סגירת אנטי וירוס

tupac6

New member
סגירת אנטי וירוס

יש לפעמים רגעים שאני מתעסק עם המחשב ואני רוצה לסגור את נורטון אנטי וירוס, אין אפשרות כזאת? מאז שמתקינים אותו הוא לא מרשה לך לסגור, יש אפשרות להשתיק פה ושם דברים אבל ממש לצאת ממנו אי אפשר, או שאני טועה?

Piav

New member
יש אפשרות כזאת, היא אינה מומלצת

תהליכי הליבה של תוכנת האנטיוירוס מוגנים מפני כיבוי חיצוני באופן גורף, חלקי או מלא; למעשה, כל ניסיון גישה חיצונית לתהליכים אלו, אינו אפשרי כברירת מחדל.

האחראי לכך הוא מנגנון יעודי שנקרא Self-protection. כמו שניתן להבין משמו, זוהי דרכה של תוכנת האנטיוירוס להגן על עצמה מפני פעילות חבלנית של קוד זדוני. כל נוזקה ממוצעת אשר רוצה להבטיח לעצמה חופש פעולה רחב יותר ולצמצם משמעותית את הסיכוי שהיא או מי מרכיביה יוגבלו, מכילה מספר שורות קוד המוקדשות במיוחד לחבלה בתוכנות האנטיוירוס (ראה את Wapomi, למשל).

חברות האנטיוירוס מצידן, משקיעות מאמצים לשפר את מנגנון ההגנה העצמית בכדי למנוע כל סוג של נזק חיצוני לתוכנה. לכן, ברור מדוע כברירת מחדל אינך מסוגל לכפות כיבוי גורף. התוכנה אמנם תאפשר לך כיבוי מנגנונים שונים, אך תהליכי ליבה מסוימים ימשיכו בפעילותם כל העת, דרוכים למנוע ניסיונות חבלה כאשר יגיעו.

כאשר ניתנת לך האפשרות לכיבוי גורף, מנגנון הSelf-protection משותק והפיקוח מוסר לחלוטין; אתה יכול לגשת אל רכיבי התוכנה הרגישים ביותר, וכמוך, גם כל גורם אחר, חיובי יותר או פחות. חלק מהחברות מונעות אפשרות שכזו, אך ספציפית לשאלתך, Symantec מאפשרת זאת.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם זה באמת הכרחי, והאם אתה מוכן לקחת את הסיכון הנלווה לכך. תחילה, חשוב להבהיר שדווקא מרבית צריכת המשאבים משויכת למנגנון ההגנה בזמן אמת (Auto-protect), ופחות למנגנון ההגנה העצמית; כלומר, די בכיבוי מנגנון ההגנה בזמן אמת כדי להקל משמעותית על המערכת. עם זאת, אין להקל ראש גם בכיבוי ההגנה בזמן אמת, ורצוי לקחת בחשבון שגם במצב זה, ריצת קוד זדוני עלולה לגרום נזק קשה וסבוך למערכת.

ולאחר ההקדמה המאיימת, אם בכל מקרה תיפול ההחלטה לכבות את התוכנה באופן גורף, בצע את הצעדים הבאים:

בתפריט התוכנה בחר בSettings, לאחר מכן General, בתפריט הצדדי (שמאלי) בחר בProduct Security. בטל את Norton Product Tamper Protection (העבר לסטטוס off) ולחץ על apply. כעת תוכל לכבות את התוכנה דרך יישום חיצוני כלשהו, למשל, מנהל המשימות. דאג להפעיל מחדש את התוכנה ואת ההגנה העצמית (Product Tamper Protection) בפרט, לאחר שתסיים את עסקיך הבטוחים בוודאות.

למעלה