סביבת עבודה ל- ++C על Linux

נועם ח

New member
סביבת עבודה ל- ++C על Linux

מישהו פה מכיר סביבת עבודה טובה ל- ++C על Linux? אני מחפש סביבה נוחה שמאפשרת כתיבת קוד, עושה Highlight, מאפשרת לדבג כמו שצריך וכו'. ניסיתי את KDevelop, ויש המון באגים: הסמן נעלם לו פתאום, כשמדבגים לא רואים את כל המשתנים ועוד. ניסיתי את CBuilderX של Borland, וגם הוא עשה בעיות כשניסיתי לדבג. ניסיתי את SourceNavigator לפי המלצה של חבר, וגם הוא עובד בצורה די מוזרה. מתי כבר יהיה משהו ברמה של ++VC ל Linux???

pertal

New member
יש את האדיטור kate שהוא

גם מדגיש, גם נותן לך גישה גראפית לסייר קבצים ככה שנח לפתוח קבצים וכו, וגם נותן לך גישה מתוך העורך אל הקונסול, ככה שאפשר לקמפל לדבג וכו מתוך העורך (וגם להריץ מן הסתם)

selalerer

New member
אני עבדתי עם emacs, אם את לוחץ F1

יש tutorial נחמד, ואני מניח שתמצא עוד הרבה ברשת. הוא עושה highlight וגם אפשר לדבג דרכו. לטעמי emacs+GCC+GNU make עושים את העבודה נהדר.

antidot

New member
יש על זה בדיחה

EMACS is a great operating system, but it lacks a good editor סתם.. סתם...

desertboy

New member
בנוסף

יש גם : kdevelop , anjuta , vim (gvim ,kvim) ,eclipse + cdt ועוד כמה בקיצור לא חסר , תבחר משהו ותלמד להשתמש בו מבלי שאחרי יום תגיד שהוא לא ברמה של VC .

DecayCell

New member
../images/Emo45.gif

אני מוסיף המלצה על Eclipse. נראה שאני חסר הכישורים הדרושים לכתוב תוכנה בעורכים מסובכים כמו emacs ו-vim...

נועם ח

New member
תודה על המוסר

אבל הייתי מעדיף שבמקום לזרוק הרבה שמות, מתוכם Kdevelop שאותו הזכרתי שאני מכיר, תמליץ על סביבה טובה שיהיה לי כדאי להשקיע את הזמן וללמוד אותה. שמעתי ממישהו על eclipse, האם היא נחשבת טובה?

DadleFish

New member
אין ללינוקס סביבת IDE ברמה שנותן

היום VS.NET, אם מצרפים לו את Visual assist וכלים כמו DevPartner. אחרי שהבהרנו את הנקודה הזו, בוא נמשיך. יש סביבות לא רעות ל-LINUX, כמו שאמרו לך פה - ECLIPSE, ANJUTA, ואפילו KDEVELOP תופסת צורה לא רעה. אני אוהב לעבוד עם Visual SlickEdit כי היא מאוד דומה ל-VS, אבל קח בחשבון שהיא עולה כסף.

למעלה