סביאנס

MOODYFA

New member
סביאנס

עוד שאלה, איך כותבים סביאנס באנגלית.. אני רוצה להוריד מהאי מיול.. savianas? תודה טלי

אמרוקאי

New member
../images/Emo45.gif האיות נכון מאוד, אבל

יש הטוענים שסביאנס זה לא פלמנקו. מישהו יכול להאיר את עיני בנושא הזה?

תלוי איך מסתכלים על זה...

אם מסתכלים בעין היסטורית הרי שבמקור היה הפנדנגו שהיה צורה מוסיקלית כאשר לאותו פנדנגו בגירסה המושרת שלו קראו סיגדייה. (ראה הסיגדייה הנפלאה של ביזה באופרה כרמן). הסביאנס הוא ריקוד קסטילאני שהתפתח מהפנדנגו והסיגדיאס. מהפנדנגו נלקח המשקל המשולש ומהסיגדיה (הוורסיה המושרת), נלקחו המשחקים בקצב שכן הגיטרה מלווה לרוב ב 3/4 בעוד שהצעדים הם ב 6/8. זוית ראיה אחרת, היא פשוט להביט על עוויית פרצופיהם של רקדנים כאשר הם נדרשים להופיע עם סביאנס... כמעט ניתן לשמוע אותם אומרים: "זה פלמנקו זה?"
כנראה בגלל הצעדים הקבועים והמשקל הקבוע, ריקוד זה נכנס מצד אחד לפלמנקו אבל מצד שני נתפס רק כריקוד של מתחילים. אני זוכר בכמה חלטורות זריזות, כאשר יושבים עם הרקדנים וכאילו חושבים: מה נעשה? מה נעשה? טוב, נדפוק איזה שתי סביאנות ויהיה בסדר...

Gods Wave

New member
אני חושבת

שסביאנס הוא בהתחלט חלק מהפלמנקו אין לי הבנה כל כך היסטורית של הפלמנקו, וגם לא מבחינה מוסיקלית.. אבל גם בהרגשה שלי וגם ממה שקלטתי זה חלק אפילו בלתי נפרד מהפלמנקו. ואני לא חושבת שהוא נחשב ריקוד של מתחילים, והסיבה שהוא טוב לחלטורות (על בשרי אני מכירה את זה) זה כי הוא ידוע והוא לא מצריך יותר מדי מאמץ. אני זוכרת שכמה וכמה פעמים המורה שלי היתה אומרת לי על איזה כוראוגרף או משו שהאודישן ללהקה שלו היה לעשות סביאנס פעם איטי פעם מהיר כדי לבדוק כמה טכניקה וגם יכולות אומנותיות כביכול, כי באמת הסביאנס, כמה שהוא נראה פשוט, מצריך עבודת טובה ויסודית.

flamenca

New member
sevillanas

אז קודם כל: סביאנאס הוא מחול עממי!!!! הוא לא פלמנקו. הוא שייך לאסכולת ה- bailes regionales, בדומה לריקודים כמו הקסטיליאנה, הצ'רדה והמחולות הבסקים. הסביאנאס תפס מאוד חזק את האנשים העוסקים בפלמנקו מכמה סיבות: 1. קרלוס סאורה עשה על זה סרט 2. ענקי הפלמנקו ביצעו גירסאות משובחות, הן לשירה, לנגינה ולריקוד. 3. אנטוניו הגדול )כך לפחות מסופר( היה עושה אודישנים ללהקתו על ידי סביאנאס - בטענה )המאוד מוצדקת לדעתי( שמי שיודע לרקוד סביאנאס טוב, יכול לרקוד הכל. רשימה זו אינה מסודרת לפי סדר חשיבות ורק נימה קצת אישית - אני מאוד אוהבת סביאנאס, וזה ריקוד לא פשוט בכלל, המצריך המון טכניקה, המון כימיה טובה עם הבן/בת זוג לריקוד, ובנוסף - כדי שיהיה יפה באמת, את כל מה שיש לאומן בפנים להציע, שלא יסולה בפז!

flamenca

New member
תוספת...

תרומה נוספת לבלבול היא התפתחות 2 צורות של סביאנאס - flamencas ו- boleras הבולראס הוא של אסכולת ה- escuela bolera ובגדול הוא חלק עליון פלמנקו, וחלק תחתון )עבודת רגליים( של בלט קלאסי. הפלמנקה מכונה כך בעיקר בגלל המוזיקה שהתפתחה ותנועות הריקוד שנכנסו, אבל בעיקרון פלמנקו במקורו הוא ריקוד של רקדן יחיד )כיום יש כוריאוגרפיות ללהקות שלמות, אבל במקור פלמנקו רקדו סולו(, ומחולות בזוגות הם מחולות עממיים )ובאותה נימה אני גם אציין שהשימוש בקסטנייטות היה מקובל במחולות העממיים בלבד, עד שהוא החל לחלחל לתוך הפלמנקו בזכות אומנים וירטואוזים כמו פילאר לופז וכרמן אמאיה( ומצד שני, כל הפלמנקו הוא סוג של bailes regionales, שכן הוא הפולקלור של אנדלוסיה, אז בעצם אולי זו בעיה של הגדרה? לסיכום - סביאנאס ריקוד מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא משנה כיצד תגדירו אותו

שאלה: אם זה ריקוד קסטיליאני למה

זה נקרא סביאנס (יענו הריקוד של סביליה)? אני גם לא כל כך מסכים שזה לא פלמנקו. כבר היה פה הרבה פעמים דיונים על מה זה פלמנקו ומה לא, מה זה פורו ומה לא. כבר הגענו למסקנה שהפלמנקו הוא אינטגרטיבי ויש לו מקורות השפעה שונים. גם הפנדנגו לדוגמא הוא במקור מחול ספרדי לא של החיטנוס (אפשר לשמוע אותו אצל ויואלדי נדמה לי), אבל אף אחד לא יטען כיום שזה לא פלמנקו.

זו באמת שאלה מעניינת.

לפי מה שכתוב כאן www.cyberspain.com ולא רק באתר זה, הריקוד הוא במקור מקסטיליה. אולי הוקדש לסביליה או משהו כזה. בכל אופן נטען כי קבוצת אחים בשם reyes הם אלו שלקחו את הריקוד שהיה בנוי מבית או ממיקשה אחת רצופה והפכו אותו לריקוד המוכר במתכונת ארבעה בתים. אני דרך אגב מעולם לא טענתי שהוא לא שייך לפלמנקו, נהפוך הוא. באשר לפנדנגו, אכן מדובר בריקוד קדום הרבה יותר מהפלמנקו וניתן לשמוע הרבה דוגמאות ביצירותיו של דומניקו סקרלטי. סקרלטי היה בנו של אלכסנדרו סקרלטי, מוסיקאי איטלקי חשוב (אנו מדברים על תקופות הרנסאנס והבארוק, ללמדכם עד כמה עתיקים חלק מהמחולות בפלמנקו). דומניקו בין כל מסעותיו הופיע בטקס האירוסין של נסיכה אנדאלוסית בשם מריה ברברה שהיתה נסיכת אסטוריאס ואח"כ כאשר נישאה, לקחה אותו איתה למדריד, שם בילה את שארית חייו וכמובן שהושפע מאוד מהמוסיקה הספרדית, כך שהרבה יצירות שלו מבוססות ממש על מקצבים ומוטיבים מלודיים ספרדיים כולל פנדנגו.

flamenca

New member
שים לב...

לא אמרתי שזה ריקוד קסטיליאני, אמרתי שזה מחול עממי, כפי שהקסטיליאנה היא מחול עממי של קסטיליה

למעלה