סאקר פאנצ' בסכין

סאקר פאנצ' בסכין

רצ"ב סרטון
על שני שומרי סף המותקפים בהפתעה
ע"י סכינאי אחד:
הוא מסווה החלטתו לתקוף, פועל מהר, בנחישות ותוך שינויי כיוון ומטרות. כמו כן הוא מפלס דרכו ומגן על עצמו ביד הפנוייה שלו. בקיצור: לוחם עם סכין
.

התקפה שכגון: לאחר צאתה - קשה מאוד לנטרלה
. חשיבות רבה אני מוצא להשקעה בנסיון לקרוא סימנים מקדימים ולהימצא מוכן ככל שניתן - קרי ידיים מחוץ לכיסים, לא לעשן, לא לאבד קשר עיין וכד'.

ו-
ליעקב על ששם את הסרטון בפייסבוק...

d y s

New member
שלום

לא ראיתי כאן לוחם אלא מסטול שמפתיע שני שומרים לא עירניים שאפילו אחד מהם מעשן סיגריה תוך כדי.פעולתו לא מיומנת אלא אינסטנקטיבית.מבחן התוצאה הוא תוצר של מיומנות השומרים.

באשר לשומרים הסרטון מעיד על רמתם בלבד.

וברכה,

באם הוא היה מסטול
- אינני יודע... להתרשמותי מהסרטון הוא ידע לזהות הזדמנות ולתקוף ריבוי מטרות בנקודות התורפה: בטן קורבן א' - בין שתי ידיו הפתוחות, מסתובב הצידה תוך פילוס דרכו והגנה על ראשו ותוקף שוב בנקודת תורפה: בטן קורבן ב' (הפעם מתחת לידיו קרי התקפה ב"לואו ליין" בעגה שלנו)...
בין אם פעולתו הינה תוצר של מיומנות נרכשת או של אינסטינקט גרידא: לתפיסתי הוא לוחם שיש להיזהר משכתותו.

ושוב, אוזלת ידם של המאבטחים שלא קראו נכון את הסימנים...

d y s

New member
אין ספק לגבי המסוכנות אך

הוא תקף מטרות אנרטיות.אך אינו לוחם לתפיסתי.

מזה מטרות אנרטיות אני לא יודע

אבל אם מי שהוא יכל לחסל אותך אז הוא לוחם זה לא מסובך.

גם פסנתר יכל להרוג. לא שכנעת אותי

המר בחור הוריד פצצה, צודד למטרה שנייה , פילס והוריד עוד אחת
הוא לא נהג שיכור. ועוד איך נילחם

מסכים - יותר משה סרטון מרטה על

מקצועיותו של הדוקר
הוא מראה על חוסר מקצועיותם
של השומרים.

שבת שלום
וחודש אדר שמח

מאוד מענין. תודה על הקישור ושאלה

אתה אומר שלפי דעתך קשה לעצור התקפה מסוג כזה. אבל לשומר שבכניסה למועדון כמו במקרה הזה
אין אפשרויות יותר מדי כי הוא לא יכל לשנות את סביבת העימות והסיכוי הוא שטווח ההתקפה תמיד יהיה קצר מידי וההתקפה מפתיעה מידי. אז מה תכל'ס הפתרון לדעתך ?

בוקר טוב, קאמל טאו:

שמח שיש עניין. מעניין גם אותי

בהנחה כי אתה ניצב בפתחו של מועדון, כבמקרה דנן - הרי שנתון הוא שלרוב: אינך יכל להעביר את הלחימה לשטחים אחרים והאובג'טקיב שלך הוא למנוע כניסתו של מי שאבחנת כ"עויין".

אי לכך יש מקום להנחת עבודה כי ברגע שתסרב לו לעויין : רק תגדיל את מקדם הזעם ו/או המוטיבציה שיש לו ובכך יגדל משמעותית הסיכון שהוא ינסה להפעיל אלימות עמ' להתגבר על המכשול (שזה אתה)

לפיכך - צפה
כאסטרטגיה. אל תהיה שאנן (בלי ידיים בכיסים, עישון, מבט מוסט וכד').
אם לא "פראנוייה קלה" אז לכל הפחות "חשדנות ערה" כלפי מי שבא אל מפתן הדלת - ובפרט מי שנתקל בסירוב מצידך.
מקסימום: "תופתע" לטובה... הרבה יותר טוב מהאלטרנטיבה, הלא כן

אשר לרמה הטאקטית:
זו נחלקת לשניים: כיצד תציג את הסירוב... כיצד תאמר ותשדר גופנית את ה"זה לא יקרה" באופן שיעורר הכי פחות אנטגוניזם אצל העויין ובכך יקטין את הסיכוי לתבערה. זו אמנות בפני עצמה.

אח"כ / באם כשלה תכנית הנטרול הלא אלים - עולה השאלה הלחימתית...
זו נגזרת של מה מותר לך לעשות חוקית (מידת הפעלת כח, נשיאת אמצעי הגנה וכד') וכן דרכי התמודדות כנגד התקפות שכגון (שאנו אישית מרבים לתרגל - עם כל הקושי שבדבר)...

אבל שוב - בעיקר מודעות. לעיתים, די בכך...
עויין עשוי בהחלט שלא לתקוף ולו על סמך מה שזיהה פשוט כבעל סיכויי הצלחה פחותים.

בברכה, יובל.

SaBaGMaN

New member
אין 100 אחוז

אני לא בא מהתחום הזה של האבטחה. וגם לא יועץ בכיר לאבטחה או משהו אבל אפשר לחשוב על מרחק בטחון שהמאבטחים צריכים לקחת מכל אובייקט,כמובן לאתר סימנים מחשידים בדיבור ובהתנהגות וכמובן ערנות (!!!) נכון שהיד נכנסת בחצי שניה לכיס והסכין כבר תופסת תאוצה אליך. אפשר לזהות את הרגע הזה ויחד עם ערנות מגוברת וטווח רחוק יותר יש סיכוי סביר שהם יוכלו להגיב בצורה אפקטיבית לגירוי. יש סיכוי שמדובר באיזה בר או מקום רגוע ורמת המתח שלהם שם לא גבוהה. אומנם זה לא במועדון , מולי מאבטח שהיה מתאבק המון שנים עשה בייגלה מאדם שאחרי שהויכוח בינהם נגמר משך אגרוף לאחור והוא תפס אותו בזמן. באותה מידה יכל להכניס את היד לכיס האחורי ולהוציא סכין. אבל עדיין כולם כולל גדולי הלוחמים יכולים להדקר במקרה כזה , יש לא מעט משתנים.

למעלה