סאן-יאנג ג'וירייד 125?

AKIRA972

New member
סאן-יאנג ג'וירייד 125?

נסיעות יומיות תל אביב פתח תקווה. מדי פעם נסיעה דרך געה. קראתי את המבחן של YNET וה- HD125 היייתה בחירה מועדפת לפיהם. השיקולים שלי הם מקום לתיק לימודים וקסדה ולזה הבנתי אין מקום מHD125. הבנתי שהסאן יאנג אמין ובייחוד הדגם הזה. נכון? תקציב לקטנוע כולל ביטוח וכל האביזרים עד 20000 עם שאיפה מטה. האם זו בחירה טובה לרוכב מתחיל עם ניסיון רק בנהיגה על רכב ?

nirrub

New member
בעיית תקציב

הקטנוע המדובר עולה 16.5K לפני מיסוי - כלומר, בערך 17.5K על הכביש. ביטוח חובה עולה בסביבות 3.3K (+ עוד סכום של כמה מאות אם אתה נהג חדש על קטנוע) - כבר כמעט 21000 ועוד לא נגענו בכלל בציוד. הייתי מציע עליה בתקציב או חשיבה על כלי שונה כי כרגע, מבחינה כלכלית, אתה בקצת בעיה. לחישוב הנ"ל תוסיף עוד 600-700 ש"ח לצד ג' (מטופש לא לעשות), 1000 ש"ח למעיל ממוגן, 300-400 ש"ח לקסדה נורמלית, 200 ש"ח בערך לכפפות, סבל + ארגז (אם תרצה) - עוד 600-700 ש"ח. כל זה עוד לא כולל ביטח מקיף, אזעקה וכו' שהם מותרות. לא הכנסתי את מחירי המנעולים עצמם כי ממש אינני זוכר מה המחיר. סה"כ, לקטנוע כזה על הכביש + ביטוח חובה וג' + ציוד בסיסי יוצא בערך 24K זהו. מכאן תעשה את השיקולים שלך לבד לגבי מימון וכו'. לגבי הקטנוע, אין לי מה לומר לך כי לא נסעתי עליו מעולם. אני כבר חודש ומשהו נוסע על VS125 חדש ומאוד מרוצה, אבל אני עדיין בהרצה כך שגם כאן אין לי יותר מדי חוו"ד מושכלת. המון בהצלחה.

grace00

New member
חודש ומשהו ועדיין בהרצה????

די... כמה קמ צריך לעבור כדי לסיים את זה 1000? ואי איזה באסה!

nirrub

New member
טוב...

הייתי שבועיים במילואים
אני כמעט ב 700. עוד מעט ונגמר (שבוע וחצי-שבועיים)

nirrub

New member
תלוי...

בקטנוע, בנפח ובהוראות היבואן. תלוי גם בחוות הדעת האישת לגבי ההרצה. על VS125 מוצהר מהירות מירבית של 60 קמ"ש בתקופת ההרצה. יש מאמר נפלא במאמרי הפורום על הרצה אם הנושא מעניין אותך - שנוי במחלוקת, אבל מעורר מחשבה
בהצלחה

grace00

New member
../images/Emo122.gifאני מקבלת את הVS בתחילת מאי

ויש לי תוכניות לנסוע לרמת השרון (מצפון ת"א) ואי ו60 קמש זה באסה איך אני אצליח לסיים את ההרצה הזאת ביומיים שלושה? ובטח אחרי זה צריך לעשות לו טיפול גם... איזה סיפוררר........ ואני אקרא את המאמר! תודה

dudmel

New member
אפשר לסיים הרצה ב3 ימים... ואפילו פחות../images/Emo152.gif

grace00

New member
אבל צריך לנסוע ממש הרבה

ההרצה הזאת דיכאון כשיש תוכניות צמודות

AKIRA972

New member
נראה לי אני אוותר על קטנוע - מחירים לא שפויים

ירדתי מהרעיון. אסע בתחבורה ציבורית שהיא גרועה אבל אין מה לעשות עם כאלה מחירים. איך סטודנט אמור לשלם ביטוח כה גבוה?...יש לנו אוטו במשפחה וביטוח חובה עליו רק 1800 שח!!!! תודה על המידע - חסכת לי זמן ומאמצים בכלל לטרוח לכיוון של קטנוע... קו 64 - בסוף לא ניפרד...

nirrub

New member
אבל...

אפשר ללכת על קטנוע 125 סמ"ק במחיר נמוך יותר. אני לא יודע בדיוק מה הצרכים שלך, אבל (נביא חוויה אישית) כל מה שהג'וירייד 125 מסוגל, גם ה VS מסוגל. לדידי ה VS מאוד נוח (לא השוויתי לג'וי, אבל הוא מאוד ארוך ומרווח). מחירו על הכביש נמוך בכמעט 3K מהג'וי - כמעט מביא אותנו לגבול של 20K עליו דיברת. כמו שיש VS, כך יש גם כלים אחרים במחירים שונים. שווה לעשות מבחן ולקרוא קצת ברשת ולהתעניין. אני התחלתי בכלל עם 50 סמ"ק כתחליף לאוטובוס. עבד מצוין עד שאתה רוצה קצת ל"שדרג". למזלי נכנס חוק הרישוי החדש וכך יכולתי לרכוש 125 ללא טסט. נכון, יקר יותר, אבל אני מניח שכולנו מתמכרים לחווית הרכיבה ולפרקטיות במקום זה או אחר. אין ספק כי אוטובוס תמיד יצא יותר זול, אבל ברור לך כי באוטובוס (שאני נסעתי עליו כל תקופתי האקדמית 45 דקות מינימום לכל כיוון) אתה תלוי בגורם חיצוני. עם רכב כלשהו, אתה בא והולך כרצונך. כל אחד יעשה את השיקולים שלו. בכל מקרה, המון בהצלחה!

V o l a r e

New member
נכון מאד!

רק להוסיף לדברי הטעם של nirrub, לא מוכרחים קטנוע מנהלים. זה בודאי מאכזב לשמוע את המחירים, אבל זה לא אומר שהאפשרות היחידה היא אוטובוס. אם תבטיח לא לצחוק, אז שספר לך שאני רוכב בהנאה מרובה על קימקו DJR 50 (כמו זה של שליחי הפיצה) מרחק של כ-15 ק"מ, עם תיק גדול ומחשב נייד בתוכו. אני פשוט שם את הרצועה באלכסון, התיק על הגב (למעשה הוא פשוט "יושב" על המושב מאחורי). הוא עלה 7.5K על הכביש, מגיע ל 60 קמ"ש (אפילו 70 בירידה), אבל לרוב לא מספיק ךפתח את המהירות הזאת בין רמזור לרמזור. רק לא אוטובוס, תעשה לי טובה! :)

For Martha

New member
עדיף שכך,

חופשי חודשי הוא בעל עלות נמוכה מאוד. מה גם שאין לך כאבי ראש בנושא טיפולים וכדומה... אין כמו להיות נייד עם קטנוע/אופנוע/אוטו אבל לפעמים התקציב איננו מאפשר. אגב בנוגע לביטוח חובה לרכב שלך, אני מאמין שכל אחד ואחד מהרוכבים בפרדס היה מעוניין במחיר כזה של ביטוח!

לא חייבים לקנות חדש

אפשר למצוא אחלה כלים משומשים, ב-6000 עד 8000 ש"ח, שיעשו את העבודה מעולה, לא פחות מג'וירייד חדש. אוטובוס זה סיוט שעדיף להפטר ממנו כמה שיותר מהר. בסופו של יום זה יעלה יותר מתחבורה ציבורית, אבל לא הרבה יותר. לדעתי זה משתלם בענק.

אבן חצץ

New member
אל תגזים

זה עדיין הרבה יותר מחופשי חודשי, אלא אם כן אתה מכליל גם את המוניות מסופ"ש, ואת טיפולי הפסיכיאטר אחרי נסיעה באוטובוס באזור המרכז.

האמת, אני מכליל :)

שלא לדבר על כמויות הזמן האדירות שקטנוע חוסך לך בחיים. תכלס, תחבורה ציבורית זה עולם אחר, עולם שאני לא מאחל לאף אחד לאכלס, בשבילי היום לחזור אחורה יהיה פשוט גיהנום. בתקופה שרצתי כל היום בין אוניברסיטה לעבודה באוטובוסים הייתי שבר כלי מריר ועצבני.

אבן חצץ

New member
זה נכון

אוטובוסים זה זבל, לצערי רק עוד שלושה שבועות אני מקבל את הקטנוע החדש שלי
(אוי, כמה שאני מחכה לו), ועד אז אני משתמש עדיין באוטובוסים
, דרך אגב, אם באותו קו של האוטובוס יש קו של מוניות שרות, הרבה יותר כדאי מוניות, זה חצי מהזמן, (בהנחה שאין פקקים, הבעיה היא שתמיד יש כאלו).

למעלה