סביר להניח

סביר להניח

שאלה בהסתברות, זה השוואה בטבלה מידע נוסף גל בועט לשער 5 כדורים אחד אחרי השני. סיכויים להבקיע גול בכל בעיטה שווים. טור א ההסתברות שגל יבקיע גול ב2 הביעטות הראשונות טור ב ההסתברות שגל יבקיע בשתי בעיטות רצופות זו אחר זו.

אני מבקשת לכתוב מה ההסתברות

בכל צד, כי נראה לי טעיתי בזה ולא רשום לי פירוט בתשובות.. טנקס

בז שנות

New member
לא הבנתי

במידע נוסף מה הסיכויים שלו, האם הסיכויים שלו זה להכניס גול בחמש בעיטות? או הסיכויים שלו להכניס גול בכל בעיטה שווים לסיכויים שלא להכניס שזה בעצם 50%?

נ ט ע 18

New member
אפשר לעשות

את זה לפי הגיון בלי חישובים מיותרים.. התשובה היא טור ב .. פשוט בטור ב יש לו יותר הזדמנויות.. בטור א הוא חייב להכניס את הבעיטה הראשונה והשנייה בטור ב הוא יכול להכניס את הראשונה והשניה או את השניה והשלישית או את השלישית והרביעית או את הרביעת והחמישית, כלומר יש לו יותר הזדמנויות אז ההסתברות שהוא יכניס גדולה יותר..

כן פתרתי לפי הגיון אבל אני רוצה

חישוב, כי נגיד והיתה נתונה לי הסתברות בטור א' עם אחד ההסברים בטור ב'? אני לא מצליחה לחשב

נ ט ע 18

New member
...

טור א 1/25 טור ב 4/25 ההסתברות להבקיע בכל בעיטה -1/5, בטור א זה חמישית כפול חמישית ושאר הבעיטות לא משנות.. בטור ב חמישית כפול חמישית כפול 4 כי יש לו 4 אפשרויות..

SHARON 103

New member
שאלה

לא הצלחתי להבין למה ההסתברות להבקיע היא חמישית ולא חצי? הרי הסיכווים שווים לכן סיכוי להבקיע הוא חצי וסיכוי להחטיא הוא 1/2............. מישהו יכול להסביר? תודה

לא נכון!

מי אמר שהסיכוי להבקיע הוא 1/5??????? מה שכתבו מקודם על ההיגיון זה הדרך הפשוטה. אם את רוצה חישוב זה ארוך מסובך וחסר טעם, לא ייתן לך כלום לפסיכומטרי (אפילו לא לחיים...)

SHARON 103

New member
נכון, יש 5 בעיטות

אבל סיכוי של 1/5 משמעו לא להבקיע אלא לבעוט מתוך 5 בעיטות. לא הצלחתי להבין למה היא עושה 1/5 עבור בעיטה של גול.... אני אשמח לקבל הסבר.........

A l o n e

New member
תשובה

יש 5 בעיטות לכל בעיטה יש סיכוי שווה, משמע לכל בעיטה יש סיכוי של חצי שהוא יכניס גול (או שיכניס או שיחטיא) זאת אומרת שיש 32 אפשרויות (חצי כפול חצי כפול חצי כפול חצי כפול חצי) אז כדי להכניס בשתי העיטות הראשונות זה יוצא רבע (חצי כפול חצי) כדי להכניס שתי בעיטות רצוף עדיף לעשות "ידנית": 1. יכניס בבעיטה הראשונה והשניה 2. יכניס בשניה והשלישית 3. יכניס בשלישית ורביעית 4. יכניס ברביעית ובחמישית 4 אפשרויות (הרצוי) מתוך 32 אפשרויות (המצוי), שווה שמינית.

Hagai007

New member
או קיי..

תציבי סיכוי מסוים, זה לא משנה איזה, להבקעה של כל אחת מהבעיטות (אני אקרא לזה X) הסיכוי להבקיע דווקא את ה2 הראשונות הוא X*X*1*1*1 כלומר, X בריבוע הסיכוי להבקיע 2 כלשהן רצופות הוא כמו הראשון - X*X*1*1*1 אבל פה יש כמה אפשרויות שהX*X יהיה מוצב: בראשון ובשני בשני ובשלישי בשלישי וברביעי ברביעי ובחמישי (רציתי לכתוב לך איך המשוואות נראות בדיוק אבל זה משום מה לא מצליח לי פה...תחשבי שפשוט את כל פעם ממקמת את 2 הXים בזוג מקומות אחר צמוד) ככה שבעצםבבקשה ל2 בעיטות רצופות כלשהן הסיכוי מוכפל ב4.. ורגע בהגיון...2 בעיטות בהתחלה - יש 2 תנאים: 1. המיקום שלהם 2. שיהיו רצופות ב2 בעיטות במיקום כלשהו יש רק תנאי אחד - שיהיו רצופות - ולכן יש יותר סיכוי שבקשה בעלת תנאי אחד תתקיים מאשר בקשה בעלת 2 תנאים (כמובן צריך לבדוק אם בשאלה התנאי השני תמיד מגביל כי אם נגיד השאלה הייתה נשארת אותו דבר רק שהיו לגל 2 בעיטות, אז בעצם בתנאי ששתי הבעיטות הבעיטות יובקעו דווקא בראשון והשני היה חסר משמעות - כי בכל מקרה יש רק 2...אז 2 כלשהן ו2 דווקא בהתחלה אומר בעצם אותו דבר..) מקווה שעזרתי, ובהצלחה! Hag-(o) <3-E

נ ט ע 18

New member
נכון, נכון טעות שלי

זה באמת ככה.. לא יודעת למה קפץ לי ה5 לעיניים , אבל בכל מקרה הדרך של ההגיון הרבה יותר פשוטה..

למעלה