סגולת הנר

ינוקא1

New member

הגעתי למסקנה , שעבודה עם נרות זה כלי רב עוצמה מצד אחד , וכלי פשוט מצד שני להתפתחות רוחנית.

אני יכול , לצורך העניין , להדליק נר בבית מתוך כוונה מסוימת (כמו שנאמרה בשיר) , ולצאת לעבודה וגם לעסוק בכל מיני עיסוקים אחרים , והנר ממשיך לבצע את ההתמרה הרוחנית כל עוד הוא דולק.

lightflake

New member
תמשיך לחפש (פרפראזה על תגובה של נאופיל)

אל תסתכל רק על הנרות אלא על כל המנגנון
&nbsp
אם לא מובן: זו לא פעם ראשונה שאני קורא שאתה מגיע לאיזו מסקנה לגבי משהו שהוא כלי רב עוצמה ופשוט להתפתחות רוחנית...

ינוקא1

New member
אז מה ?

אין דרך אחת , ואין רק כלי אחד -
אני משתמש בנרות , משתמש בחליל , משתמש בתנועה , משתמש במדיטציה , משתמש בכתיבה ועוד ועוד - כולם כלים נהדרים להתפתחות , וגם משלימים זה את זה.
וכשאדם הולך בדרך ואיננו מקובע , משהו בתוכו מלמד אותו ומראה לו כל מיני כלים ושיטות.

ולגבי "תמשיך לחפש" -

מבחינתי העיקר זה לחפש , והעיקר זוהי ההנאה מהדרך.
ברגע שמישהו חושב שהוא "מצא" - סימן שהוא איבד.

lightflake

New member
טוב.. אם אתה נהנה.. אז מי אני ?

וגם אם אתה לא נהנה אז מי אני ? או מה אני ? יותר טוב

מודטחדש

New member
מישהו רואה כאן family guy? קצת

היה פרק הזוי (אלא מה?) שבו צריך להכניס לבריאן נרות בגלל איזה מצב בריאותי שהוא נקלע אליו. אני מכור לסדרה הזו. אפשר היה לקרוא לפרק ההוא גם "סגולות הנר".

lightflake

New member
הנה גם זה לא נכתב ע"י דניאל

אני מנחש שמדובר על איזה קרוב משפחה שמסייע לדניאל לצאת מהתסבוכת החשיפתית אליו נקלע... בכל מקרה המהתלה נמשכת, וגם בזה אני מוצא משום מה יופי

מודטחדש

New member
יוצא לך (או יצא, לפני הודו) לראות איש משפחה?

לדעתי זו סדרה סופר אינטליגנטית, עם הדברים הכי הזויים שאפשר להעלות על הדעת. בייחוד הפרק שעליו כתבתי.

l coyote l

New member
ראיתי עונה אחת או שתיים ראשונות.

אז זה היה הזוי. לא היה לי עד כדי כך מעניין, זה היה בילוי משותף עם בן הזוג והיה נחמד ככזה.
אחר כך קפצתי לפרק אקראי בעונה מאוחרת יותר (אולי חמישית) ושם ההזוי הפך לבוטה מדי עבורי.
&nbsp

איש משפחה זו סדרה מגעילה

מחפיצה נשים, יש שם סקס ומין יותר מידי וגם סקס אסור ( תינוק שמקיים סקס כלב שמקיים סקס) זו ממש לא סדרה לכל המשפחה. גם לא ברור לי איך עם בדיחות כאילו כמה אנשים בכלל יכולים לצפות ביחד בסדרה או סרט. זה פשוט גס ובהמי ומוריד איקיו
וגם אני באופן אישי חושבת שסרטים עם תכנים מיניים ( לצערי רב הסרטים והסדרות האמריקאיות ויש לזה סיבה אבל לא נכנס לזה ), זה פשוט לא סרטים לכל המשפחה.
פעם עשיתי איזשהו קורס והראו לנו סרט שראינו כמה אנשים ביחד כי היה שם מסר לכאורה חיובי או שהתחבר לתכני הקורס ( וואלה לא זוכרת את המסר), והיו שם קטעים בסרט ובדיחות שלא נראו לי ראויות לצפייה בחבורה וזזתי באי נוחות בכיסא וכנראה אנשים כל כך מורגלים לזבל הטלויזיוני הזה שהם חשבו שאני שמרנית.
נו פלא שאיש משפחה הצליחה לצבור פופולריות עם התכנים המגעילים שלה?\
אנשים פיתחו עמידות לזבל- אין לי הסבר אחר לתופעה.
ואני מתבוננת מהצד בסדרות האילו ואוקיי יש סדרות שמראש אתה מצפה לתכנים מיניים בגלל הנושא כמו שני גברים וחצי אבל כמעט בכל סדרה ואני רואה את הבדיחות המיניות ( אגב לא כל כך מוצלחות לרב ), והם מעלים גם את זה גם בקונוטציות שלא קשורות לנושא הם תמיד ימצאו דרך לקשר את זה אז תעשו פשוט פורנו לכל המשפחה וזהו באמת

וואו

איש משפחה זה ציורים על מסך, כל השאר מגיע ממך!
זו הזדמנות מצוינת לראות מה בתוכך מייצר את הסלידה הזו, אם זה מעניין אותך.
אם זה לא מעניין, אפשר לנסות לכבות את הטלוויזיה.

אין דבר כזה הפסנתר הוא לא רק פסנתר

טלויזיה זה ערוץ להזנת התודעה וזבל יוצר תודעה זבל.
במיקרו אולי זה פחות נורא במקרו זו קטסטרופה. ומה שכתבתי שאיש משפחה לא היחידים שמחזיקים בקו הזה.

אנשים פחות מזדעזעים מקלקול של מבוגרים

הם יותר יכנסו לשוק כשילד יתחיל לקלל ולדבר גסויות כמו בסדרות האילו
רק כשהם רואים איך דבר בפוטנציאל טהור מתקלקל הם מתחילים להבין את רמת הנזק.

l coyote l

New member
אוקיי. ומה השורה התחתונה? צנזורה?

העולם מלא ב"זבל" ודברים שלא כל אחד אוהב.
על אחריותו ובשליטתו של כל אחד לסנן עבור עצמו מה טוב עבורו (או עבור ילדיו ומי שבאחריותו).
החל בתזונה, דרך פרסומות ותכני מדיה וכלה באנשים בסביבתנו.
&nbsp
אין לנו שליטה על אחרים - לא על המחשבות שלהם, לא על הפעולות שלהם ולא על מה שהם מייצרים.
יש לנו שליטה על עצמנו ועל איך שאנחנו בוחרים לחשוב ולפעול ועל מה שאנחנו רוצים לקרב אלינו או להרחיק מאיתנו.
&nbsp
חופש ביטוי וחופש יצירה פועלים לכל הכיוונים, לטוב ולרע. לפחות באנימציה אין מי שנפגע באמת.

צנזורה זה לא רע או לפחות לא לשדר בשעות הצפייה של הצעירים

או לדרוש תכניות עם תוכן איכותי יותר. כי רב התכניות מבחינת תכנים לא הייתי משדרת אותם או מגבילה את הקבוצת גיל הצפייה.
וזה כן משפיע יש לי בן דוד ילד שהיה משחק בGTA ( משחק לא מותאם לגילו), מחקו והוא הוריד מחדש לא לקחו לו את המחשב והוא פיתח הפרעה נפשית עד עכשיו הוא עושה בעיות לא מצליחים להתמודד איתו ודוחפים לו כדורים ואני יכולה להגיד שלGTA הייתה השפעה גדולה מאוד על מצבו ככה שמיד ראשונה ראיתי איך משחק מקלקל ילד

אז את מציעה להסיר מהאדם את האחריות למעשיו?

את בעצם מציעה שה"חברה/ממסד/ממשלה/גוף מומצא אחר" יחליטו עבורך מה מתאים לך ומה לא?
אז למה לא לאסור על אכילת אוכל לא בריא, או לחייב לישון לפחות שמונה שעות בלילה?
אדם חשוף לכל מיני תכנים וגירויים בחיים, אבל התגובה אליהם היא שלו, ובאחריותו "להתמודד" איתה או להימנע מחשיפה.
זו לא אחריות יוצרי איש משפחה או GTA כיצד אנשים מגיבים לתכנים שהם מייצרים.
התכנים האלה משודרים ונמכרים כי יש אנשים שמעוניינים בהם.
מרבית האנשים האלה גם מגיבים אליהם אחרת לגמרי ממך, לכן הם נהנים מהם.
מי שלא נהנה, לא חייב לצפות או לשחק בזה.
&nbsp
בעניין הילדים - נראה לי שזו אחריות ההורים להחליט למה הילדים נחשפים ולמה לא.
כמובן שבסופו של דבר הילדים יגדלו (וילמדו להוריד משחקים בעצמם), אז אולי עדיף לשחק יחד איתם, ואז אולי לדבר קצת על התכנים ועל התגובות אליהם.
אולי עם גישה כזו הילדים יוכלו להיחשף לתכנים כאלה מבלי לפתח "הפרעה נפשית".
כמובן שאולי לא, ואם להורים זה לא מתאים, אז שימנעו מהילד לשחק.
אבל מצד אחד לאפשר את זה, ומצד שני להאשים את המשחק ב"הפרעה נפשית", זו נשמעת לי קצת בריחה מאחריות.

למעלה