סבלנות

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
סבלנות

יש מורים שמשום מה אוסרים על תלמידים לשאול מתי יהיה להם מבחן דרגה.
מי ששואל - מקבל, באופן אוטומטי, עיכוב של זמן ניכר.

למה?
חינוך לסבלנות?

מעניין אותי לשמוע ממורים כאלו את הסיבות.

בהקשר הזה כתבתי קצת על סבלנות
דעתכם?

עדי

אחלה פוסט, חוץ מהמשפט האחרון.

כל מה שיש לי לומר בנושא מסוכם בסטיקר הנאה:

God, grant me the serenity to accept the things I cannot change,

The courage to change the things I can,

And wisdom to know the difference.

מסתבר שאפילו יש לזה ערך בוויקיפדיה

מסכימה איתך שהסבלנות היא אמצעי, ולא מטרה בפני עצמה, אבל זה אמצעי די חשוב, ובתרבות שלנו שהולכת והופכת לתזזיתית וחסרת סבלנות (מכיר את הסיפר על האנשים שלוחצים 99 שניות במיקרוגל כי זה יותר מהר מאשר ללחוץ 100 ?) יש בהחלט מקום להדגיש דווקא אמצעי זה.
לא שאי פעם שמעתי מורה שמעניש תלמידים על זה שהם שואלים על המבחן. לטעמי, מורה שמעניש תלמיד על שאלה כלשהי הוא מורה גרוע. (בהנחה שמדובר על שאלה אמיתית שנועדה לקבל מידע, כמובן). לא מאמינה שקיים מורה שיעכב באמת תלמיד טוב בגלל שפעם לפני שנה הוא שאל שאלה שמעידה על חוסר סבלנות. נשמע לי סתם כמו משהו שמורה יגיד כדי שלא יציקו לו עם שאלות טפשיות.

מה שנוגע למשפט האחרון בפוסט שלך: מדובר די בשטות. בוודאי שקיימים בטבע פרטים שיכולים לקדם פרטים אחרים. אפילו יש לזה שם. זה נקרא סימביוזה. ויש פרטים שיכולים לעכב פרטים אחרים בתהליכי טפילות או טריפה. אני מאד ממליצה לך, היות ואין לך השכלה בביולוגיה ותחומים קרובים, להימנע מאמירות גורפות על "הטבע". איכשהו, נראה לי שזה תמיד מפיק אצלך "אמיתות" אפויות למחצה ומעצבנות.

Yin

New member
תודה ושאלה לגבי המשפט האחרון

אין לי השכלה בביולוגיה או במדעים אחרים. ואם זאת, נדמה לי שהזברה אינה מאיצה או מעכבת את התאו, והדבורה אינה מאיצה בנחש להתפתח וכד'.

איך לדעתך כדאי לנסח את המשפט האחרון שיהיה יותר מדויק עם פחות שטויות אפויות למחצה?

Zeev Foux

New member
חיידרים היא הדוגמה המובהקת

משתפים DNA (בעתם, סוג של - פלסמיד) ומעבירים תכונות נרכשות לחידקים שלא עברו מוטציות

מעבר לעובדה שלחצים סביבתיים - כולל לחצים ביוטיים - מכוונים את השינויים באוכלוסיה. אבל זה אולי קצת רחב מדי למה שהתכוונת.

זאב

Yin

New member
תודה זאב

כן,זה קצת חורג אפילו מיכולתי לענות באופן מושכל...

במקום "אין פרט בטבע" לכתוב

"אין אדם", וכנ"ל בהמשך. משאיר אותך בנושא הפוסט ובתחום הבקיאות שלך, והרבה יותר מדויק

פמפל

New member
דברי חכמים בנועם נאמרים

מיתר נדיר גם כשיש לך ביקורת אפשר להשתמש במילים אחרות. קצת מתנשאת הפיסקה השניה שלך.
אנא.....הישארי מיתר נדיר. אין לנו הרבה כאלו

Yin

New member
אני מגיע מאסכולה אחרת

בה חשוב גם מי שומע.
כמו ששמת לב, אולי, הניסוח שלא אהבת לא מה ממני לנהל דיון.

ובכלל, הוראות הפעלה של איך להשמיע דברי חכמים וכאלה, הם בדיוק סוג הדברים שאני יוצא נגדם - הם תבניות המחשבה והעשייה המיועדות לאפשר לאחרים להכתיב לנו איך להתנהג, במקום הדבר הפשוט - אהבת אדם.

לשם הדיוק:

"דִּבְרֵי חֲכָמִים, בְּנַחַת נִשְׁמָעִים" (קהלת ט',י"ז)

מפוסט על פייסבוק שנתקלתי בו אמש (תרגום חופשי. נשמע טוב יותר באנגלית):
כיצד עלינו לדבר על מנת שיקשיבו לנו? שיבינו אותנו?
כיצד עלינו להקשיב כדי שירצו להשמיע דברים לאוזנינו?

אהבתי...תודה

אני חושבת שאנחנו חיים בכזו חברה של אינסטנט, הכל זמין, הכל כאן ועכשיו, וזה דבר שבהחלט ראוי לעצור ולחשוב עליו.
אישית, התחלתי לתרגל סוג של סבלנות :) אבל לא מהכיוון של אמנויות לחימה..

לגבי מורים כאלו, לא מכירה, ולא שמעתי על כאלו. אבל אני חושבת שהיא פסולה.

Yin

New member
תודה נועה

כאמור, סבלנות היא כלי חשוב. לפעמים.

שמעתי על זה גם. לא יודע למה הם נוהגים כך.

נדמה לי שהם רוצים, אולי, לחנך לסוג כלשהו של "לא לרדוף אחרי דרגות" ו/או "להתרכז בעבודה שלך על עצמך והשאר יגיע מעצמו" ו/או "לא לנסות להשפיע על המורה או להטות את שיקול דעתו בנוגע למבחני הדרגות שלך" ו/או "לסמוך על המורה שלך ולא לנסות לקדם אנטרסים אישיים בעזרת הפעלת לחץ על המורה" ו/או משהו אחר ממשפחת האדם העצמאי / הישר / הלא תלותי. יכול להיות גם שזה סתם מעלה להם את הסעיף! אני זוכר מקרים בעבר שבהם אמא שלי הציעה לי לאכול שוב ושוב כשאמרתי שאני לא רוצה וכל כך התעצבנתי "על חוסר הכבוד" שהודעתי שעכשיו אני לא אוכל בשום מקרה, גם אם ארצה (ואז הענשתי את עצמי בלא לאכול, "כדי שהיא לא תשלוט בי", חחחח).

d y s

New member
אני מעולם לא ביקשתי או שאלתי ולא בגלל

סבלנות אלא בגלל שזה לא עניין ולא מעניין אותי.ואולי זו בעצם סבלנות?

רשומה מעניינת

למעלה