סבח אל חיר

אני זוכר את העניין של נומי בצרה

שזה סוג של תה, שכל פעם שהייתי מצונן אימי ז"ל הייתה מכינה לי.... וזה היה הדבר הכי יפה והכי טעים בכל פעם שהייתי חולה. באהבה ממני,

lmns

New member
סייח יקר..נומי בצרה הוא לימון פרסי.

הפרסים משתמשים בו לתיבול התבשילים. יש לזה טעם חמצמץ. גם אני זוכרת את המשקה שהיו מכינים מנומי בצרה להרגעת כאבי בטן. אני חושבת שגם העירקים משתמשים בו לתיבול תבשילים. מוכרים אותו בארץ .

סועד

New member
נומי בצרה משמש לתיבול מאכל דגים

בשם מחווה. בברכה סועד

סועד

New member
לסנשיין שלום

האם את מתכונת לתרופות סבתא? אם כן אז יש הרבה. בברכה סועד.

פרטי ונמקי

מענין התרופות סבתא ! אבל מענין אותי לדעת האם היה למשל שימוש באבנים כמו קריסטלים וכדומה

סועד

New member
קמיעות

יהודי עירק מאמינים בכל מיני קמיעות. למשל "הסמבוסקייה" זו מן כרית קטנה בצורת משולש כנראה צורת הפירמידה בהרבה תרבויות יש לה השפעות מיסטיות, המשולש הזה מכיל עשבים המשמשים להברחת שדים רוחות ועין הרע וגם שמים שם חתיכת נשל של נחש. את הסמבוסקיי שמים בכיס או במכונית. ותשאלו מהיכן משיגים נשל של נחש? במקרה הזדמנתי לגן הזואולוגי, ושם שמתי לב שאנשי הגן מוכרים את הנשל, מסתבר שיש עוד עדות שמאמינות בדברים הללו. אחד מסוגי הצמחים שמכניסים זהו הזדב, בעברית פיגם ויש שקוראים לו רודה, או בתימנית שאדב. מה דעתך סאנשיין על מה שכתבתי האם ידוע לך על כך דבר. בברכה סועד.

לגבי הזדב

אני מכירה גם אם שמת לב צורת עלי הזדב הוא של חמסה לגבי נשל הנחש מודה ומתוודה בחיים לא שמעתי

סועד

New member
תודה על הקישור שהבאת על הפיגם

הרבה עצות יש שם כדאי ליישמן. בברכה סועד.

סבח אלנור

סאנשיין יקרה! האם כוונתך למשהו שרווח אצל העיראקים בלבד? כמובן שיש , שמעת על המושג "ישתם ריחי" ? את זה ראיתי רק בעדה שלנו , כאשר נזהרו מלחשוף תינוק לריח כלשהו בושם וכדומה, כי אז התינוק היה בוכה יומם וליל חומו היה גבהה והגיע לסכנה של ממש. לכן.....קאנו ידלקולו מאי בלעתבה מל בית וידהנונו באידו וברג'ולו ובטנו והנה אחרי זמן מה התינוק היה חוזר לאיתנו. ואשרי המאמין. מחלה נוספת שמאפינת אותנו היה "הטרקה" הטרקה הזאת היתה הסיבה לכל המחלות הנפשיות, והמחלות המדומות שלא היה להן הסבר ,והתרופות היו שונות ומשונות משתן רגיל ועד חלב אתונות אפר סיגריות ,שב,טינכווה, כרכם,דהשייי,סמבוסקיי, טלסם ,כתיבי, פחם אל דסט ועוד ועוד.....וגם נקעה ושרב מאיה. בחיבה עזה יוסיסיסי

אני יודעת

שאם למישהו היה בעיה בעין כמו שעורה היו משפריצים חלב משד של אישה אל העין וזה היה מחלים

נדמה לי שהביטוי

עֵינוּ טִלְעַאנַה פירושו "חצוף". אבל אתה, בלי ספק, טוב יותר ממני. יהודה כץ

לא סנשין טעית. זה לא קשור לשובבות

חיננית. המילה נע'ל יש לה משמעות נלווית שלילית (ממזר) שלא התכוונת לה.

למעלה