סב+סבתא

משכוכי

New member
סב+סבתא

האם יש שם קיבוצי לסב וסבתא (או סבים וסבות) שאינו דו משמעי: הסבים של הילד יכול להתפרש גם כ(רק)שני הסבים הגברים שלו.
האם המונח סבאים (על משקל אחאים) תקני או נחשב כלא תקני?
נניח כך: ארבעת הסבאים של הנער ארגנו לו מסיבת בר מצוה ושני הסבים עלו איתו לתורה

trilliane

Well-known member
מנהל
לא; אבל זה נכון לכל ריבוי זכרי של שם עצם עם מין ביולוגי...

גם כשאתה אומר "תלמידי הכיתה" אתה לא יודע אם אלה גם התלמידות (בד"כ כן) או רק הבנים. צריך להבהיר בניסוח או שזה יהיה ברור מההקשר ("שני הסבים עלו איתו לתורה").

משכוכי

New member
תודה רבה! אני מחפש ניסוח במצב שבו אין נתונים על המשתתפים

The grandparents, visiting two-year-old child, did not observe any developmental problems

trilliane

Well-known member
מנהל
בהקשר כזה "הסבים" או "סביו של הילד" נראה לי כללי מספיק

משכוכי

New member
מזל של-siblings סידרו אחאים

חבל של-grandparents לא סידרו סבאים
ול-spauses לא סידרו זוגאים

trilliane

Well-known member
מנהל
זה מקרה חריג, ואני מניחה שזה נעשה כי זה רווח מאוד במחקר

השפה העברית מחלקת את שמות העצם למין דקדוקי ומין ביולוגי, לטוב ולרע, קשה לברוח מזה...

כללי זה לא תמיד הוגן

נראה לי שמהבחינה הלשונית והחברתית (אתית, אנושית) גם יחד עדיף "הסבים והסבתות". לומר לילד שהמתנה נקנתה ע"י הסבים מבליע הנחה כאילו רק הסבים קנו אותה ומנציח את הסטראוטיפ שרק הגבר הוא זה שמפרנס וחותם על הצ'ק...
כשמדובר בזמנים רחוקים מאד, וכמושג כללי שאינו משפחתי קונקרטי, אין לי בעיה עם שימוש ב"אבותינו" (אבותינו לא הכירו את הפייסבוק ונאלצו ממש לדבר זה עם זה); כשמדובר בדור או שניים אחורה, לא הייתי משתמש ב"אבות" או "סבים" כהגדרה אינקלוסיבית אלא מדגיש ש"האבות והאמהות שלנו עבדו קשה כדי שנרכוש השכלה" וכד'.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל זה לא ההקשר שהוא נתן... הוא רצה ללא התייחסות למין

כלומר לשמור את כל האפשרויות פתוחות (למיטב הבנתי). אם אכן מדובר גם בסבים וגם בסבתות, זה מה שהייתי כותבת.

למעלה