סבתא שלי

Lehavy

New member
סבתא שלי

סבתא שלי נולדה בירובוב. שמה היה מינה קניגל. היא נישאה לזישה שילדהאוז. אשמח לדעת יותר פרטים על משפחת קניגל מירורבוב.
 

חנה201

New member
מספר פרטים

ראשית, אין לי ספק שדב יוכל לעזר לך יותר ממני, הן בהכירו את העיירה כבן דור שני, והן בעצותיו.
בכל אופן, כמה נקודות שיוכלו לעזור לך בינתיים :

1. באתר של "יד ושם" מופיעים 8 דפי עד, וכן מידע מתוך רשימת נספים שהוכנה על ידי הוועדה לחקר פשעי הנאצים בברית המועצות לשעבר. 9 עדויות על משפחה אחת ! זה לא ענין של מה בכך. נותני העדות הם ליאון שר וצ'רנה לנדאו, בני משפחה
מדרגה ראשונה. האם הם מוכרים לך ?

2. בספר קהילת יבורוב "מצבת זכרון לקדושי קהילת יבורוב מופיע האיות האידי של שם המשפחה - קאניגעל , וכן בני המשפחה שמעון - יוסף ושמעון.
באותו ספר , עמוד 211 כתב מישהו בשם וועד הניצולים פרטים על המשפחה. הדף הוא ביידיש. הסורק שלי לא עובד,
אולי דוב יוכל לסרוק למענך את הדף ?

בהצלחה.
 

dovo11

New member
שוחחתי בנושא עם ילידת האזור

היא זוכרת שהייתה משפחת שילדהאוז ביבורוב
 

דניעל

New member
שלום דוד...

בתחילה הייתי קצת בשוק לראות כאן את השמות של הסבא והסבתא של סבתי... עד שראיתי שאתה נקרא "להבי". שלום לאח של סבתא שלי!

איך גילית שהיא מיבורוב? דיברנו על כך פעם ואמרת שסבא זישה היה כפי הנראה מצ'רנוב, כי אמך זכרה שאמה היתה קוראת לו לפעמים "צ'רנובר", לכן סבתא מינה הייתה כפי הנראה ממושצ'יסקה, שאחרת איך הגיעו לעירה בה גרו?
 

חנה201

New member
העובדות כאן עזרו לך ?

שימי לב שלעתים בגילאים מבוגרים עולים כל מיני פרטים מתחום הנשייה. כמו סוג של הבזקים. עובדה היא שיש קשר
בין פרטים שהוזכרו לבין מקורות כתובים. לא שווה בדיקה?
 

דניעל

New member
בהחלט!

עכשיו מצאתי ב- JewishGen את המידע המצורף. מדובר בודאות בסבא והסבתא של סבתא שלי (ושל השואל), כי גם שם המשפחה אידלס היה ידוע לנו. לא ידעתי שהשם המלא של סבתא מינה היה מינציה. על פי הרשום אצלי, שנת הלידה שלה הייתה 1875, אבל אולי זו רק הערכה. אינני יודעת מי משתי המינציות היא הסבתא של סבתי, אבל לאחת מהן יש אבא בשם מרקוס וכיוון שאחד הילדים שלה נקרא מרדכי - אולי זו היא (שאר שמות ההורים לא חוזרים במשפחה).
כמובן, גם הצ'רניבה של סבא זישה ה"צ'רנובר" מופיעה כאן... ו"להבי" צדק - מקום הלידה של סבתא מינה הוא יבורוב. כמה טראגי. כפי הנראה זהו גם מקום המוות (ביריה) והקבורה (בקבר אחים).

ילד בשם משה שנולד בשנת 1901 - ידוע. הוא היה אחרון האחים שנפטר רק בשנות התשעים. את העץ שאצלי הכין הבן שלו עוד בחייו.
ילד בשם יעקב שנולד ב- 1900 - הפתעה. כפי הנראה נפטר תינוק. רשום לי שלאבא של סבא זישה קראו יעקב, אז אולי הוא היה על שמו.
 

שרי סילבר

Active member
שנת-הלידה אל תשכחי, שהשנה שמופיעה ב-JRI היא שנת-הרישום (שהיא לא בהכרח שנת-האירוע!). היהודים החשיבו את הרישום האורתודוקסי, והרישום האזרחי היה הרבה פחות חשוב. לפיכך פעמים רבות האירוע נרשם ברישום האזרחי מאוחר יותר, ולעיתים אפילו שנים רבות אחרי האירוע, כפי שסופר כאן לא פעם בשרשורים קודמים בנושא.

ביחס לשם מינה, הרי שאצלי במשפחה יש מישהי, שמכל הרישומים שאיתרתי ביחס אליה והשמות שהיו מקובלים במשפחה עולה ששמה היה מינה/מינקה/מינצה/מינדי.
 
למעלה