סבוריאה

Mishkafofer

New member
סבוריאה

שלום לרופאים הנכבדים אני סובל מסבוריאה בקרקפת, אף וכנראה גם חזה. בעבר לפני שטופלתי זה היה מתבטא כך: בזמן ריצה הראש היה מתחיל לגרד בטירוף, וגם קצת על הידיים. לפעמים אני היתי מתרגש וגם הייתי מרגיש כך בראש. כשחם התופעה גם יכולה לבוא. אדמויות על החזה שהגיע עד כדי קילוף קל. הלכתי לרופא עור והוא הסביר שיש לי סבוריאה וממנו קיבלתי טיפול עם ניזורל. 1. קרקפת: אני מטופל בשמפו קטקנוזול, השפיע ממש טוב והגירודים די נדירים, משתמש פעם בשבוע. 2. אף: יש אדמומיות וקילוף, אבל אני משתדל לנקות זאת בעדינות עם מי פנים ושם קרם, יש ימים שהכל נקי, למדתי לא לגעת בסבונים מגרים והמצב די תחת שליטה. 3.הבעיה שלי היא עם החזה. יש לי על החזה אדמומיות שהופכת לגרד וקצת קילוף (קילוף מגיע בשלב מתקדם). לגבי החזה הוא אמר שאין יותר מדי מה לעשות. הוא ממליץ: 1. בזמן מקלחת למרוח קצת שמפו קטקונזול(ניזורל) על החזה. 2. נתן לי קרם מולטידרם למריחה, אבל אמר כשהמצב ישתפר אז להפסיק. הבעיה היא שמולטידרם מכיל סטרואיד, לכן אני מעדיף להשתמש בו בצמצום. ניסיתי בעבר גם ביפונזול אבל הוא עזר קצת.גם לטבעקוטן היתה השפעה טובה אבל זמנית. ניסיתי גם קרם ניזורל (המקורי של יאנסן סילג) הוא גם עזר מאוד אבל גם חזר. טיפ נוסף שקיבלתי מרופא: לא להתעצבן, לא לשתות חומרים ממריצים כגון קפה, קולה, פטל וכו' אז השאלות שלי: 1. האם האבחון צודק? האם זה באמת איתי לנצח? במיוחד על החזה. 2. האם הטיפול הוא נכון? האם אפשר לעבור לתרופה אחרת שהיא לא סטרואיד כמו קרם ניזורל? 3. האם יש מזונות נוספים שעלי לא לגעת בהם? 4. האם קיים טיפול משלים (מבוסס מדע כמובן) שיכול להמעיט את התופעה, אני מדבר על קרמים OTC או חומרים טבעיים שאמורים לדכא את התופעה על החזה?

תשובות לשאלות 1-4

1. א. לא יודע. זה מה שהרופא שלך אמר לך על כל פנים. ב. אם זו סבוריאה - מדובר במחלה כרונית עם החמרות לפרקים 2. נשמע נכון - ונשמע שעוזר לך. כן . אפשר - בעיקר כשהמטרה היא למנוע מזה לחזור . 3.לא ידוע לי 4. לא מכיר

למעלה