סבא סביח

סבא סביח

כתבה: תמי שם טוב
איורים :שמרית אלקנתי
בהוצאת כנרת זמורה ביתן /2017
יעל קר שלחה לנו כתבה על הרקע לספר "סבא סביח "
הכתבה מעניינת מסקרנת ,ומאירה וממליצה לקרוא .
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/848/182784539/תרבות_ואמנות/ספרות_לילדים_ולנוער.
ומה בספר המפתיע .
מהו הסביח ?
ואיך המנה קיבלה את השם סביח .
ארוחת בוקר משפחתית,היתה נהוגה בעירק,מורכבת מביצים קשות,תפוחי אדמה,פרוסות חצילים מטוגנים,סלט ירקות קצוץ.לזה נלוו עמבה,פטרוזליה,טחינה חומוס חריף /סחוג לבחירה ופיתות.כך הסביר סבא סביח לנכדיו התאומים' קרן ואור שרצו להבין איך זה שנתנו לסבא שלהם שם של מאכל .
תשובתו הפתיעה את התאומים,גם אותי .
עולה שהגיע מעירק ושמו סביח' החליט לפתוח דוכן ולהתפרנס מארוחת המשפחתית שאותה הכיר כול כך טוב.הוא פתח דוכן ברמת גן,הכין את מרכיבי הסביח,וחיכה לקונים.הריח,המראה,הסקרנות למשהו חדש,עוררו את החושים ובלוטת הטעם,ולשמחתו של העולה מעירק התורים הלכו והתארכו,ובעוד שהתורים התארכו כנראה סבלנות האנשים קצרה,או אולי החשש שיגמרו המנות,רף הצעקות לבעל הדוכן נשמעו מרחוק סביח סביח כאומרים:'בעל הבית אל תשכח גם אותנו ."וככה ברבות הזמן "נדבק השם שלו למאכל"
כך הסביר סבא סביח לנכדיו,שכעת הבינו את אשר קרה,"שם פרטי,הפך לשם מאכל". עוד סיפר סבא של קרן ואור :.
כאשר עלה לארץ,רצו להחליף את שמו לצבי,סבא התעקש וסירב סירוב מוחלט ,דרך אגב הוא מספר שבעלי השמות סביח או סביחה שהסכימו להחליף את שמם ,קיבלו שם עברי -צבי ולבנות צביה.ולשאלתם מה פירוש סביח ענה אילת השחר "קרן אור הראשונה של הבוקר "

סבא סביח והסביח .
איורים חייננים -ספר עם טעם של עוד
.

סבאים

"סבא השמן וסבא הרזה"של ליהי לפיד
איורים יזהר כהן
בהוצאת כנרת זמורה ביתן דביר/2011.

ש לי שני סבאים ,
ולשניהם קוראים אברהם "

סבא מסתיר הכול עם הגב"

נבו זיו
איורים :שחר קובר
ידיעות אחרונות ספרי חמד/2017

"סבא מרכיב אותי על האופנים שלו,
הוא מקדימה ,
אני מאחוריו,
אבל אני לא מצליח לראות כלום,
כי סבא מסתיר הכול עם הגב. "

הזרה 111

New member
ספר "סבא יאשקה מציל את החוף" - מאת יוסי אבולעפיה

"כשאודי ותמר הולכים לבקר את סבא יאשקה, הם משתדלים תמיד להביא לו משהו שיוכל להשתמש בו להמצאות שלו, הפעם הם הביאו לו ברווז עשוי עץ. יאשקה לא התפעל, ובכל זאת שמח לבואם: בעזרתם יעביר את ההמצאה החדשה שלו מן הצריף אל הים. כשנשמע מרחוק קול טרטור מכונית, יאשקה מתחלחל... הוא בטוח שיזמים עומדים להתנפל על החוף ולהפוך אותו לאתר בנייה. סבא ישקה מגייס את כישורי ההמצאה והאלתור שלו, וגם את אודי ותמר, והכול כדי שהחוף יישאר נקי ושקט ונעים לעולמי עולמים, כמו שהוא היום."
&nbsp
&nbsp

הזרה 111

New member
סיפורי סבא - דידי פרימור

שם ההוצאה: אוריון
שם המאייר: אורי גינזבורג
&nbsp
"הּוא מַצְחִיק, הּוא אַּמִיץ, הּוא נָדִיב וּמֻכְשָׁר.
לִפְעָמִים שַׁכְחָן, יַלְדּותִי וְנִמְהָר.
הּוא נֹושֵׂא אִּתֹו אֹוצָר, נִּסָיֹון שֶׁל שָׁנִים,
שֶׁכֻּלֹּו סִיּפּורִים מּוזָרִים וּמְשֻׁנִּים.
&nbsp
מבחוץ הוא נראה כמו סבא. מבפנים יש לו נפש של ילד.
הוא נלחם בפחדים בלונה פארק ובאויבים רחוקים בלב ים. כדי להספיק לעשות הכול הוא לעולם לא ישן, ובשעות הפנאי הוא מתעקש לשיר, אף-על-פי שאפילו ראש הממשלה הוציא צו מיוחד שדורש מהזייפנים להפסיק...
אבל יותר מכול (אולי חוץ מהשמן הסודי שלו) הוא אוהב את הנכדים.
בתוך כל סבא מסתתרים להם סיפורים מופלאים שממתינים להזדמנות לצאת לאור. אלה הסיפורים של סבא יעקב."
&nbsp
&nbsp

הזרה 111

New member
שיר>>> אני הסבא של עצמי

&nbsp
השיר: https://www.youtube.com/watch?v=Tw0iMSEbncQ
&nbsp
אני הסבא של עצמי
מילים: דניאל לפין
לחן: נפתלי אלטר
&nbsp
לפני שנים רבות כשהייתי איש חופשי
התחתנתי עם גרושה יפה שאהבה אותי
לגרושה הייתה ילדה גדולה וגם יפה
היא נדלקה על אבי וזה נגמר בחתונה
&nbsp
אבי הפך להיות לחתני,
בתי שהיא אשתו עכשיו הפכה להיות אמי
&nbsp
טולולום טולולום טוטולו לה לה לה
&nbsp
ואם לא די בכך נולד לי בן חמוד
מה שהפך מצב מביך מרע לדי אבוד
הבן שלי נהיה הגיס של האבא שלי
וכך ילדי שרק נולד נהיה הדוד שלי
&nbsp
לאשתו של אבי נולד בן קצת אטי
שמיד נהיה נכדי כי הוא הבן של בתי
&nbsp
טולולום טולולום טוטולו לה לה לה
&nbsp
עכשיו אשתי היא גם אמי וסבתא של בתי
וזה מפחיד כי עכשיו אשתי היא גם סבתי
ובגלל שבן אבי גם הפך לאח של מי
של בתה של אשתי שהפכה להיות אמי
&nbsp
ואם אמי היא סבתי עכשיו אני נכדה
וכשאני חושב על זה אני חוטף בחילה
כי הפכתי למקרה מאוד בלתי טבעי
כבעלה של סבתי אני הסבא של עצמי
&nbsp
אני הסבא של עצמי... אני הסבא של עצמי...
וזה נשמע לי דימיוני
אבל זהו אני
הסבא של עצמי
כן, זהו אני - הסבא של עצמי.
&nbsp
אני הסבא של עצמי...

הזרה 111

New member
הידד אני סבא / מאת דודו דותן

יצא לאור ע"י הוצאת ידיעות אחרונות, בשנת 1995.
&nbsp
"סבא הוא ראש המשפחה וסבתא היא הראש שלו....
&nbsp
השנים שסבתא מורידה מגילה לא הולכות לאיבוד היא מעבירה אותן בשמחה לחברות שלה..."
&nbsp
&nbsp

הזרה 111

New member
"הגשם של סבא אהרן" / מאת מאיר שלו

"
פעם אחת בא החורף, אבל גשם לא ירד ולא היו עננים. "העננים גרים במערה על ראש ההר," אמר סבא אהרון לחבריו, "צריך לעלות לשם ולבדוק מה קרה." "אנחנו לא מאמינים לך," אמרו החברים, "תמיד יש לך כל מיני סיפורים משונים." אבל סבא אהרון התעקש, אמר שאין ברירה ומוכרחים. "
&nbsp
בצורת, מחכים לגשם!  סבא אהרן מספר שכל העננים נתקעו במערה שבהר וחייבים לחלץ אותם.
סבא נחום וסבא יצחק בכלל לא מאמינים לסיפורים שלו. 
למרות זאת, בזכות חברותם ארוכת-השנים, יוצאים  השלושה להרפתקה בהר - יחד עם הפרה המהירה-עד-מאוד והארנבת קלת-הרגליים.
האם בכוחות משותפים יצליחו לשחרר את העננים הכלואים במערה ולהביא את הגשם?
&nbsp
&nbsp

הזרה 111

New member
המגרות של סבא / שמואל צור

'המגרות של סבא' מאת שמואל צור, מכיל עשרה סיפורים ושירים קצרים העוסקים בחיי היום יום של ילדים וילדות. בספר שנכתב מנקודת ראותו של סבא שמואל באה לידי ביטוי התקשורת הבין דורית אשר מתנהלת בקצב שונה מזה המתקיים בין הורים וילדיהם, ומביאה לידי ביטוי צדדים נוספים בעולמן של הדמויות הפועלות, אשר לא תמיד באים לידי ביטוי בתקשורת שלהם עם בני דור הביניים. מועברים בקריאה מסרים וערכים של חברות ושיתוף, אהבה ואכפתיות, דאגה לזולת ועוד. הספר נפתח בהקדמה קצרה וקסומה שנדמה שילדים ימהרו להזדהות עם תוכנה ומתארת את חדרו של הסבא ומתמקדת במקום ממנו מגיעים כל הסודות שהוא מכיר: ארון המגירות בחדרו. בתוך ארון ישן וכבד, שוכנות מגירות בגדלים שונים המכילות קסמים שרק סבא מכיר ויכולים להפוך לסיפור או לשיר, לצעצוע, חיית מחמד, חלום או זיכרון ישן. סבא פותח תשע מגירות שונות המכילות שירים, סיפורים וזיכרונות ומציג את תוכנן לקוראים הצעירים. בין הסיפורים "כולם שווים" על יוני שמלמד את אלון המלך הכיתה לקח שלא יישכח והסיפור על ה"ניצחון" של יואב והזיכרון של סבא שמואל. מתאים לילדי הגן והכיתות הנמוכות. (איורים ססגוניים: דני קרמן, הוצאת טפר)'.
(זהר נוי).
&nbsp
&nbsp

הזרה 111

New member
המאפייה של סבא / מאת: אוברי דיויס

איור: דושאן פטריצ'יץ' / הוצאה לאור: כנרת, זמורה-ביתן, דביר / תרגום לעברית: אירית -ארב.
&nbsp
"בני עוזר במאפיה של סבא מידי בוקר. כאשר מסביר סבא לבני למי צריך להודות על הלחמניות הנפלאות, מניח בני מידי שבוע שקית מלאה לחמניות בבית הכנסת, ואלוהים אוכל אותם בתיאבון – או שכך לפחות בני חושב."
&nbsp
"כולם אוהבים את הלחמניות שסבא של בני אופה, אבל בני מוטרד - למה אלוהים לא יכול לטעום מהלחמניות הנפלאות? הרי גם הוא שותף .
&nbsp
לבני יש רעיון, אבל עכשיו תורו של סבא להיות מוטרד - מי אוכל את הלחמניות שבני משאיר כל יום לאלוהים ?
&nbsp
המאפיה של סבא הוא סיפור שמקורו במעשיה יהודית עממית מספרד, שהפכה לאגדה על רבי יצחק לוריא, הוא האר"י הקדוש ."
&nbsp
&nbsp

סבא טס בחללית

שוש כרמל
איורים :יונת קציר
הוצאת אורין /2008
סיפור הכתוב ברגישות רבה ועוסק באובדן
"הנה, כאן". סבתא שלפה מהארון את האלבום שגורי כה אהב,הצמידה שפתים ונשקה את התמונה מהטיול לחרמון-התמונה של סבא וגורי זורקים שלג ומתגלגלים מצחוק .
גורי הסתכל בתמונה ובסבא הצוחק איתו. הוא חייך מבעד לדמעות שבעיניו. "

עץ הכוכבים

https://www.youtube.com/watch?v=pfcHRN78o_E
מילים: לייב מורגנטוי
לחן: נורית הירש
תרגום: יורם טהרלב

"לסבי ישנה חצר ועץ אחד נפלא בה
אין כמוהו בעולם כך אומר לי סבא
לא פירות עליו צומחים כי הרי ממילא
הפירות סופם לרקוב מי צריך את אלה?

זהו עץ של כוכבים מאירי עיניים
שם צומחים הם וגדלים כמו על השמיים
כשמראים לו תפוחים, כל תפוח דוב הוא,
הוא מראה את כוכביו ואומר: מה טובו."

קישור :https://shironet.mako.co.il/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=383&wrkid=2570

יעלקר

Well-known member
מנהל
המגרה השלישית של סבא/ ג`ודי טל /ידיעות ספרים

&nbsp
מכל המקומות בעולם, אורי אוהב את הבית של סבא וסבתא. שם מותר לו ללכת לישון מאוחר ולאכול ממתקים מהקופסה מגרמניה, ככל שירצה. ישנו רק מקום אחד בבית, שבו אסור לו לנגוע: המגרה השלישית בשולחן-הכתיבה של סבא. המגרה הזו נעולה, אסור לפתוח אותה. יום אחד, גילה אורי את המפתח למגרה השלישית. מאותו הרגע הכול נראה לו אחרת: סבא, גרמניה, העולם…הספר קיבל פרס זאב לספרות ילדים

יעלקר

Well-known member
מנהל
סבא השמן וסבא הרזה/ ליהיא לפיד / כנרת

&nbsp
&nbsp
סַבָּא הַשָּׁמֵן וְסַבָּא הָרָזֶה הֵם טִיפּוּסִים שׁוֹנִים לְגַמְרֵי. הָאֶחָד תָּמִיד מְחַפֵּשׂ הַרְפַּתְקָאוֹת, מַמְצִיא סִפּוּרִים, וְהַבֶּטֶן שֶׁלּוֹ הִיא כְּמוֹ עָנָן שֶׁל קַצֶּפֶת. הַשֵּׁנִי אוֹהֵב דְּבָרִים קְבוּעִים, יֵשׁ לוֹ הַרְבֵּה מַחְשָׁבוֹת רְצִינִיּוֹת וְאֶצְלוֹ לֹא אוֹכְלִים שְׁטוּיוֹת. וְכָכָה הַנֶּכְדָּה שֶׁלָּהֶם אוֹהֶבֶת אוֹתָם, וְנֶהֱנֵית לְדַלֵּג בֵּין שְׁנֵי הָעוֹלָמוֹת.
אֲבָל יוֹם אֶחָד הַסַּבָּאִים שֶׁלָּהּ מַתְחִילִים לִהְיוֹת דּוֹמִים פִּתְאוֹם. אֵיךְ זֶה קוֹרֶה? וְהַאִם הִיא תַּצְלִיחַ לְשַׁכְנֵעַ אוֹתָם לַחְזֹר וְלִהְיוֹת כְּמוֹ שֶׁהָיוּ פַּעַם — כָּל אֶחָד יָחִיד וּמְיֻחָד?
&nbsp
הָעִתּוֹנָאִית וְהַסּוֹפֶרֶת לִיהִיא לַפִּיד, מְחַבֶּרֶת רַב־הַמֶּכֶר לַחַשׁ הַקְּסָמִים, הִיא הַנֶּכְדָּה הָאֲמִתִּית שֶׁל סַבָּא הַשָּׁמֵן וְסַבָּא הָרָזֶה. הַרְבֵּה שָׁנִים הִיא סִפְּרָה עֲלֵיהֶם לִילָדֶיהָ, וְעַכְשָׁו הִיא מְסַפֶּרֶת עֲלֵיהֶם גַּם לָכֶם, בְּגַעְגּוּעַ וּבְאַהֲבָה.
יִזְהַר כֹּהֵן, בְּאִיּוּרָיו הַנִּפְלָאִים וּמְלֵאֵי הַחָכְמָה, יָצַר שְׁתֵּי דְּמוּיוֹת שֶׁיַחַד הֵן כָּל הַסַּבִים שֶׁבָּעוֹלָם.

יעלקר

Well-known member
מנהל
איך עושה סבא /נירה הראל /עם עובד

&nbsp
&nbsp
איך עושה כלב? סבא שואל.
דה, דה, דה, עונה מיכאל.
כלב נובח האו, האו, סבא אומר.
האו, האו, מיכאל חוזר.
&nbsp
&nbsp

יעלקר

Well-known member
מנהל
סבא מרחוב העפיפונים הכחולים /שלומית כהן / הוצאת עם עובד

יעלקר

Well-known member
מנהל
סבא בישל מרק / הראל נירה /הקיבוץ המאוחד

&nbsp
סבא יושב בבית לבדו. הוא עצוב. כדי להתחזק הוא מחליט להכין לו מרק אפונה. ריח המרק נודף למרחוק ועד מהרה מתמלא ביתו של סבא בנכדים, שכנים ועוברי אורח. סיפור על בדידות ועצב ועל האושר שבנתינה וביחד.
&nbsp
&nbsp

יעלקר

Well-known member
מנהל
פיקניק עם סבא /יונה טפר /ספרות עכשיו

&nbsp
"סבא, בוא נעשה פיקניק", בקשה יסמין. "אני מאוד אוהב פיקניק", שמח סבא. יסמין, המוכרת והאהובה מהספרים: "של מי הזנב הזנב"?; "הפתעה בבית" ו"האוצר של יסמין", מזמינה את סבא ביום חורף לפיקניק מיוחד - ואל תשאלו מה גילו אבא ואמא כשחזרו הביתה

למעלה