סבתא צדקה

B.Shokor

New member
סבתא צדקה ../images/Emo41.gif

תמיד סבתא הייתה אומרת: "האמת תתגלה בסופו של דבר". והאמת הזאת התגלה לכולנו אתמול ביום השנה למהומות אוקטובר. יש הטוענים שאני מדבר יותר מדיי, והפעם אנסה לקצר ואסמוך עליכם להבנת התוכן של ההודעה. > ערביי ישראל זרקו אבנים על השוטרים שהופיעו ועמדו מולם. > מנהיגים ערבים שניסו להרגיע את הרוחות נרגמו גם באבנים. > 4 פעילי שמאל יהודים נעצרו. > המשטרה לא הפעילה אמצעים מיוחדים ולא ביצעה ירי . (למרות שערביי ישראל סכנו חיי השוטרים לפי ארכיון מהומות אוקטובר של השנה שעברה). >>> למה השנה לא ראינו עוד אינתפאדה "על חם" כמו השנה שעברה? >>> והתשובה פשוטה: באפשרות הממשלה להירגע הרוחות או לפתוח במלחמה מתיי וכפי שבא לה, והפעם היא לא רצתה לנפול באותה טעות של השנה שעברה ולכן יום הזיכרון עבר בשלום, זאת אומרת שגם מהומות אוקטובר של השנה שעברה יכלו לעבור בשלום. מה אני צריך בוועדת אור? מה אני צריך בעיתנאות אם האמת מתגלה לבד בסופו של דבר.

אתה צודק, אבל לא לגמרי.

אני מסכים איתך שאף אחד לא היה צריך למות בשנה שעברה, למרות המהומות. במקרה הגרוע - היו כמה צעירים יושבים במעצר או חוטפים מכות מהשוטרים - דבר שתמיד קורה כשמדובר בהפגנות אלימות, גם של יהודים. אני שוב מוכרח לומר שכישראלי אני פשוט מתבייש!!! בעובדה שרוב העם בחר לגבות את פעולות השוטרים, בטרם התבררו כל העובדות. מבחינתי זה הוכיח לכל מי שהיה לו ספק, שבמדינה הזאת קיימת גזענות, דיעות קדומות וחשש מפני ערבים, גם הישראלים שביניהם. אני פחות מסכים איתך שהממשלה היא זו שקובעת לבדה את היקף המהומות ואת תוצאותיהן. בשנה הזאת, הן הממשלה (והמשטרה הפועלת בחסותה) והן בני ונציגי המגזר הערבי למדו את הלקח מן השנה שעברה. הן למגזר הערבי והן ליהודי ברור ששניהם ימשיכו לחיות כאן יחד, ולכן שניהם העדיפו להימנע מבעיות. במילים אחרות - לא רק הממשלה טעתה בשנה שעברה, אלא גם מנהיגי הציבור הערבי, שפיזרו רעל והסתה בכמויות שיצאו מכל פרופורציה, וגרמו למהומות שהפחידו מחדש את הציבור היהודי כאן, שגם ככה האמין ומאמין שהצד השני שואף לזרוק אותו לים ברגע שרק יוכל. ובבקשה, אל תשווה בין האבנים שנזרקו השנה בשתי ערים ערביות, לבקבוקי התבערה והחזיזים שהקיפו כמעט את כל הערים הערביות בארץ בשנה שעברה.

ואם כבר מדברים על אמת...

אני עדיין מחכה לשמוע על המשפט הראשון של שוטר שירה במישהו.

אבו-דני

New member
מה לא שמעתם על תחנות הדלק והדואר

-- שעלו באש הפורעים השנה? לא שמעתם על כל ההרס העצום ועל ערבים שצרו על מצפים בנסיון להרוג יהודים? לא שמעתם על כביש וואדי ערה שנסגר לזמן ארוך כל כך? לא שמעתם על סכנת נפשות שריחפה על יהודים שנסעו בכבישי המשולש? לא שמעתם כי זה ..... לא קרה

hunky@dory

New member
מעבר לזה... שינוי בתפיסה

פשוט צריך להכיר שהאתוס הציוני הוא לא מבריק כמו ריצפה אחרי פוליש וכן - הציונות היא תנועת שחרור של העם היהודי , תנועה צודקת , אבל דפקה כמה עוולות... התפיסה צריכה להיות שבמדינה דמוקרטית חובה לתת הכרה ציבורית לאנשים שקוראים בגלוי שהמדינה עשתה להם עוול ...ארצות הברית למשל צריכה להכיר בעול של העבדות השחורה ולשלם פיצויים ... אנחנו חייבים להכיר שעשינו עוול , להכיר בזכות הלגיטימית להביע זעם , להכיר ממלכתית על ידי ציון או אבל או אזכרה בקורבנות הערביים של מדיניות דיכוי ישראלית.. מה שחשוב זה הכרה פנימית שלנו שעשינו עוול ולא מתים מהודעה בטעויות ..מה שיגרום לא לעשות דמוניזציה לערבים ... ויפחית את האלימות הממסדית כלפיהם ענבל.

אבו-דני

New member
האמריקאים לא מבקשים סליחה מהשחורים

-- אפילו שהשחורים מאיימים על עצם קיומה בטירור רצחני... ומשאת נפשם של השחורים הינו פשוט למחוק את מדינת ארצות הברית... אתם מבינים, פשוט -העוולות הם רק !!! של היהודים... הערבים? הם? בכלל לא מעוניינים באלימות או בכל עוולה מן המינים הם כל כך תמימים עד שחמתה של ענבל קצפה על היהודים הרשעים.. ואת עלבונם וכבודם היא חיש קל דורשת כל הימים...

למעלה