סאלד-קרני

מצב
הנושא נעול.

ביבון

New member
סאלד-קרני

סאלד-קרני
מהו ההבדל בין המבחן של מכון סאלד לבין מבחן חוזר (לאחר ערעור) של מכון קרני? מדוע נבחרו שני גורמים שונים לערוך נמבחנים? האם משהו השווה אי פעם בין המבחנים הללו?

אגוזים1

New member
אני לא יודעת לגבי ערעור

סאלד-קרני
מהו ההבדל בין המבחן של מכון סאלד לבין מבחן חוזר (לאחר ערעור) של מכון קרני? מדוע נבחרו שני גורמים שונים לערוך נמבחנים? האם משהו השווה אי פעם בין המבחנים הללו?
אני לא יודעת לגבי ערעור
אבל אם אני לא טועה המבחנים של מכון סאלד מועברים לילדים בכיתות ב' ו- ג'. ככל הידוע לי, בכיתות הגבוהות יותר (ולכן אולי גם בערעורים) מכון קרני מעביר את המבחן. אין לי מושג מדוע נבחרו שני גורמים שונים לערוך את המבחנים... שאלה טובה... בכל אופן אני מצרפת לך קישור לאתר של מכון קרני.

ביבון

New member
ומה ההבדל בפועל בין המבחנים?

אני לא יודעת לגבי ערעור
אבל אם אני לא טועה המבחנים של מכון סאלד מועברים לילדים בכיתות ב' ו- ג'. ככל הידוע לי, בכיתות הגבוהות יותר (ולכן אולי גם בערעורים) מכון קרני מעביר את המבחן. אין לי מושג מדוע נבחרו שני גורמים שונים לערוך את המבחנים... שאלה טובה... בכל אופן אני מצרפת לך קישור לאתר של מכון קרני.

למיטב ידיעתי

למיטב ידיעתי
האבחונים לפרוייקטים למחוננים נעשים אך ורק על ידי מכון סאלד. יש עיריות ומועצות מקומיות שמבצאים איתור מוכשרים לחוגים באמצעות מבחנים של מכון קרני. לגבי ההבדלים בין המבחנים - אין לי מושג.

rotem3101

New member
לפי הבחן את עצמך באתר...

למיטב ידיעתי
האבחונים לפרוייקטים למחוננים נעשים אך ורק על ידי מכון סאלד. יש עיריות ומועצות מקומיות שמבצאים איתור מוכשרים לחוגים באמצעות מבחנים של מכון קרני. לגבי ההבדלים בין המבחנים - אין לי מושג.
לפי הבחן את עצמך באתר...
לפי החלקי מבחנים שקרני מציגים שם המבחן שלהם פשוט מאוד אבל הם כותבים שיושבים על המבחנים האלה הרבה זמן (ד-ה-ו -2 ש') (ז-ח-ט - 3.5 - 4 ש') ואני זוכרת שכאני עשיתי את המבחן (של מכון סאלד) בכיתה ג' הוא היה שעה עד שעה ורבע כך שניראה לי שהם מתבססים על דברים אחרים מאשר מכון סאלד, כך שיוצא שלפחות המבחן של כיתות ז-ח-ט לא פועל טוב למחוננים ללא אפשרות ריכוז גבוהה לאורך זמן זה היה רק לפי המבחן שמוצג באתר

אגוזים1

New member
אני הבנתי

למיטב ידיעתי
אני הבנתי
מהודעות שונות כאן בפורום שהמעבר לכיתת מחוננים בחטיבה או בתיכון היא באמצעות מבחן של מכון קרני... אבל אולי אני טועה...

ביבון

New member
קודם כל תודה

והנה כמה קישורים בנושא
קישור 1 קישור 2 קישור 3
קודם כל תודה
ומעניין מדוע השוני ומכון סאלד לא מספק מבחנים גם לגילאים הבוגרים יותר....

באיזה חוגים מדובר?

למיטב ידיעתי
באיזה חוגים מדובר?
האם זה גם לילדי גן? מי מפנה הגננת? אני גרה בראשל"צ אגב משהו יודע מה יש שם לילדי גן?

apk

New member
תשובה מראשונית שברירה

באיזה חוגים מדובר?
האם זה גם לילדי גן? מי מפנה הגננת? אני גרה בראשל"צ אגב משהו יודע מה יש שם לילדי גן?
תשובה מראשונית שברירה
אולי תמצאי מסגרות פרטיות (מהעדר תקציב את זה לא ביררתי), אבל העירייה מסרבת לתת משהו נפרד או מיוחד למחוננים (לפחות לפני שהם בגיל מתאים למרכז רון ורדי שגם הוא הוקם הודת ליוזמתה הפרטית של רחל אשל הנפלאה)

apk

New member
אה ... אבל ...

תשובה מראשונית שברירה
אולי תמצאי מסגרות פרטיות (מהעדר תקציב את זה לא ביררתי), אבל העירייה מסרבת לתת משהו נפרד או מיוחד למחוננים (לפחות לפני שהם בגיל מתאים למרכז רון ורדי שגם הוא הוקם הודת ליוזמתה הפרטית של רחל אשל הנפלאה)
אה ... אבל ...
העירייה מכירה בכך שרמת הגנים בעיר שונה, וההצעה היחידה היא שאם בטרום חובה הגננת תאשר שמדובר בילד חריג, לחובה ניתן יהיה לרשום אותו לגן ברמה יותר גבוהה שנמצא מחוץ לאזור הרישום שלו. אבל עדיין מדובר בגן, מה שלרוב איננו עונה על הדרישות

מה זאת אומרת

אה ... אבל ...
העירייה מכירה בכך שרמת הגנים בעיר שונה, וההצעה היחידה היא שאם בטרום חובה הגננת תאשר שמדובר בילד חריג, לחובה ניתן יהיה לרשום אותו לגן ברמה יותר גבוהה שנמצא מחוץ לאזור הרישום שלו. אבל עדיין מדובר בגן, מה שלרוב איננו עונה על הדרישות
מה זאת אומרת
רמת הגנים שונה? איך אני אדע אם הגן שלו מספיק טוב?

apk

New member
תלוי בהרבה גורמים

מה זאת אומרת
רמת הגנים שונה? איך אני אדע אם הגן שלו מספיק טוב?
תלוי בהרבה גורמים
אבל בהקשר זה הכוונה לחומר הנלמד ולתחומי ההעשרה. הגנים הטובים יותר בהקשר זה הם במספר קטן של שכונות (יש אחד או שניים במערב החדש ולכל היותר עוד שניים או שלושה בעיר הותיקה, מהם בדיוק לא ידוע לי, לא התעניינתי, כי אנחנו בחרנו בחינוך ביתי)

התכוונתי לחוגי העשרה

באיזה חוגים מדובר?
התכוונתי לחוגי העשרה
ואין לי מושג לגבי ראשל"צ. בכל מקרה גם במקרה שלנו מדובר על חוגים לגילאי בית הספר בלבד. ולא ידוע לי על איזו תכנית לגנים בכל מקום שהוא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה