סבסוד ארוחות ע"י המעסיק

ni5ni

New member
סבסוד ארוחות ע"י המעסיק

היי אני לא בטוח שזה המקום הנכון לשאול, אבל ננסה בכל זאת. אני איש תשתיות IT ותיק למדי. לאחרונה קיבלתי הצעת עבודה שעל פניה נראתה אטרקטיבית. לא חיפשתי אלא פשוט הגיעו אלי ובמקרה הם נפלו עלי בתקופה שאני לא מרוצה במקום הנוכחי שלי. התחלתי לבחון את ההצעה ברצינות ולשאול על התנאים שהם נותנים. הכל היה בסדר עד שהגיעה עז בדמות זה שהם לא משלמים או נותנים החזרים על ארוחות. בכל שנותי בתחום, בחברות קטנות, בינוניות וענקיות נתנו לעובדים פתרון כלשהוא בנושא האוכל - אם בחברות שיש בהן חדר אוכל מסובסד, דרך חברות שנתנו תלושים/כרטיסים (סיבוס, תנביס וכאלה) ועד חברות שנתנו החזרים תמורת קבלות (עד תקרה מסויימת). הם טוענים שהם לא מקבלים החזרי מס על ארוחות של העובדים ולכן הם לא יכולים לתת כלום. חישבתי ויוצא שאם אני אוכל כל יום ב-30 שקל (שזה לא מספיק לשווארמה) זה כבר הוצאה של 660 שקל מהנטו - מה שאומר שאם אני רוצה לגלם את זה במשכורת שאני מבקש מהם זה מקפיץ אותה בכ-1500 שקל והופך את כל העניין להרבה פחות אטרקטיבי. האם זה נראה לכם מקובל ? מה סידורי האוכל אצלכם ? האם זה נכון שמעסיק לא מקבל החזרי מס על ארוחות ? אם זה ככה אז איך כל כך הרבה מעסיקים נותנים החזרי אוכל ? תודה

0 אור 0

New member
זה נכון

מעסיק לא מקבל החזרי מס על ארוחות (יש איזה סכום מגוחך של אש"ל מוכר בסך משהו כמו 1.26 ש"ח אם אתה עובד במרחק 56.32 ק"מ מהמשרד המרכזי), יותר מזה, במקומות שיש ארוחה זה נחשב להטבת שכר, והמעסיק למעשה אמור לחייב אותך במס עבור ההטבה. בכל זאת הרבה חברות דואגות לעובדים לארוחות, או מתוך יחס לעובד, או מתוך שיקול שאם תצא כל יום ותחפש שווארמה, יתבזבז לך מלא זמן עבודה (שלא לדבר על זה שאם זה מה שאתה אוכל כל יום אז בשלב מסויים תזדקק ליותר ימי מחלה)

candy77091

New member
אהבתי את השורה האחרונה

אתה אוכל שוארמות יקרות

אני אוכל מרק טום ים בג'פניקה (ושבע מזה) וזה עולה לי 25 שקל... בכל מקרה אתה יכול להביא סנדביצים מהביית, אם אתה לחוץ על כסף.

בכל מקום עבודה שעבדתי בו היה הסדר ארוחות הם צודקים שהחוק לא מכיר בהוצאות אש"ל של עובדים כהוצאה מוכרת. מה שהמעסיקים עושים זה פשוט להכניס את זה כרכיב שכר "רגיל" - פשוט משלמים לך עוד שכר בכל חודש לפי גובה הוצאת הארוחות שסוכם, ואז מבחינת ההוצאות של המעסיק זו הוצאת שכר ולא הוצאת אש"ל והיא מוכרת, ומבחינת העובד זו הכנסה ממשכורת לכל דבר והיא חייבת במס הכנסה. מבחינתך, אתה צריך פשוט להשוות את הנטו שהיה לך קודם, אחרי כל הניכויים וההוצאות, לנטו שיהיה לך במקום החדש אחרי כל הניכויים וההוצאות ואחרי שתשלם על אוכל מכיסך, ותעשה חשבון אם אתה עדיין מעוניין לעבוד שם או לא. כדוגמא, מקום העבודה הקודם שלי השתתף בארוחות ב 35 ש"ח ליום ברוטו. בהנחת 22 ימי עבודה בחודש זה יוצא 770 ש"ח ברוטו או בערך 400 ש"ח נטו לחודש. כלומר מבחינתי אם הייתי עובר למקום שאין בו השתתפות בכלל אבל כל שאר התנאים זהים הייתי נפגע ב 400 ש"ח נטו. תעשה את החשבון שלך ותראה מה המספרים והאם אתה מסכים להם.

ni5ni

New member
ארוחות

הצרה היא שמבחינת משכורת אני כבר די קרוב לתקרה המקובלת למשרה שלי ואין לי הרבה מרווח לשחק בו. אז כמובן שבמשכורת המבוקשת העליתי קצת לעומת מה שאני מקבל היום כדי שיהיה לי כדאי לעבור. אם אני מכניס גם את שווי הארוחות פנימה זה כבר ממש על הגבול העליון וגם ככה בנטו בשורה התחתונה אני משפר רק באיזה 450 שקל. נראה לי שלא תהיה לי ברירה אלא לבקש את המקסימום הזה, להסביר להם יפה מה עומד מאחורי זה ושאני לא סתם חזיר ולקוות שהם יסכימו אתי. אם לא אז נמשיך במקום הנוכחי ונשכח מכל העניין.

משהו לא מסתדר לי במערכת השיקולים אני לא יודע מה השיקולים שלך להישאר, ואני לא יודע מה השיקולים שלך לעזוב. מה שקצת מוזר לי זה שההחלטה נופלת על כמה מאות שקלים לכאן או לכאן. האם אין סיבות כבדות-משקל יותר? עניין מקצועי? קידום? קרבה לבית? אי-שביעות רצון מהמקום הנוכחי? שעמום ושחיקה? החלטה על מעבר מקום עבודה לא אמורה לקום או ליפול על 400 ש"ח לפה או לשם.

ni5ni

New member
ללא נושא

אתה עלית פה על משהו הרבה יותר עמוק (שלא היה בשאלה המקורית שלי). במשך כמה שנים עבדתי בחברה גדולה ומבוססת כעובד חברה. אמנם עבדתי די קשה לפעמים אבל הייתה אווירה טובה, מעין חממה שבה דואגים לך להרבה דברים ולא חוסכים כסף (שולחים לקורסים וימי עיון, קונים ספרות מקצועית ועוד). הייתי מאד מוערך שם. המשכורת לא הייתה מאד גבוהה ולאחר שעברתי דירה והמרחק לעבודה העיק עליי החלטתי לעזוב. עברתי לחברת ייעוץ שבה אני בעצם שכיר חרב. עובר מלקוח ללקוח, מבצע פרוייקטים ומטפל בתקלות. כל יום אני במקום אחר וכל עוד הכסף נכנס אז למנהלים שלי לא יותר מדי אכפת ממני. השכר עלה אבל כל המעטפת הנעימה של העבודה הקודמת נעלמה (ידעתי שזה יקרה והייתי כביכול מוכן לזה) וכמובן שאני לא מקבל שום דבר שאין לקוח שמשלם עליו. מבחינה מקצועית עשיתי קפיצה גדולה קדימה כי נחשפתי להרבה מערכות של לקוחות שונים בעוד שפעם "דגרתי" על המערכת שלי וחשבתי שזה כל העולם. אלא שלאחר שנה ומשהו בתפקיד הזה שמתי לב שזה קשה לי ושדי נמאס לי מזה (מה גם שיש לי ילדים קטנים בבית, דבר שדי מפריע לי לנסוע לקצווי הארץ כל יום). כנראה שבמציאות של חיי כרגע עדיף לי להקריב קצת עניין והתקדמות מקצועית בתמורה לקצת יציבות ושקט. הצרה היא שכדי לחזור לעבוד INHOUSE בחברה כלשהיא אני אצטרך לרדת במשכורת בצורה משמעותית ולכן אני נאלץ לעבור מחברת יעוץ אחת לאחרת. מה שכן, בעבודה החדשה אני אהיה קבוע אצל לקוח אחד שהוא די קרוב למקום מגוריי. לכן ייתכן שגם עם עליה קטנה במשכורת עדיין המשרה הזאת תהיה אטרקטיבית מבחינתי. אני מניח שאני אנסה למשוך אותם כמה שיותר למעלה ונראה לאן נגיע.

izackv

New member
אתה רק מחזק את מה שדסלוק ניסה להגיד...

באזור של שכר המינימום, 400 ש"ח לכל כיוון משמעותיים מאוד. בהנחה שאתה נמצא במקום שונה מהותית ומאחר שאתה בעצמך מגדיר את סידרי העדיפויות שלך בצורה ברורה מאוד - אז השינוי מצדיק גם ירידה בשכר של מספר עשרות שקלים. עבודה זה הרבה יותר ממספר שמופיע בחשבון הבנק בסוף החודש.

ni5ni

New member
הצרה היא שהרבה מהפרמטרים לא ידועים לפני

לגבי השכר והתנאים, זה מסוכם וכתוב בחוזה. לגבי שאר התנאים כמו כיף וסיפוק בעבודה, הרגשה טובה וכ"ו אלה דברים שבדרך כלל אתה מגלה רק כשאתה כבר עובד שם - ואז כבר מאוחר מדי להתחרט.

izackv

New member
כן, אבל מה שהפריע לך זה הנסיעות (לפי מה שכתבת

וזה לפחות אמור להעלם...

PooKiPsiT

New member
ברוב החברות אכן יש הסדרים

אבל בחברה הקודמתש עבדתי בה ביטלו את ה10ביס במשבר של 2009 ולא החזירו אותו עד היום... אנשים פשוט התחילו להביא אוכל מהבית. בתכלס, זה הרבה יותר זול ובטח יותר בריא ורזה כמעט מכל דבר שתמצא לאכול בחוץ. באיזשהו שלב אנשים התחילו ממש לאהוב את זה ואמרו שגם אם יחזירו את ה10 ביס הם ימשיכו להביא אוכל מהבית. מה שכן, אוכל מהבית=זמן וכוח לבשל, משהו שלא לכולם יש.

Cמן רשום

New member
יש הרבה מרכיבים במשכורת שאנשים נוטים לשכוח

למשל חברות מיקור חוץ בד"כ לא מקצת מספיק דלק לצרכים של העובדים (לפעמים לא מספיק אפילו לנסיעות בעבודה) וגובות מחיר דרקוני על חריגה. יוצא שעובדים ממנים את החברה בנסיעות עבודה... לעניין שלך עם הארוחות, תראה את החישוב שהבאת פה למי שהציע לך את ההצעה. זה חישוב לגיטימי ושניכם צריכים להחליטאם זה שווה לכם או לא.

h a j b i

New member
וחברות מיקור חוץ אחרות משלמות הוצאות רכב

ותשלום אש"ל יומי לאוכל בחוץ (שמכסה עסקית במסעדות בסביבה). צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

TheKingOfAsia

New member
ברוב המקומות לא מקבלים 600 שקל נטו

במקרה הטוב מקבלים השתתפות בארוחות בשווי 600 ש"ח ברוטו, ועליהם משלמים מס. אם יש לך הצעת עבודה אחת על שכר ברוטו של 20,000 ש"ח + 600 ש"ח בכרטיס התן ביס/סיבוס, והצעה אחרת של 20,600 ש"ח, בלי שום השתתפות באוכל - ההצעות שקולות. פער של 1500 ש"ח ברוטו במשכורת בגלל ארוחות הוא מופרך.

The BIue Shark

New member
אצלנו זה 50 ש"ח ליום שזה כ1,100 לחודש

אבל אי אפשר לצבור מיום ליום. המסעדות באיזור העבודה שלנו נותנת גם כל מיני בונוסים לחברה שלנו. כמו 15% הנחה, קינוח חינם וכד'. מי שבתפקידים קצת יותר בכירים מקבל גם כרטיס נפרד לאירוח. צריך רק למלא דו"ח את מי אירחנו בסוף החודש. את שווי הארוחות משלמים לפי הניצול בפועל.

למעלה