סביוני, תעזור לי...

סביוני, תעזור לי...

אהלן, מתוך עיון בדפים קודמים הבנתי שאתה "תותח" במילים ובתרגומים. אני מתה להשיג את המילים לשיר של לטיפה... חביב משהו... שיר סופני. HELP

באלאדיה

New member
אני חושבת שסביוני קצת עסוק בעבודה

בימים אלה, אין מה לעשות, רק לחכות....

o.k

זה גם שיר אהבה. אני קצת מבינה ערבית ולפי מה שהבנתי מדובר על מישהי שרוצה שאהובה תמיד יהיה לצידה והוא לא ילך רחוק ממנה,והוא פוגע בה. שיר מקסים

סביוני

New member
אני באמת עסוק שזה נורא...

אוש היחידה (אין ספק!), קריאתך לעזרה מובעת בצורה כה דרמטית שאני לא יכול שלא להידרש אליה, אך אמידע לא מספיק לי. לפי מה שמסרת אני אמור להכיר את השיר, ואינני מכיר את כל השירים למעט את המעט שכן. אם יש לך איזה שהוא מידע מילולי - כתוב עדיף - מעטיפה של דיסק, מקריאה דיגיטלית דרך המחשב או משהו - אוכל לנסות להתמודד עם זה ולעזור לך. לאחרונה אחת המדריכות המחליפות של מורתי המקסימה מחוג ריקודי הבטן השמיע שיר מקסים ואני מתרשם שהיא סירה להגיד לי מה היה השיר. בנות מקסימות פה בפורום באמת נורא השתדלו, אבל השיר הקסום הזה לא נמצא בסוף... אני מכיר את תחושת הפספוס כשאין לך דרך להשיג את מה שאת רוצה בשיר... אבל אם תתני לי עוד כמה פיסות מידע כמו שכתבתי הרגע, מבטיח (למרות שאני מרוט מעייפות ועמוס לעייפה בתפקיד חדש שלי בעבודה, תפקיד ניהולי שמאוד שאפתי אליו) - מבטיח מבטיח מבטיח לעשות את הכל כדי שתהיי שמחה במילות השיר. אולי תשמיעי אותו למאזין ערבי שיכול להיות ויזהה לפחות את שם השיר או את שם הזמרת וכו'. את השאר אעשה הלאה. בהוקרה סביוני

איזה חמוד אתה...

תודה. אני יודעת שקוראים לה לטיפה. אם תחפש בקאזה תרשום LATIFA וקוראים לשיר MA TRUHSIBAIED בערך... אם יש לי שגיאות כתיב, נא להבין. אני ממליצה בחום!!!!!!! שיר מדהים.

סביוני

New member
לשיר קוראים...

מַא תְרוּחְשְ בַּעִיד - כלומר - בתרגום מילולי: "אל תלך רחוק". המשמעויות שאני רואה בכותרת כזו: אל תתרחק מימני (יעני אני רוצה אותך, וגם אם לא הכל מושלם בינינו יש על מה לדבר. אז אל תלך מימני בבקשה כי אני באמת אוהבת אותך ואם זה ננצח...). אנסה לרשום לך את המלים. נהיה בקשר בקרוב. שבת שלום ומרושרש, סביוני

סביוני

New member
יואו איזה שיר כפרה!!!!!!!!!!!!!!!!!

אוש היחידה, שתהיי לי בריאה!!!! איזה שיר מקסים. המלים שלו נוגעות (אם כי יש ליריקה יותר דרמטית אבל לא נהיה קטנוניים עד כדי כך...). המוסיקליות שלו סוחפת, מקפיצה... איזו הנאה צרופה. מבטיח בתקופה הקרובה להעלות תרגום לכאן של השיר. תודה שגילית לי שיר מקסים כזה.

n o r

New member
השיר

סביוני שלום, ניסיתי למצוא את השיר גם במזיקה וגם בסבבה ייט לא מצאתי יש הרבה לטיפות, האםתוכל לומר לי במדויק את שם השיר? תודה

סביוני

New member
מתוך המידע שאוש היחידה מסרה:

אני חושב שמדובר בלטיפה ערפאת. כותרת השיר היא מא תרוחש בעיד (את האות שין היא אפילו הוגה בחיריק משום מה, כנראה בשביל המוזיקליות הלירית). את האות ח הם רושמים כמו 7 (מזכיר אות צורת האות בערבית) ואת האות ע הם רושמים לפעמים ב - 3 בגלל דמיון מסוים לצורת האות הערבית. אוש היחידה מסרה משהו על "שאהובה יהיה לידה" בשיר, ובשיר שמצאתי יש הרבה "גנבי" שזה - לצידי, אתי. אז הנחתי שזה השיר, ונסחפתי. איזה שיר יפה. למרות שהמלים שלו ממש לא משהו (אחרי שנרגעת ההתלהבות אני רואה שזה אחרי ככלות הכל סתם שיר פופ מפקיץ בלי הרבה מטען לירי). אבל איזו הקפצה...

סביוני

New member
הנה השיר מתועתק ומתורגם.

השיר מושר בדיאלקט הלבנוני אם איני טועה והוא גם מוצמד כקובץ וורד XP 2003. המשך יום נעים, מסביוני. מַא תְרוּחְשִׁ בַּעִיד - אל תלך מימני / לטיפה حبيبي ماتروحش بعيد يا حبيبي חַבִּיבִּי, מַא תְרוּחְשִׁ בַּעִיד יַא חַבִּיבִּי אהובי, אל תלך, הוי אהובי أنا عايزاك جنبي حبيبي אַנַא עַאיְזַכּ גַ'נְבִּי חַבִּיבִּי אני רוצה אותך לידי, אהובי قرب من قلبي حبيبي אֻרְבּ מִן אַלְבִּי חַבִּיבִּי [בוא] צמוד לליבי, אהובי قرب لي كمان אֻרְבּ לִי כַּמַאן התקרב אליי גם ليالي أنا عشت معاك ف خيالي לַיַאלִי אַנַא עֵשְת מַעַאכּ פִי חַ'יַאלִי לילות [רבים] חייתי אותך/איתך בדמיוני قبل ما أشوفك يا غالي אַבְּלִ מַא אַשׁוּפַכּ יַא רַ'אלִי [עוד] לפני שראיתי אותך, יקר שלי, ولا ثانية تغيب عن بالي וַלַא תַ'אנְיַה תְרַ'יֶּבּ עַן בַּאלִי אף לא לשניה נעלמת ממחשבתי يا حياتي أنا יַא חַיַאתִי אַנַא הוי, חיי! حبيبي وأنت جنبي חַבִּיבִּי וַאִנְתַ גַ'נְבִּי אהובי, כשאתה לצדי الحب كلة بيملا قلبي אִלְ-חֻבּ כֻּלֹּה בִּימְלַא אַלְבִּי האהבה כולה ממלאת את לבי وحبك اغلى ما ليا וַחֻבַּכּ אַרְ'לַא מַא לִי ואהבתך היא [הדבר ה]יקר ביותר שיש לי ليالي على بالي לַיַאלִי עַלַא בַּאלִי לילות רבים [היתה] במחשבתי كل كلمة قلتها لي כֻּלּ כַּלִמַה אֻלְתְהַא לִי כל מלה שאמרת לי: يا دنية قلبي وعنيا יַא דֻנְיַא אַלְבִּי וַעַנְיַא "הוי עולם לבי" يا ليالي حبيبي قالهالي יַא לַיַאלִי חַבִּיבִּי אַאלְהַא לִי בלילות היקרים [לי], אמר לי אהובי: أنتي عمري وأعز غالي אִנְתִ עֻמְרִי וַאַעַזּ רַ'אלִי "את חיי, היקרה שבין שכיות החמדה" سنيني قبلك مرت على عيني סְנִינִי אַבְּלַכּ מַרַּת עַלַא עֵינִי שנותיי לפנייך [לפני שהיכרתי אותך] חלפו על פניי [בלא תכלית] ولا شئ عنك يغنيني וַלַא שַׁיְא עַנַּכּ יַעְנִינִי [והנה עכשיו] דבר זולתך אינו מעניין אותי قلبك وحده يكفيني لو ثانية لقا אַלְבַּכּ וַחְדֹה יַכְּפִינִי לַוּ תַ'אנְיַה לַאַא די לי בליבך בלבד ולו [רק] לשניה [אחת עימי] كفاية أني أشوفك جوايا כִּפַאיַה אַנִּי אַשׁוּפַכ גַ'וַאיַא מספיק שאני אראה אותך ואנשום مالي قلبي وهوايا מַא לִי אַלְבִּי וַהַוַאיַא מה שיש לי הוא לבי ואהבתך خليك على طول ويايا חַ'לִיכּ עַלַא טוּל וַיַאיַא שיהיה לך טוב תמיד רק אתי يا حبيبي بقى יַא חַבִּיבִּי בַּאַא הוי אהובי, הישאר!

tlingit

New member
גם שירים וגם מונחים../images/Emo13.gifכמה אתה מוסיף

משעשעים אותי המונחים החדשים שאתה ממציא לנו
זה כל כך נחמד בעיני.. והנה העשרת אותנו בעוד שיר, תודה
(ושאלה: האם אתה יודע לומר לי מאיזה אלבום השיר הזה לקוח?)

tirza 32

New member
המילים ממש עושות לי חשק לשמוע את

השיר. באמת, פשוט מקסים.

סביוני

New member
לא מתלהב מי יודע מה מהמלים

היא סתם אומרת לו במלים אחרות משהו בסגנון כפרה, ואני מתה עליה, ובבקשה אל תלך, וסלאמת כל טוב, השיר נגמר. כאילו דא?.... אבל אם בכל זאת להתעמק במסר שלו אז: מה זה"אל תלך"? תהיה לצידי, אני רק עליך חושבת, ותישאר צמוד אלי וכאלה? כאילו ה - הגבר שלך לא מת עלייך, לא אוהב אותך אולי, לא מתאים, צריך לסגור ת'בסטה. אז מה את משחקת לו פה את תפקיד המסכנה שאין לה עוד אף דג אחר בים הזה? (נכון שאפשר לשפרש את זה בעוד אופן, כמו: מרוב שמסתנוורים מהאהבה אז לא רוצים שזה ייגמר, התשוקה הזו לנצחיותה...) זה שיר שמציג את האישה באור לא אסרטיבי לטעמי. אום כלתום למשל הרבה יותר אסרטיבית, וגם מבחינה לשונית - יש בשיריה המון מטאפורות ודימויים, שאין בכלל בשיר הזה. אבל מה לעשות, שהוא מדליק במוזיקליות ובקצביות שלו?.... מדליק זה לא מילה. (קוראים לזה נדמה לי "פופ"... וזה תפקידו: לא להיות עמוק מידי, אלא רדוד ומקפיץ).

אתה גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אין, אתה תותח!!! פשוט תותח. אין עליך. נכון השיר מדהים? הקצב שלו חבל על הזמן.....

למעלה