סגולות למינהן

ומתוך הספר סגולה לעין הרע לכבוד-

לכבוד ולהגנה על משה אבני חבר נאמן וישר בדרכו ש- ה' ישמרנו מכל מיני משחיט, ולכל חברי אתר מבורך זה אשר דרכם דרך יושר וכנות!!!!! הספר הודפס בשנת 1937 והינו חלק מאוסף ספרים אשר ירשתי מאבותי!!!!! בברכת שבוע טוב ומבורך!!!!! בנט בלאד ספרו

wan

New member
בנט ספרו פיין אנתינה תווחשתאק../images/Emo140.gif

איתוואחשק אל כיר או להנה אה כתי../images/Emo140.gif

wan יקירתי אני פה לא מפספסת כמעט אף כתבה !!!!! עם מעט הזמן שיש לי בין אירוע לאירע שהרה החלו השמחות , משתדלת להשתליו כולכם בליבי ואני מאד נהנת לקרוא את כולכם!!!!! לא יצא לי תמיד להגיב לצערי!!!!! ישמור אותכם אלוקים וימשיך דרככם בעשיה פוריה ומהנה !!!!! זהי מה רואים בתמונה ?! צילמתי ובקרוב אביא זאת!!!!! בברכה בנט בלאד ספרו

wan

New member
בנט ספרו שתמיד תהיי עסוקה בשמחות

אני מתארת לעצמי שאת עסוקה עד מעל הראש בימים אלו..שכן הרבה נישאים בתקופה זו. שהשמחות תרבנה בקרב בני העם היהודי.. ותמלאנה את ידייך בעבודה לרוב. אנ ימזהה את הציפוי מעל- פונדנט לבן- זה הגרון דאל ג'זאל?? בכל אופן אנ יממליצה שאולי תארגני לנו סדנה אצלך בבית...או בכל מקום שתרצי...כשתתפני. בעזרת השם. ורק בשמחות אמן.

תודה לך אשת חייל אהובה../images/Emo140.gif

הווה ידוע שקטונתי מלפנייך wan יקירתי, את מוזמנת בכל עט בברכה!!!!! בנט בלאד ספרו!!!!!

wan

New member
תביאי ביס בנט ספרו זה נראה יאמי

כמה זמן לוקח לקרם להתייבש? מממ נראה יאמי...עמראתהום בלוז?

הודפי

New member
באס מעממר דאק אס-סובריי? בננוגא?

בנט בלאד ספרו למה שלא תתרמי מכישרונך לתירגום "בלדה לסכינה" שהבאתי כאן את הבית הראשון שלה. עוד שאלה: יצא לך להכיר את הרב גוזלן מספרו שלימד בישיבת רבי דוד עובדיה וש 2 מאיחי היו תלמידיו. (אחד מהם הוא היום רבה הראשי ליהודי ספרד בבלגיה).

גוזלן = ר'זלאן ושם זה בא מפס

פנחס היקר לא איני זוכרת את הרב גוזלן אך רבי דוד עובדיה היה גר בשכנות עם סבי , הו היה מפייט לי תמיד את "היפה כלבנה ברה כחמה" ועל כך כתבתי סיפור בספר זיכרונותי, מאידך בקהילת בלגיה אני מקירה את הרב צרפתי שנשוי לבת דודתו של אבי ,ביתם של מימון ואסתר אלקסלסי ז"ל והם מ-פאס כמו חלק די נכבד ממשפחת אבי ז"ל!!!!! באשדוד הקרתי את דוד וסלטנה בניזרי ז"ל מפאס, האישה קרובת משפחה של אבי, באשדוד ניהלו חנות רהיטים, ועשקו בנגרות!!!!! פנחס היקר את את עוד יסתבר שאנו קרובי משפחהחהחהחה!!!!! בברכה בנט בלאד ספרו מה שבתמונה נקרא "אל קעבה אלפנדה"

הודפי

New member
איך אומרת וואן? העולם הפך להיות כפר

בזכות האינטרנט. רבי צרפתי המוהל ואשתו,פורטון, הם מחותני אחי הרב הראשי של הקהילה. משפחת אלקסלסי גרו בשכנות אלינו בפאס. אחת מבנות צרפתי גרה אכן באשדוד. (דומני הבת היחידה). דוד בניזרי הוא בן-דודו של אבי. ממנו קניתי את חדר השינה שלי בהיותו מוכר רהיטים בפאס. לכן לאור זאת, מסתבר שאנו קרובי משפחה מ-2 הכיוונים. נכון לעוגיה קראו "קעיבה" או "סובריי". עכשיו אני גם יודע מאין באה לך אומנות הקונדיטוריה. גם מזל קונדיטורית בחסד עליון.

בנת ספרו, עאד פככרתיני פוואחד

תרראכיתא לז'וואז' די בנת סאחבי! באולמי טופפא-ז... (טופז).

שלמה היקר אצלנו אומרים.....

תרראכיתה = ווראה דל עראתה !!!!! מישהו שאני אמורה להקיר? או שהשמחות בהם דובר פקרוק פ- תרראכיתה? שירבו השמחות אמן!!!!! בנט בלאד ספרו

wan

New member
בנט ספרו אכן יש הבדלים משמעותיים

בהגיית אותן המילים..מעניין מאד.. או שמה זו רק טעות שלי? ובכן גם אצלנו הזמנה= תרראכיתה= שווה לוורקה דאל עראדה. ושלא יתקנו לי את הק' בבקשה.
.כי כך אצלנו מבטאים
.

צודקת אחותי! לווראה דלעראדה !!

היא קלף ההזמנה. אמנם, כדברי יקירנו הודפי, ישנם הבדלים בהיגוי. והנה אפילו בין מקנאס לספרו. שהן המרחק הפיזי והן המרחק האידיאולוגי אינו רב, גם כאן נוצרו דקויות, שרק "מלומדי מלחמה", מלחמת ההשכלה כמובן, יעמדו עליהם. לכבוד הוא לי להיות בין קרובייך, אך הפעם מדובר במקנאסי ירושלמי שהתאהב בשלומי, והוא איתנו כבר עשרים שנה.

ושוב שלמה היקר כמו שמצאתי קרבה ...

אז ככה כמו שמצאתי קירבה עם פנחס היקר !!!!! אגלה לך ש-סבתא של סבאתי היא מהעיר מכנס- ושמה בישראל היה- פריחה אוליאל - היא נישאה עם סב סבאתי -שלמה (שייך) חמו- אשר היה מכונה "שלמה דבדובי, זה היה בעלה השני לאחר שהייתה עגונה זמן רב,הואיל ובעלה הקודם נרצח ואבדו עיקבותיו.....האם ידוע לך סיפור מעין זה? את הסיפור שמעתי אך לא מזמן!!!!! סיפור ארוך ומעניין המכיל בתוכו גם מעשה סגולה!!!!!! הינה אני בשערי מכנס בברכה בנט בלאד ספרו

למעלה