סארניי

סארניי

שלום לכם, אינני יודעת האם הגעתי למקום הנכון אבל מה שבטוח בתור פולנים בטח גם אם זה לא המקום לפחות אני יודעת שתנסו לעזור לי.... (-: סבתי ז"ל (לצערי היא נפטרה שבוע שעבר וברצוני ליידע את בני עירה) הגיעה מהעיירה סארני שבפולין. במשך שנים היא היתה בקשר עם אנשים מהמקום ועם ארגון יוצאי סארניי אך בשנים האחרונות בגלל מחלתה הקשר התרופף (כל שנה הם נפגשים ביום השואה). אני מנסה להשיג את מספר הטלפון של הארגון או של מישהו מהאנשים ואני לא מצליחה. ניסיתי דרך יד ושם ודרך 144 וגם דרך גוגל- ולא מצאתי דבר... אשמח אם למשהו יש רעיון או שהוא מכיר מישהו מהמקום . תודה.

הלינקה

New member
תחפשי בין הניירות של סבתא

בתקווה שעוד לא זרקתם הכל לזבל. משתתפת בצערך.

deebeebee

New member
ידוע לך באיזה איזור העיר הזאת?

באתרי JRIו-JG לא מופיעה עיר בשם זה. ניסיתי לאיית באופנים שונים ולא מצאתי. הכי קרוב בשם שמצאתי זה- ZARNOW באזור KIELCE SEJNEY באזור SUWALKI/BIALISTOCK SARNAKI באזור SIEDLICE/WARSZAWA

הלינקה

New member
טליה, היא לא מחפשת את העיר בפולין,

היא מחפשת את ארגון יוצאי העיר בישראל, אלה שנפגשים כל שנה, ולא יודעים שסבתא שלה נפתרה.

חייםלוי

Member
מנהל
יש ספר זיכרון לעיירה

ספר יזכר לקהלת סרני ‬ ירושלים ; תל אביב : יד ושם : אירגון יוצאי סארני והסביבה בישראל, תשכ"א. ‬ ‫‬[2], 508 ע’, לו"ת : מפות (על נייר הבטנה), פורט", פקס" ; 28 ס"מ. ‬ הספר נמצא בספריה הלאומית. אני אנסה לבדוק שם. היות והספר יצא ע"י יד ושם והקהילה תפני גם אליהם. ייתכן ויש להם מידע. הספר נמצא גם באינטרנט http://yizkor.nypl.org/index.php?id=1287

תודה והמשך עדכון

שלום לכולם. ראשית, תודה רבה מעומק הלב על ההתיחסות הרצינית והנסיון לעזור!!! רק רציתי לספר שמכיוון שלא הצלחתי לאתר את הארגון לא אצל יד ושם ולא בארגון הקהילות היום אני ואחותי נסענו לחולון למצבה של העיירה ושם לשמחתי הרבה פגשתי את ילידי המקום ואף חברת ילדות של סבתי (הבאנו איתנו תמונות מלפני 10 שנים שהיא מופיעה בהן!!! וכך זיהינו אותה) המעמד היה מאד מרגש!!! האמת שגם בני המקום שמחו ואמרו שהם מקווים שבהמשך עוד בני דור שלישי יגיעו לאזכרות!! אז, שוב תודה רבה. כרגע אני לא יכולה להמשיך לכתוב אבל בהמשך השבוע אשמח להכנס לכאן שוב וגם לברר לגבי מושגים שכתבתם ולא היו נהירים לי כגון JRI וכיצד מצאתם את הספר. האמת שפשוט במהלך השבעה התעורר אצלי החשק לברר וללמוד כמה שיותר על כל הנ"ל. תודה ולילה טוב, נועה

למעלה