סביבת עבודה ל java :

shakedunay

New member
סביבת עבודה ל java :

אני כרגע עובד עם forte של sun ורציתי לדעת האם יש סביבה עדיפה עליה? forte טובה אבל הבעיה שלה היא שהיא כתובה ב java ולכן היא מאוד מאוד מאוד איטית. האם סביבת העבודה של borland עדיפה? אני מדבר על jbuilder וגם אני רוצה לדעת האם יש גירסה של jbuilder שהיא על דיסק והאם יש הבדל בינה ובין הגיסה ללא הדיסק. לפי מה שהבנתי יש גם את סביבת העבודה kawa שהחברה שעשתה אותה נקנתה ע"י macromedia ועכשיו יש במקומה את jrun מה היא בקיצור חוות דעתכם על סביבות הפיתוח השונות ועל איזו אתם ממליצים אני לא מבקש קישור או משהו כזה(תשאירו לי את העבודה של לבצע את העבירה). בתודה מראש לכל הממליצים

voguemaster

New member
בגדול Jbuilder

הסביבה לטעמי הכי טובה (וגם לדעת רבים אחרים). היא כתובה בג´אווה ד"א. גם Kawa לא רעה.

shakedunay

New member
kawa עדיין נמכרת?

אני טועה או שמקרומדיה קנו אותה ועשו במקומה את jrun איך jrun ? טובה?

forte מאד איטית וכבדה באמת....

היא מבוססת על NetBeans - תנסה אותה, אולי יעבוד לך יותר מהר. JBuilder באמת מוצלחת, אבל יקרה. את קאווה אני לא מכיר, אבל אני ממליץ בחום לנסות את jEdit - גם כן תוכנת Java, אבל רצה מהר, תוכנה קטנה ויעילה (הורדה של 1.5 מגה בערך), מערכת plugins שמוסיפה כמעט את כל התכונות שיש לJBuilder. רק אין בה עורך גרפי למסכים. הפתרון שלי - אני עובד שותף עם jEdit, ומעצב רק מסכים שאני צריך ב Forte או NetBeans, שומר את הקוד, ומעביר אותו ל jEdit
הכל חינם-אין-כסף, ועובד לי גם על הלינוקס וגם על החלונות.

NightFears

New member
NetBeans

אני אישית כבר שנתיים משתמש בסביבה זאת ומאוד מרוצה ממנה. התוכנה היא open-source, כתובה ב-Java - וכל היתרונות שנובעות מכך. Forte בעצם הינה גירסה של NetBeans, שבנויה למכירה. אני כבר מזמן לא ראיתי Forte עצמה, אבל מעריך שהיא נותנת אותן האפשרויות - אולי חלקי הקוד יציבים יותר(הכוונה היא לגירסה החינמית של Forte) - וכתוצאה מעודכנת פחות מ-NetBeans. בעבר ניסיתי כל מיני סביבות, והטובה מכולם הייתה Symantec Visual Cafe(לפי דעתי, לפחות). אבל היא כבר מזמן נמכרה לחברת WebGain, ששינתה אותה לרעה. צריך גם להוסיף, שהיום NetBeans כוללת הרבה יותר תכונות יעילות מ-VC של אז... הבעייה של המהירות היא לא באמת בעייה של המהירות, אלא כמות הזיכרון. יש לך בטח 128? קנה עוד 128 ותתפלא מקפיצה עצומה ב-perfomance. וכמובן, תשתמש ב-J2SDK 1.4 שמהירותה שופרה בהרבה יחסית ל-1.3 אני עד כדי כך מרוצה מהסביבה הזאת, שכבר שנתיים לא ניסיתי שום דבר אחר. למשל, איזה jbuilder יוכל לעבוד גם ב-windows וגם ב-Linux עם ממשק יחיד ובלי הגדרות נוספות(נו, כמעט)? חוץ מזה יכול להמליץ לך רק Emacs שהוא הגדול מכולם =) בהצלחה.

למעלה