סגולות למינהן

סגולות למינהן

אני פותח בשירשור זה, נושא שלבטח יש לכל אחת ואחד מאיתנו זכרונות מן ההורים, הסבים והסבתות, סגולות למינהן, וכל סגולה וסגולה מכוונת היא לדבר מסויים ולזמן מסויים. לבטח סגולות אלו, קיימות בכל עם ועם ובכל עדה ועדה. מעניין יהיה הדבר, לציין כמה מהן, ישנן כאלו למכביר. בספרו, פרופסור בשן מביא כמה דוגמאות לסגולות לפריון, וכך הוא כותב. סגולות לאהבה ולהריון החלו כבר עם הנישואין.היה חשש שבגלל כשפים לא יוכלו בני הזוג להזדווג, או שנשים עשו לבעל " קישור ", דהיינו שיתוק כוח הגברא שלו. לכן היה החתן חוגר חגורה שהיה מתיר אותה לפני הייחוד. ידועים מנהגים שונים נגד עין הרע המונע פיריון.היו שנהגו לשים בפתח ביתה של הכלה שיבולים, ואחרים שמו זבל לפני דלתה. כשהובאה הכלה לבית החתן היו משקים אותה כוס חלב, ואחר היא היתה שוברת את הכוס, או שוברת ביצה. במכנאס היו קרובי החתן מקדמים את הכלה בכוסות של חלב, שבזה רומזים ברכה לכלה שתהיה פרה ורבה ומניקה את בניה ( חיים משאש, מים חיים ) שבוע טוב

הודפי

New member
אלי, אולי נתחיל בסגולות מוצאי שבת?

המוכר לך המנהג של אחר ההבדלה שבו שופכים את שארית היין בסף הכניסה לבית? אה! שבוע טוב לך קודם כל. תמיד יש באמתחתך רעיונות יפים. כל הכבוד!!

שרונהה

New member
את שאריות היין של ההבדלה, אני זוכרת

שהיינו מורחים על המצח ובכיסים סגולה לפרנסה טובה ולשפע

הודפי

New member
אכן נכון! טובלים אצבעות ביין

שבצלוחית כוס הקידוש ומורחים על מספר נקודות. כל נקודה והמשמעות שלה. המצח, העין, העורף ומאחורי האוזן. שלמה ודאי יודע את משמעות מריחת כל האזורים הללו.

מריחת יין ההבדלה.....

אנחנו מקיימים את המנהג הזה מבית אבי אומרים שזה מנהג שקשור לתחיית המתים על העיניים לראיה שתשוב על האוזניים לשמיעה שתשוב ועל קצה עמוד השדרה שהגוף ישוב לתפקוד יש שנוהגים גם לשים בכיסים ולומר "ברכת ה' תעשיר".....

שרונהה

New member
אז ככה... ברשותך אנסה להסביר

את המשמעות. המצח - העין השלישית - המופקדת על הראיה הרוחנית העיניים - מופקדות על הראיה הפיזית העורף - לא יודעת בדיוק איפה, אבל שם בערך, מקומה של הנשמה היתרה מאחורי האוזן? - לא יודעת....

"אברך את שם האל, הגדול והנורא..."

"...שבח גודלו אגלה בשלוש עשרה עיקרים, כי הם אמונה יקרה ויסוד כל התורה..". ואם הם אמונה יקרה, ואם הם יסוד כל התורה, מה הן התוספות של אמונות למיניהן..? אצלי בבית, אמנם לאחר תהליך של הסברה ולימוד, אין כל שימוש בסממנים "סגוליים" כמו מריחת המצח ותנוכי האזניים בשארית יין ההבדלה. או הטמנה של טיפה או שתיים לתוך הכיסים... הסיכוי לקבל דולרים אצל שרונה, גבוהה יותר מלתלות תקוות בטיפות היין שנמרחו אל תוך הכיסים. בהזדמנויות שונות, בשבתות פיוט. שמעתי במו אזניי, איזה סגולות מיסטיות אנשים מייחסים לשאריות יין ההבדלה...

אגב אלמנות מונדיאל, אני אלמן סגולות

ואם בסגולות עסקינן, הרי הסגולה המשובחת והיעילה ביותר היא: ברכת כהנים! שאז הקב"ה בכבודו ובעצמו נמצא איתך באמצעות הכהן שהוא הצינור להולכת הברכה האמיתית! שנאמר: "ברכנו בברכה המשולשת בתורה...האמורה מפי אהרון ובניו...".

הודפי

New member
רבי שלמה, בנוסח ההבדלה שלנו, נהגנו

לומר את ברכת הכהנים וכן3 הפסוקים הראשונים בפרשת פינחס. הקריאה הזאת לא נהוגה בכל קהילות מרוקו. איך אצלך?

wan

New member
אכן שלמה אין כמו ברכת כהן אותה

אני מקבלת בכל פעם מאבא שלי שיחיה.אמן בבריאות ואריכות ימים. ידיו על ראשי..הם הסגולה הכי הכי טובה... ואין אני או מי ממשפחתי שמוותר עליה בכל עת שאנחנו מגיעים או עוזבים. ופעם בעת מפגש אם יהי המפגש פורום..אספר סיפור מדהים .... כמובן שנוגע לברכת כהנים. וקללת כהן וואערה כך נאמר גם...היש אמת בדבר?

להודפי ולשלמה

אכן סגולה שאיני יודע את מקורה, עד עצם היום הזה, אני דבק בה, באם יש לך הסבר לזה, אשמח מאוד שתשכילני בזה. לשלמה, הסגולה של ברכת הכהנים ידועה לנו, אך כאן אנו מדברים על סגולות עממיות, על סגולה ברכת הכהנים אין לנו בכלל ספק. שבוע טוב

סגולות......./images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

ואיייי אני מכיר המווווןןןן סגולות אדם שרוצים שיינשא מכניסים אותו לטבול במקווה לאחר שטבל החתן. סגולה לתת לבחור שאינו מצליח בזיווג לשתות מהיין קידוש לשים תחת מיטתו את כוס היין 7 לילות וביום השביעי לתת לו לשתות מהיין ולשבור את הכוס סגולה חזקה למציאת זיווג לקרוא כל יום במהלך 40 יום את שירת הים "אז ישיר משה ובני ישראל...." סגולה להולדת ילדים לאכול מדג השבת. סגולה לאשה שלא פורה לבלוע את עורלת המילה ואז תיקלט. סגולה לשמור נר שבת שכבה בפמוט ולא נגמר. סגולה לשים מלח בנייר כסף קטן בכיס לשפע. סגולה שיישן החתן ערב חופתו בביתך ,ולמחרת יצא מביתך להינשא לבחירת ליבו, כנ"ל על הכלה. סגולה לראות השקיעה ביום שישי בערב - עת כניסת המלאכים לעולם. סגולה לתת דבר מאכל לאישה הרה שחשקה נפשה במאכל זה. סגולה לטעום מסעודת אזכרה /חתונה/ברית או כל אירוע. סגולה לתת את חליפות החתונה לחתנים נזקקים. ויש לי עוד המון אם תרצו אשמח לרשום.......

שרונהה

New member
דודו אשמח מאוד אם תרשום עוד

אחר כך ארכז את כל מה שאמרתם למאמר אחד ואשמור אותו בטאגליינס

הודפי

New member
דודו, בין הסגולות שהבאת, קיימות...

אחדות שלא מוכרות לי. אני מודה. אשמח מאוד אם תביא עוד כאלה מאמתחתך. אוכל אחרי זה להביא אחדים שלא ציינת.

הודפי

New member
לשרונהה, זהו למעשה ספר רפואה

בערבית תוניסאית ובו אוסף יקר של מאמרים וכתבי רופאים בו מוסבר ומפורט הכל על המחלות ותרופותן, מנהגי האכילה והשתיה, צמחים, גורלות, אמונות תפלות וסגולות.

שרונהה

New member
תודה הודפי. היתה לי פעם חוברת

דומה שהיו בה אותם דברים. כתב אותה, אם אני זוכרת נכון את השם, אדם בשם בן מרדכי. החוברת היתה כתובה בעברית. משהו מכיר?

למעלה