סאן (Sun) הוציאה לינוקס...

MotiAd

New member
סאן (Sun) הוציאה לינוקס...

היי חברה. קיבלתי מזמן ולא מזמן דיסק מחברת סאן שבו יש להם הפצת לינוקס (לא סולאריס) ממש משלהם מבוססת ג'אווה. הם נתנו לי לנסות ושלחתי להם פידבק לגביה. נחמד. זמן טעינה (בהתחשב בעובדה שהמודולים שקשורים בטעינה לא ממושמים בג'אווה לשמחתי) מצויין. (יש מה לשפר) ומה הבאסה -> הכל עשוי מג'אווה. (לא יכול לפחות לממש משהו באסמבלי? כאילו אולי הקרנל אבל זה לא מספיק חחח.) האמת הבנתי שאין פיסת קוד אחת של C/++ בעסק בכל מה שקשור לתוכנות שבאות איתה. בקיצור: לא לרוץ אחריה. שלכם, מוטי.

אלדד28

New member
מה הרעיון?

SUN מנסים להוכיח ש-JAVA לא נופלת מ-++C, וכמובן נכשלים... מעניין מי זה שישלם בראשו על הפרויקט הכושל

ממש לא.

מוטי לא הבין נכון מה יש לו בידיים. להפצה קוראים Sun Java Desktop. הקשר בין java לבין מה שקורה שם באמת קטן, זה בעיקר שם שנועד לשים את המילה ג'אווה בעוד מקום. זה עוד הפצת לינוקס, מבוססת על הפצה אחרת (לא זוכר איזה). יש שם כלים שסאן כתבה, חלקם ב java, חלקם לא. לפי מה שאומרים זו הפצה מלוטשת מבחינת ה desktop.

barakbl

New member
מבוססת Suse

אבל עכשיו גילו שיש גם חלקים שונים ממורפיקס ויש קצת סערה בגלל זה (הם לא קיבלו קרדיט, שזה חוקי אבל מסריח). בכל מקרה, אכן נחשב למשהו מלוטש, והקשר לג'אווה מעט קלוש (פרט לזה שיש כמה כלים של ג'אווה בילט אין).

barakbl

New member
לא לפי מה שידוע לי

הם משתמשים בגנום למיטב זכרוני. צריך לזוכר, שסאן היא ממנת גדולה של פרויקט גנום, ככה שאחד האינטרסים הגדולים שלה הוא לשלב את שולחן העבודה הזה.

ובמקום שיזרקו כאן דברים לא נכונים

וננסה לדלות מידע מזכורננו, הנה מה שסאן בעצמם אומרים. (דסקטופ כתוב בjava? מי ייגע בדבר כזה עם מקל?
) ציטוטים נבחרים:
The Java Desktop System is the only environment with fully integrated Java Technology, making this "out-of-the-box" desktop ready to run thousands of Java technology-based applications with a consistent look and feel.​
כלומר התמיכה ב java באה מוכנה מראש. זה אגב אימרה חצי נכונה, כי ב OS X זה אותו דבר.
based on open source components and industry standards, including a GNOME desktop environment, StarOffice Office Productivity Suite, Mozilla browser, Evolution mail and calendar, Java 2 Standard Edition and a Linux operating system.​
או במלים אחרות - הפצת לינוקס, בעלת ממשק מבוסס GNOME, עם דפדפן מוזילה, עם ה JDK מותקן מראש.

../images/Emo32.gif תוכנה נחמדה

אני אישית לא עובד איתה, אבל אני יודע שמי שרגיל לאאוטלוק (ולא צריך תמיכה בעברית, כי אין שם עדיין תמיכה רצינית) מעדיף לעבוד עם Evolution בתור תחליף.

barakbl

New member
../images/Emo128.gif

לא נכון. זה לינוקס לכל דבר ועניין, סאן עושים משהו מאוד מעניין. ראשית חשוב לציין שחברת סאן מאוד שנויה במחלוקת בקרב אנשי קוד פתוח ברחבי העולם, היחס אליה הוא מאוד אמביוולנטי. עכשיו לגופו של עניין, ההפצה של סאן, היא הפצה רגילה לכל דבר ועניין, שנועדה לשמש בתור מערכת הפעלה של הדסקטופ בחברות. למיטב הבנתי, השימושים היחידים בג'אווה שם הם בכמה כלים של סאן, וכמה תוכנות שלהם שהם הוסיפו. מעבר לזה, הכל ממש כמו בכל הפצה אחרת. יש מבחן על ההפצה ב osnews.com ושם יוג'ינה שנחשבת לכסאחיסטית לא קטנה אמרה שבשורה התחתונה יש לזה פוטנציאל ושהמוצר לא רע בכלל.

כלומר סאן מנסה עוד כיוון

להרוויח כמה שקלים...
כבר היתה להם הפצה פעם (והיא היתה מבוססת רד-האט), ואז הם הפסיקו, ועכשיו הם החליטו שלינוקס זאת הדרך לנסות להיכנס איכשהו לדסקטופ, אז הם מנסים שוב.

עידו123456

New member
יותר כמו

מנסה לעקוץ את מייקרוסופט בדרך נוספת, זה נראה לי יותר קשור למלחמות של Sun במייקרוסופט (כמו StarOffice ו OpenOffice, משפטי Java ועוד) מאשר רצון אמיתי ליצור מערכת הפעלה.

barakbl

New member
קצת על סאן,

ראשית אתה צודק בעניין ההפצה מבוססת ראד האט, כמה מהמומחים טענו שההפצה ההיא (לא ניסיתי, לא ראיתי) היתה פארסה אחת גדולה. נסיון מאוד קלוש, ולא מושקע בכלל (שהיו בו פרצות אבטחה ושלל בעיות אחרות לפי מה ששמעתי). עכשיו סאן מנסה כמו שאתה אומר לקפוץ על עגלת הדסקטופ , וזה בהחלט קשור בנסיון לעקוץ את מייקרוסופט. היחס של הקהילה אל סאן הוא יחס מאוד חשדני, ומאוד לא אוהד בסה"כ. סאן נחשבת למי שיחסה לקוד פתוח ולינוקס הוא דו פרצופי. מצד אחד הם יכולים לתמוך בפורייקט כמו גנום מסיבות ברורות (וגם בגלל שהם מנסים לשלב אותו במוצרים שלהם), ומצד שני, בשל אינטרסים פנימיים שלהם (למשל מכירת מכונות עם מערכת ההפעלה סולאריס) הם דואגים במקומות ובהזדמנויות שונות לגמד את לינוקס... בשורה התחתונה, להבדיל מיבמ, השותפות שלהם עם אנשי קוד פתוח ולינוקס, היא מה שאני מכנה שותפות טקטית ולא אסטרטגית. הם לא מנסים להפוך את לינוקס למערכת העתיד, הם פשוט ממנפים את לינוקס ואת קהילת הקוד הפתוח לעקיצת מייקרוסופט. לעומתם, יבמ למשל, בהחלט רואים בלינוקס את מערכת ההפעלה של העתיד. יבמ, שהיא גם חברה שמייצרת (ברשיון) מערכות יוניקס (טוב נו, ברשיון לפחות עד שהחלה הפרסה עם sco
), רואה בלינוקס משהו שהוא הרבה יותר מניצול למלחמת הענקים, אלא כפתרון האמיתי שלהם לאורך זמן. יבמ, השכילה להבין שעדיף להם לא למכור מערכת הפעלה + שרתים, אלא למכור את הברזלים בלבד, ומערכת ההפעלה, שהם שמחים ואוהבים לתת עם הברזלים (כל עוד מדובר לפחות בשרתים) היא גנו/לינוקס. כיום יבמ גם מוכרת לאפטופים, לפחות בחלק מהמקרים בדואל בוט של חלונות+לינוקס (בעבר זה היה ראד האט, לא יודע מה נותנים כיום), ושוב, יבמ, מבחינתה, שמחה שלינוקס פורצת, ואינה פועלת בדו פרצופיות בנושא הזה (על פי מה שידוע ועל פי איך שהקהילה רואה את הדברים). טוב, המון דברים שלא ממש קשורים לפורום אז חלאס ביינתים

MotiAd

New member
אלי באמת היה חולה אתמול. חח....

לפי מה שאני בדקתי דיבורים לחוד ומעשים לחוד. דבר ראשון מערכת סולאריס של סאן מבוססת CDE ואותה אני ניסיתי ואני עובד על אחת כזאת. ההתקנה מבוססת ג'אווה. וגם העבודה במערכת הפעלה. כולל הכלים ושאר השטויות. הקטע שזה גם עולה כסף!!!!!!!! ממש חוצפנים.

למעלה