סאן סאו

ohad kedem

New member
סאן סאו

שלום לכולם קיימנו היום את סדנת הסאן סאו עם מארק וויסמן והיה מצויין. הסאן סאו הוא תבנית זוגות של 44 תנועות המדמה רצף של לחימה לפי עקרונות הטאי צ'י. להפתעתי התנועות לא שייכות באופן מובהק לסגנון יאנג והדגש הוא יותר על ישום עקרונות הטאי צ'י ברצף דינמי מול יריב. יש לי שתי שאלות. 1. האם מישהו מאנשי הפורום יהיה מעוניין בלימוד התבנית ? אני חושב לארגן קבוצה ולהזמין את מארק לתל אביב. 2. מה דעתכם על האפקטיביות של תבנית לחימה ארוכה בזוגות כאמצעי ללימוד אמנות לחימה?. שבוע טוב אוהד

ohad kedem

New member
דינמיות

קצת קשה להסביר את זה במילים. לגבי תבנית הזוגות, אפשר להגיד שיש שאיפה מתמדת לשינוי המצב, שיתרחש תוך זרימה מקסימלית עם כוח היריב, והתנגדות מינימלית בנקודות המגע. השאיפה היא לשמור על הכלל הזה תוך כדי המעבר מהגנה להתקפה ע"י שני בני הזוג. ההסבר עוזר ?

לא עוזר

אבל מעורר אי אלו נקודות למחשבה... משום מה, המלה דינמיות בד"כ מתקשרת למשהו מהיר.

orii

New member
האם הכוונה בסאן סאו לצ'ין נא?

בעקרון נראה לי שתבנית כזו יכולה לעזור, לאמן בזרימה- מה עושים אחרי שמה שרצית שיקרה לא קרה.... יש לנו בשלב ראשון תבנית קצרה של 6 תנועות ביחד אחת. זה מה שאני מכיר עד כה.

ohad kedem

New member
צ'י נא וסאן סאו

אורי, אם אני מבין נכון אתה מתכוון בצ'י נא לתבנית זוגות שמתמקדת בבריחים ומתורגלת במרכז הישראלי לטאי צ'י. מהמעט שראיתי אין כל קשר, מה גם שלפי ידיעתי תבנית הצ'י נא היא תוספת מאוחרת לשיטה של המרכז ומכיוון אחר, כך שאני משער שגם הסטורית אין מקור דומה לתבניות. אני מתרגל תבנית פושינג הנדס מחוברת, מארק מתרגל תבנית יישומים מחוברת (עם שילוב של הכאה ונעילות) כך שאלו כבר שלוש תבניות זוגות שונות בטאי צ'י. ואולי ארבע אם גם בשיטה שלכם זה קיים. ובקשר למהירות התרגול, ידוע לי שיש המתרגלים את הסאן סאו גם במהירות גבוהה. אני לא בטוח שזה נכון מתודית אבל זה קיים.

orii

New member
אשמח אם תחדד את ההבדל העקרוני

בין תבנית פושינג הנדס מחוברת, ותבנית יישומים מחוברת. ממה שאני יודע בתבנית הצ'י נא של המרכז הישראלי יש שם שילוב של הכאה ונעילות. האם מארק מלמד מה שמלמדים שם? אצלנו בשיטה יש כמה תבניות קצרות של פושינג הנדס ביד אחת ובשתי ידים (אישית אני מתרגל רק אחת). מעבר לכך, כשחיים לימד "לו האן" קונג פו משאולין, הוא לימד גם תבנית צ'י נא ארוכה, שמרחוק מזכירה לי את מה שמלמדים במרכז הישראלי.

ohad kedem

New member
תבניות מחוברות

אם נתייחס למעגל האופקי של יד אחת כתנועה אחת (לא חשוב כמה פעמים חוזרים עליה, נוסיף צעד ומעבר למעגל אנכי ביד אחת ועוד צעד ומעבר למעגל יין יאנג ביד אחת ואז מעבר לשתי ידיים בכל אחד משלושת המעגלים, מעבר לפנג לו צ'י אן, ואז דה לו, פנג לו צ'י אן בהליכה, הליכה במעגל התקפת כתף ןניטרול וכן הלאה. מה שיש זה רצף תבניות או צורות פושינג הנדס שחוברו לתבנית ארוכה עם מספר חזרות וסדר קבוע. אלה לא יישומים לחימתיים אלה דרכי לימוד לעקרונות. ביישומים אני מתכוון להתקפת אגרוף, הסטה ואגרוף חזרה הסטה והתקפת כתף, מכת כף יד לצוואר וכו. לגבי התבנית שמתרגלים במרכז אשמח אם דוד יוכל להרחיב לגבי מה היא מכילה, מה מקורה, ומה מטרתה בתוך השיטה, אני לא מכיר מספיק כדי להתייחס בצורה רצינית. תבנית הסאן סאו שמארק מלמד מגיע למיטב ידיעתי מסגנון יאנג, לגבי מקור דומה או דמיון בינה לבין תבנית הצ'ינא קשה לי להתייחס מחוסר ידע.

תבניות הצ'ין נא הנלמדות במרכז

אינן חלק מהשיטה. הן הוספו לחומר הלימוד ע"י ניר עצמו (ייתכן ממקורות יפניים?) ואינן מוזכרות ע"י וונג פולאי או ג'יביקי.

orii

New member
אז אם הבנתי נכון...

ההבדלים העקרוניים הם: 1. האם נשמר מגע מתמיד בין בני הזוג במהלך התבניות - בצין נא הוא לא נשמר כל הזמן. 2. הראליות של התבנית - הצי'ן נא יותר ראלי מבחינת הההתקפות וניטרולן. 3. המטרה של האימון - יכולת לחימה מול לימוד עקרונות. הבנתי נכון? תודה רבה אוהד.

ohad kedem

New member
הבדלים

לצערי אני לא מכיר היטב את תבנית הצ'י נא. באופן כללי אני רואה הבדל מהותי בין תרגול פושינג הנדס לתרגול יישומים. הישומים מטבעם יותר ריאליים וקרובים למה שנראה לנו כמציאותי. פושינג הנדס לעומת זאת מתחיל ממצב לא ריאלי על מנת לשפר יכולות מסויימות בתנאי מעבדה. עקרונית תרגול צ'י נא יכול להיות בתחום היישום וגם בתחום הפושינג הנדס. אני חושב שברגע שמחברים מספר חלקים ברצף כתרגול קבוע תתכן התרחקות מהצד הריאלי. אולי זה דומה למעבר מפיזיקה מעשית לתיאורטית.

למעלה