עדותה..

אל תרחקי לכת לחרדים (אין להם בתי עינוגים...) מה תגידי לציונות הדתית ? זו שמתאבלת גם ביום הזיכרון וגם בתשעה באב ... מה שעצוב בכל הגישה שלך הוא שתשעה באב הוא בעצם יום אבללאומיולא דתי. מה אנחנו אומרים בהמנון שלנו "התקווה בת שנות אלפים". אלפים שנות גלות וחורבן שאת בועטת ביום הזיכרון שלהן ברגל גאווה.

alon14

New member
גלות של מי?

של הורי? של הורי הורי? של מי? של חלק מאילן היוחסין שלי 700 דורות למעלה? האחרון לא מצדיק שום אבל.

alon14

New member
נא למחוק...

...מדובר בשטויות חסרות בסיס (מילא, זה סתם), הפוגעות כנראה בכוונה תחילה באדם שמעולם לא נכנס לתפוז או הופיע בציבור והיה יכול להיות סיכוי לא רע שאינו קיים כלל וכלל (היא קיימת, והיא בת 9 למי שרוצה לדעת).

begone

New member
אתה מתלהם, וזה קצת מוזר

"אלפים שנות גלות וחורבן שאת בועטת ביום הזיכרון שלהן ברגל גאווה" אם אדם הולך לבית קפה ואוכל עוגה, מדוע אתה טוען כלפיו שהוא בועט? מי בועט? אתה בועט בי! אתה בועט בי בתוכחה המוסרנית שלך, בהתנשאות ובכפייה הדתית שלך. לא רוצה להתאבל על חורבן הבית. זה לא הבית שלי, ואין לי שום קשר אליו. אני רוצה לאכול קפה ועוגה בתשעה באב, ואתה לא תגיד לי מה לעשות. ואם אתה תסגור את בית הקפה השכונתי שלי, אני אעשה מסיבה בבית על אפך ועל חמתך. מי אתה שתגיד לי מה להרגיש ומה לאכול? מי אתה שתגיד לי אילו אירועים לחגוג ואילו אירועים לא לחגוג? מי אתה שתגיד עלי שאני בועט בימי זיכרון, כאשר אינני בועט אפילו בכדורגל? תירגע, תחזור למציאות ותפסיק לכפות עליי את החגים שלך.

alon14

New member
בא? נולד!

הוא לא *בא* לישראל. את זה עשו הוריו או הורי הוריו, או הורי-הורי הוריו (בחלק מסוים ממשפחתי זה 4 דורות למעלה
). הוא לא בישראל כי הוא ממש בחר, אלא מתוך אינרציה - תקן אותי אם אני טועה, begone. ובאותה מידה, אגב, אפשר לומר שהיהודים בגרמניה באו למדינת הגרמנים, ויש לזה מחיר גם כן.

begone

New member
אתה אכלת אותה

באת למדינה בה חיים מליון מוסלמים, רבע מליון נוצרים, רבע מליון חסרי-דת ועוד שני מליון חילונים. אי אפשר לכפות על מוסלמי להתנהג כמו יהודי. ובפעם האחרונה: זו לא מדינת היהודים. זו מדינת ישראל, בה חיים בדמוקטיה מודרנית מוסלמים, נוצרים, דרוזים, צ´רקסים, יהודים ועוד ועוד. אולי אתה רוצה להקים את מדינת יהודיסטאן הפונדמנטליסטית, אבל אני לא אתן לך להפוך את המדינה הנאורה והמשגשגת למדינה אפילה מימי הביניים. פשוט לא אתן לך.

למעלה