סאי ושימושו החקלאי

alexko

New member
סאי ושימושו החקלאי

למרות שאני יודע שהבן של שיהאן משה גליסקו מנטר את השיחות בפורום אני בכל זאת אפרט קצת, יתכן והסאי מקורו בהודו ןאולי גם במקומות אחרים על גבי הגלובוס אבל ביפן החקלאים השתמשו בו לצורך יצירת גומות קטנות באדמה לשם זריעה/שתילה. לגבי חרב חותכת דרך סאי - מהנדס מכונות אני בהשכלתי ומבין קצת בחוזק של חומרים. קשה לי מאוד להאמין שניתן לחתוך סאי עם חרב. ובנוסף קשה לי עוד יותר להאמין ששני העוקצים של הסאי ישמשו לשבירת חרב, ידוע לכל שהפלדה ממנה עשויה הקטנה או כל חרב יפנית אחרת היא מעולה באיכותה ומחושלת. ובלי להיות ציני, עם כל הכבוד, הסרט מאטריקס 1,2,3... הוא לא מקור כדי ללמוד על קובודו. שאלות ומענות ניתן להפנות אלי במסרים ואני מבטיח להטריד את שיהאן גליסקו ככל האפשר בנוגע לשאלות מקצועיות. בברכה אלכס

alexko

New member
יתכן

אבל קשה לי מאוד להאמין שאדם רגיל יצליח ליצור מומנט פיתול מספיק חזק כדי לתפוס את החרב ולהוציאה מידי הלוחם השני - שהוא דרך אגב לא פראייר. לגבי השבירה אני מתייחס לכלל הדברים שנאמרו - לא פוסל, רק מתקן אלכס

alexko

New member
אבל אולי קרוקודיל חזק

יתפוס החרב בלסתותיו האימתניות וישלפה מידי אויבו ??????????????

קרוקדיל

New member
דווקא כן

לא צריך הרבה כוח כדי לפתל חרב שלכודה בין שני סאי קצרים חוקי המנוף קובעים שהארוך חלש יותר מהקצר ולכן לקצר יש מנוף יותר אפקטיבי ובפרט שהוא בא בתנועה סיבובית

alexko

New member
טוב, לא אתווכח

עכשיו על הטכניקות במיוחד לא על חוקי מנוף למיניהם, מהם שבעתי בשיעורי פיסיקה. תזכיר לי במפגש הבא, אני אביא איתי סאי, בוקן בטח נוכל למצוא אצל המארחים. אלכס. וגם אבטיח מתוק כשהוא מוגש קר

סאי, קטאנות ומאטריקס...

אלכס - לגבי הטענות של חיתוך סאי עם חרב, קשה גם לי להאמין לסיפורים, אבל טכנית זה לא בלתי אפשרי. היות והסאי שימש חקלאים, סביר להניח שהיה עשוי ברזל פשוט (ברזל חשיל). לי אישית אין בעיה לחשל ולחסם להב או אזמל שחותך ברזל בקלות יחסית, כך שבזווית התקפה חדה, ייתכן בהחלט שקטאנה תחתוך מוט ברזל פשוט. שוב - לא נשמע כ"כ סביר כטכניקה, אבל כן אפשרי מבחינה מטלורגית. לגבי זה שמאטריקס הוא לא מקור לימוד וכו' וגו', כמובן שאתה צודק (וזה נכול לכל סרט). יותר מכך, ואני דוקא כן ציני, מאטריקס 1,2,3... הוא גם לא מקור ללמוד פילוסופיה אכסיסטנציאליסטית, למרות מה שחושבים רבים (שהרקע שלהם בפילוסופיה מקביל, כנראה, לזה בקובודו). איל.

alexko

New member
ויס יקירי

לחלוטין מסכים איתך לגבי איכות הפלדה של הסאי - כנראה בראשית דרכו, למרות שגם במקרה זה צריך אדם מימן מאוד כדי לחתוך מוט ברזל במכת חרב אחת.

alexko

New member
תוספת משיהאן גליסקו

היו שני סוגים של סאי האחד לעבודת האדמה ואחד ללחימה. לסאי ללחימה קראו שוריידו ואותו החרב לא חתכה. מאוחר יותר הרכיבו את הסאי המחוסם על מוט באורך של בו וקראו לו נונטי והוא נועד להוריד את הפרשים מהסוסים שלהם ולעצור את מכות החרב.

Kenshinkan

New member
במלחמת העולם השנייה, החיילים

האמריקאים אומנו לעצו חרבות יפניות עם הרובה שלהם (M משהו), אבל בפועל החרבות חתבו את הרובה לשניים להמשיכו... להקדים תרופה למכה: "מה פתאום שבמלחמת העולם השנייה היפנים ישתמשו בחרבות?" תשובה: החיילים היפנים אומנו להשתמש בחרבות, והקצינים אומנו באיאיידו. בעז

amir_aikido

New member
אני קראתי על ניסוי בו חתכו את המתכת

לא זוכר את המקור, אבל קראתי על ניסוי שבו חתכו קנה רובה בעזרת חרב יפנית והחותכים טענו שזה אפילו לא היה קשה. בואו ונזכור שחרבות גם חתכו (שברו) חרבות אחרות. אני לא בטוח שקל באותה המידה לבצע את החיתוך כשאדם מחזיק את הרובה, כי לאדם יש נטיה שלא להחזיק ישר ולספוג חלק מהעוצמה של המכה. ונקודה נוספת שראוי לזכור היא שהחרבות היפניות במלחה"ע ה- II היו ברובן מאיכות ירודה יחסית לחרבות עתיקות יותר, ויוצרו בייצור המוני. אמיר

zoti

New member
קראת על ניסוי - תן לינק

אחרת זה לא אמין. שמעתי, קראתי, סיפרו לי, אמרו לי, מתו מזמן. בעידן האינטרנט אתה צריך לגבות את הטענות שלך בעזרת לינקים. רק אז אפשר להתייחס אליהן.

לזותי

בבקשה בסיפרו דק הכרס של perrin. n.-giving up thegun. boston 1988 pp 11-12 מסופר על חרב מבית היוצר של קנאמוטו השני בן המאה ה15 מבקעת קנה מכונת יריה בזמן מלחמת העולם השניה . אותו סיפור מצוטט בסיפרו של ההסטוריון ג'ון קיגן -תולדות הלחימה עמוד 55 כך שלא אתפלא אם חרב טובה תחתוך רובה m-1 (קרבין של המשמר האזרחי למי שלא מצוי ). לחפש את שני הספרים ולקרוא .

zoti

New member
אז הנה מה שאני הצלחתי למצוא

חיפשתי באופן אניטנסיבי ברשת סימוכין למה שאתה טוען. הדבר היחידי שהצלחתי למצוא הוא זה: I've met martial artists who firmly believe that a Katana would just simply slice through any non-Japanese sword or armour like cheese. To even suggest that there could be any other possibility often made them lose their temper. There is a book in my personal library that claims that a Katana could easily shear through an M-1 Garand rifle, then a World War II U.S. issue steel helmet, and lastly, their hapless owner all in a single stroke. I've heard a legend of some Japanese Officer cutting the barrel of an M-2 .50 caliber machine gun off with his ancestral blade during a "banzai" charge from more than a few acquaintances. I seriously doubt these stories are wholly true, if at all. I have never heard of any of this information supported by the Japanese, but rather by westerners that have romanticized and exaggerated the abilities of this excellent weapon. I am most interested in obtaining any sort of historical documentation on this subject, but I have had no luck so far. I have been fortunate enough to examine a large number of Japanese swords and blades, and only a relative few were not warped, nicked or chipped. I do not believe that a Katana behaves like a "light saber" from "Star Wars". מתוך: http://bujinkantaijutsu.tripod.com/selecting_a_sword.htm אם יש לך את הספרים הנ"ל אודה לך אם תתן ציטוט מתוכם.

בבקשה

ג'ון קיגן כותב ומצטט את פרין "חרבות כאילו הינן פריטי אספנות כיום .עם זאת הן יותר משכיות חמדא גרידא . חרב סמוראי מאיכות גבוה היתה הנשק המושחז הטוב ביותר שיוצר אי פעם .כתב על כך ההסטוריון שחקר את המערכה נגד אבק השריפה . מצוי ביפאן סרט המראה קנה של מכונת יריה מבוקע לשניים בחרב מבית היציקה של החרש הנודש הנודע קאנמוטו השני ,בן המאה ה 15 ,אם נדמה שהדבר אינו מתקבל על הדעת יש לזכור שחרשים מסוגו של קאנמוטו רידדו וקיפלו וחזרו ורידדו את החרב יום אחרי יום, עד שלהב החרב הכיל כארבע מליון שכבות פלדה מחושלת ". את סיפרו של פרין אין מולי אך קראתיו בעיון ,הוא מספר על הסיבות לדחיקת הנשק החם משימוש ביפן וחזרה לעידן החרב במשך כ200 שנה נוספות . אם תוכל למצוא את הסרט אשמח לראותגם בעני מה שכן גם פרין וגם ג'ון קיגן הינם הסטוריונים רציניים ומכובדים -ג'ון קיגן היה מרצה בכיר להסטוריה צבאית באקדמיה הצבאית המלכותית סאנדהרסט ועמית החברה המכותית לספרות ,במלחמת המפרץ ( הראשונה )קיבל את אות קצין מסדר האמפריה . כך שאני מאמין שהציטוט מדויק ובדוק .

WaveGal

New member
שלוםלששת, התוכל לפרט: "...על הסיבות

... לדחיקת הנשק החם משימוש ביפן וחזרה לעידן החרב במשך כ200 שנה נוספות." תהיתי גם אני ושמעתי הסברים סותרים. תודה

אני יכול על רגל אחת

אבל זו לא צורה . לפני מספר שנים כתבתי על הנושא עבודה שזכתה בציון העגול 98 בשל מחסור בכריכה ....חה חה חה .. . תן לחפש בערמת הנירות מקווה שאמצא אותה .

ואלה מצאתי

את העבודה שניכתבה בשנת 99 וזכתה בציון 95 ולא 98 . עכשיו אני רק צריך עזרה טכנית האיך סורקים ומעבירים לרשת . אז מישיכול להתקשר ולהדריך את ששת . 054-827284

למעלה