סאקה? מישהו?

יוסי ר1

Active member
סאקה? מישהו?

הוזמנו אמש עם חברים ללכת לערב שירה בציבור. מה רע לשיר קצת אחרי יום עמל מפרך? (גם אם לא עם גראמושקה על הגורן). כזכור הרי אתמול הקצעתי, שייפתי... הגענו במועד (תשע ושלושים) למתחם "התבלין" שליד בית שמש. כבר בחניה ראינו שלא - היו מעט מדי רכבי. אה, ושישה סוסים. נכנסנו לבית הקפה, והתברר באמת שלא. אמנם פרסמו שיהיה ערב שירה בציבור, כמו בכל יום חמישי, אבל כיוון שבאו מעט אנשים, בטלו. נראה קצת חשוד, כי לא ראינו את המנחה מתקפל, למרות שהגענו בזמן. מילא. מה שהפתיע אותנו היתה חנות התבלינים הענקית הצמודה/מחוברת לבית הקפה. כל מה שתרצה לטבל בו - בערימית וכלים נאים המרחיבים דעתו של אדם. זוגתי בחרה לה תערובות כאילו ואחרות, לבלטים, חביטות, בשרים ומה לא. את עיני משך דוקא המדף המזרחי - רטבים מהמזרח הרחוק. גולת הכותרת - כפי שחשבתי - היה יין סאקה, שעד כה לא הזדמן לי לשתות. כיון שהיין מיוצר מאורז (יש גם מתפוחי אדמה) לא היתתה לי בעייה של כשרות, אז לקחתי בקבוק, והתכונתי להתענג עם החברים על אתר, לצד המנות האחרות שהזמנו בבית הקפה. איזו אכזבה! העסק נראה כמו מים מחליטת אורז... כלומר לא בדיוק נראה. הצבע שקוף כמעט, אבל הטעם לא שונה בהרבה ממים ששפכו לתוכם מעט ויסקי. ממש לא משקה חזק, כמעט חסר טעם. אני יודע שיש סוגים רבים של סאקה, אבל האם האחרים באמת כל כך שונים, יותר חזקים ובעלי נוכחות? ואגב הסוסים. מסתבר שקבוצת רוכבים סיימה שם טיול ארוך, והגיע לשתות משהו בסיום הטיול. עשה קצת אוירת מערבון, לשבת שולחן ליד בוקרים מאובקים ומסריחים..

כן ולא. סאקי אינו מהמשקאות האהובים עלי אבל

יש בהחלט סוגים שונים, חלקם עוברים ד"א יישון ארוך (של כמה שנים אפילו, בחביות עץ) ויש הבדלים בטעם.

סאקה הוא כמו היפנים

מאופק ומנומס. סאקה טעים רק כששותים אותו ביפן, או במקרה הגרוע ביותר , במסעדה יפנית. ביפן , דרך אגב, שותים את הסאקה המובחר כשהוא צונן כקרח, לא חם, ומגישים אותן בכוסות העולות על גדותיהן

דגגדול

New member
חלק מסוגי הסאקה שותים חם.

יש הבדלים בטעם בין סאקה שמיועד לשתיה מחומם ובין זה שמיועד לשתיה מקורר.

נכון - הסבירו לי שאת היקרים

שותים קר ראיתי בקבוק של סאקה שאהבתי, עלה בחנות בטקיו 500 שקל, בדיוטי פרי 80 דולר. לא קניתי אחרי חודש קניתי אותו באלנבי ב150 שקל והרגשתי שעשיתי עסק טוב. עד היום הוא אצלי מלא שבע שמיניות

חקרתי ומצאתי שזה הפוך גוטה

לא שאת היקר מגישים קר אלא את הזול והרע מגישים חם כדי להסוות את טעמי הלוואי המחורבנים. כמו כן מסר לי מקור יודע דבר כי בארת מגישים רק סאקה זול אם תרצו לטעום סאקה יקר תהואו אצלי יש לי בקבוק חרסינה שקבלתי מחברה יפנית. איך הוא? יותר רע מהרע

נצל"ש היום במפגש פורום גינון

הכרתי ליקר טעים להחריד שנקרא לימונצ'לו שעשוי מוודקה שהושרו בתוכה קליפות לימון. בלי שום תוספת אחרת. אם ארצה להתנקש אי פעם בחיי מישהו אתן לו שני בקבוק ליקר כזה לפני שהוא נוהג.

אלי ו.

New member
גם אני, הילדים מתים על זה

קצת מיץ לימון, סוכר ומים קרים. לא ידעתי שקוראים לזה לימונצ'לו.

יוסי ר1

Active member
תוסיף שמה קצת אלכוהול שהשרית בתוכו

קליפת לימון מבעוד יום, ותגיד להם שיגידו "לימונצ'לו"

יוסי ר1

Active member
שתיתי חם, שתיתי קר. שתיתי עם חברים,

והיום עם אורחים. מתוך 1.8 ליטר כבר הלכו שני שליש. עדיין, טעמו בעיני כמים ששפכו לתוכן שאריות גראפה. אולי כשאהיה ביפן, אתן לו צ'אנס נוסף.

renjintso

New member
נורא פשוט,

סאקה זה לא טעים. אבל יין שזיפים יפני לעומת זאת, זה תענוג.

למעלה